Tuesday, November 26, 2013

Ignore

cakap sal 'ignore' ni, payah sikit coz benda kadang boleh wt orang salah faham...
aku x suka ignore orang...
tapi kenapa aku mula ignore orang?
kenapa aku mula untuk alergik dengan orang2 tertentu?

bukan diri aku,
kalau aku x ambil berat, prihatin and membantu sehabis daya..
tapi mungkin di sini dan bukan orangnya untuk aku lakukan semua tu...

aku x mudah ignore orang tapi kenapa aku ignore jugak?
sebab aku serik, 
bila sekali aku di tolak dan di benci..
bila sekali aku dengar ada yang membenci sebab aku care...

dan bila tiba saatnya aku ignore,
segala yang berkaitan dengannya aku akan ignore jugak... 
mungkin nampak kejam... 
dan memang kejam..
tapi hati aku terlebih sakit dan pedih..

orang x faham aku, 
x tahu apa aku fikir...
xperlulah menilai diriku tanpa pengetahuan yang luas tentangku...

Thursday, November 21, 2013

SABAR ye!~ :)

hi bloggie,
lama dah x update blog.. bila tgk kt blog post, utk tahun ni sangat sikit.. 1 jerk.. hehehe..
sorry ler, sibuk melayan kelas dan kerja-kerja lain.. 
sometimes tu ad gak sibuk menguruskan hal-hal lain..

this week terasa sangat serabut... jadual tonggang-langgang..
pengurusan hidup pn terasa dah mula kacau bilau..
atas sebab apa, aku sendiri pun xtahu..

lagi pula, 
aku masih terfikir-fikir sampai sekarang..
betul ke apa yang aku buat ni?
aku xendahkan hal orang lain,
aku xhiraukan masalah orang lain melainkan orang tu sendiri datang jumpa aku n cerita masalah dengan aku, barulah aku akan involve...
but now, 
aku terasa sangat sedih bila cara aku yang x hiraukan orang ni pun ada yang sakit hati and sengaja nak cari pasal dengan aku..

my principe,
be profesional and rasional...
aku x kacau hidup orang, orang jangan kacau hidup aku, tapi kalau sekali orang usik hidup aku, aku cari sampai lubang cacing...
tepati masa walau apa jua ketika..
cuba jadi yang terbaik...

segalanya tu aku pegang..
macam2 orang buat aku, but aku still lagi diam...
membalas apa yang orang buat kt aku,
it's not my style...
aku lagi suka biarkan orang buat sampai penat...
bila dah penat, dia stop lah..
tapi kalau x stop gak, tu nanti biar Tuhan yang 'stop' kan dia....

sekarang untuk cuba keluar dari kepompong kecelaruan hidup...
buat yang lagi baik untuk diri sendiri agar manfaatnya tempias ke orang yang dekat dengan aku..
my family, especially..

semua ni mengajar aku erti kesabaran dan nikmat diam...
alhamdulillah...

Sunday, September 29, 2013

dashboard??

dah lama sangat aku xbuka n xjengah blog ni...
xtahu lah ap perkembangan dia...
yang masih igt, setup blog yang lama...
yg baru ni, ermm... nthlah.. nk survey2 ni... huhuhu....

oh blog ku, sorry sesgt lama xjengah kamu ye....