Saturday, November 6, 2010

baby Haikal~

bloggie,
mlm td aku dpt berita sedih yang mengatakan bahawa ank buah aku
yang bakal dilahirkan, meninggal dunia dalam perut...
akibat kedudukan baby melintang dan tdk normal..
dan juga akbt pengurusan yang lembap..
bloggie,
nm bby tu, MOHD HAIKAL BIN RASIDI..
ye, ank abg long aku...
walaupun pd mulanya aku tdk bpe sedih..
tp bile abg long bw bby tu masuk ke kwsn ruang tamu umh,
aku terasa kepiluannya menusuk dlm sanubari aku..
lebih2 lg bile kepulangannya di sambut meriah oleh Haris yg x tahu ap2 lg..
bru berumur 3 tahun..
gembira tgk abg long aku, ayh die bw adk die blk....
sungguh2 die kt adk die...
kami2 semua mengelilingi arwah, dan mencium dahinya...
aku x sanggup, cz aku terasa die msh hidup..
ye msh hidup dlm hati aku...
walaupun die bkn ank aku, tp die ank buah aku....
aku syg die.. syg sgt...
walaupun pd awalnya aku tdk menanti sgt kelahirannya
kerana aku sudah merasakan bahawa aku tidak akn dpt memegangnya...
namun aku rs terkilan kerana itu...
bloggie,
sangkaan aku tdk meleset..
mmg benar aku tdk dpt memeluknya dgn penuh ksh aku...
kesedihan aku bertambah bile tgk haris
cium adk die yg di sangkanya adk die tidur waktu itu...
kegembiraan die lenyap bile die lihat sendiri adk die ditanam...
tp pd akhirnya die fhm....
abg long terangkan pd die, ap yg terjadi pd adk die...
bloggie,
al-fatihah utk MUHAMMAD HAIKAL BIN RASIDI....

Wednesday, November 3, 2010

aduyai..

bloggie,
smlm, hmpr2 jerk tw aku tgglkn die..
cz aku xnk die rs terbeban lg dgn aku..
ye lah, aku salu wt die sakit hati n mcm2 lah..
p bknye aku sengaja..
kdg tindakan aku ikut hati dan perasaan..
tu yg jadi cm tu...
bloggie,
mang betul aku x sanggup tgk die sedih..
p dlm ms yg sama, aku xprsn lak aku dh wt die sedih...
cm ne? aku nk wt cm ne?
aku cuba utk berubah tp ttp aku menyakitkan die...
aku sedih bloggie.... sedih sgt...
mang adkalanya aku epi..
p kegembiraan tu x lama...
mang adakalanya aku gembira sangat..
p akhirnya aku sedih teramat...
cmne ni bloggie???
mlm td aku wt keje gile..
aku hampir2 tgglkn die...
actually, aku terkejut ttbe die mrh aku cm tu..
nth np aku rs kecik sgt then ermm.. nth lah....
bloggie,
np aku xnah bahagiakn die???
adkh kehadiran aku ni menyusahkan die???
sedih...