Sunday, February 20, 2011

~miho possing.. weeee :)~


huhu..
td an xde keje tau... so wt lah ni...
miho possing, tu yg amik pic die... huhuhu
comel x?
comel an....
siap landing2 lagi... :) hahaha
mmg cute.. :)
ngee. :) :D

Saturday, February 5, 2011

~bowling n family.. :)~

mlm smlm men bwling kt kluang parade...
dgn family aku... bessstt.... :)
bknnye salu men bwling dgn family....
aku salu men dgn mbe aku jerk...
sesekali nk gak men dgn family...
n aku nk dorg tahu, cm tu lah kdg aku realise tnsn aku... :)
p an, mmg best tw...
mula aku rancang aku dgn abg jep ak jerk...
tergerak nk ajak akk aku..so, aku ajak lah sekali... :)
lps tu, abg am aku blk.... ibu ad gtw abg am, aku nk men bwling mlm tu..
so, xknlah aku xnk ajak die an...
so, aku ajak lah sekali... :)
dh ramai dh tu....
sekali tu, ptg tu, abg am aku col abg ujang... n die lak nk dtg....
wah! bertambh meriah lah.. :)
huhu... mmg meriah... meriah sgt...
mula sblm men tu, kne tunggu turn utk men bwlng cz, ramai yg dtg nk men bwling...
mklmh ry cina.. :)
abg jep aku tu, dh bse men bwling.. samalh dgn akk aku n family die...
abg ujang pun sama gak.. npk terror tuuuuuu... :) huhu
abg am lak, xnah men bwling... sentuh bola bwling tu pun xnah... :)
lps tu, kitorg men group...
abg am, masuk group aku...
abg jep n kak fit pun lam group aku...
masa men tu, mcm2 ragam aku tgk...
lagi2 abg am... die men bwlng punye sungguh2, mcm2 gaya ad...
cm superman pun ad gak.... cm scorpian pun ad gak.... hahaha...
klkr mang klkr..... p an, die dh ad gy dh, p pin yg masuk x byk pun,....
ad sekali tu, siap msuk longkang lagi tu... hahahaha...
mmg lwk... p tu lah smngt abg am aku....
die ap kire org gelakkn die ke pe ke aslkn bola bwling tu sampai kt pin... haha...
abg am, abg am.... die men baling jerk bola tu...
lps dh tgk org men cm ne, die pun nk gak lah men cm org len men....
so, die pun wt lah sebaik mungkin...lama2, die dh teror dh men bwling... klh aku nye mata...
huhuhuhu....
sal abg ujang lak.... mula2 tgk cm pro.... huhuhu...
sekali baling, strike, sekali baling strike...
asyik strike jerk.... masa frame kedua tu, die rakam kitorg yg men bwling ni...
tbe turn die, die suh akk aku yg rakamkan....amik gmbr mulanya...
p akk aku rakam...
sekali an, masa die nk baling tu, fuhh... gaya dh cm pro dh, ok dh...
nk baling kuat ni... sekali tu an, masa nk baling tu, akk aku tgk2 ane bolanya...
rupenya, bolanya ke belakang,... terlepas ke belakang...
bknnya g dpn.... hahahaha...
menjajo cari bola bwling.... cz pelik bola xde kt dpn...
hahahaha.... time cari2 tu, akk rkm vdo tu, masa abg ujang amik bola dh jumpa kt blkg...
abg ujang ckp, "ko rkm ea?" akk aku kata,"haah, dh ko suh rkm..."
p an masa tu mang gelak gile2 r... hahaha... lwk sgt...
yg aku gelakkn abg am..
die nk baling bola tu, punya lah tinggi die junjung bola bwling tu..
org agkt ckit jerk, die x, die junjung...
hahahaha... org an bse, agkt ckt, paras dada, die x, atas kepala....hahahaha
dh tu, baling, pin jatuh 3 jerk lak tu....
kesian abg am aku....
p bile ad turn die lagi, die wt lagi, gaya yg sama, cume kali ni, ad cmpr ckt...
superman+scorpian.... hahaha... baru ad power... hahaha....
masuk gak akhirnye... even xdpt strike, p die dpt spare... :)
dh kire bangga r an... xnah men, ttbe leh wt spare dgn cntknye....
huhuhuhu.... abg2....
kisah abg jep aku lak...
mmg sentiasa ad di dpn... kitorg pggl die ustaz...
dh mmg die ustaz pun... p ustaz bwling.... kah9999....
ne xnye, terorr tu men bwling....
asyik dpt spare jerk, p strike jrg sekali... hahahaha
p die mendahului yg lain2... die dgn wfe die, kak fit... mmg terorr... :)
kitorg usik die.... abg am ckp,"weyh, tgk ustaz men bwling.... abs kuliah, terus g bwling..hahaha.."
aku lak,"tu lah berkat die bg tazkirah, kuliah kt masjid, tgk mrkh die, tinggi tu...hahaha"
aku ckp dgn akk, "akk, ne xnye terror, lps isyak terus g sini praktis men bwling hari2... dh tu, dpt berkat, lps bg tazkirah n kuliah tuuuuuuu... :) "
akk aku gelak jerk....
abg jep aku ni lak, kalau die dpt spare, cewah, bkn men bangga r an...
steady jerk kt dpn tu... jln ad gy tu... hahaha..
p kalau bola die masuk longkang, punyalah die lari mcm dak kecik....
kah999... mmg x pdn dgn usia... hahaha...
bygkn lah, dgn kopiah kt kpla, men bwling, then bile masuk longkang, lari.... hhahaha..
ne x nya aku x gelakkn die... semua gelakkan die... hahaha..
ha? sal aku? nnt2... huhuhu...
sal akk aku lak.... tgk cm power an... p ok lah akk aku men...
huhuhuhu... mag best r... p die men gilir2 dgn ank2 die....
bgs kan... semua merasa... tu bru betul, parent igt ank.. :)
p an, akk aku suke ngusik.... bila group kitorg dpt strike or spare an t die kata cm ni..
"alah, bola tu tdo r, x perasan lak die jthkn semua.... hahahaha.."
mag lwk r masa tu, best gile.... :)
sal aku? ha ni nk cte sal aku lak..
aku ok jerk men, cume ad down ckit r masa men tu an.... hihihihi....
yg aku nk mention kt sini ialah, kebengangan aku... hua3...
nk tahu ap?
ms tu, aku dgn penuh keyakinnya nk baling bola tu, cz dh sampai turn aku an...
sekli tu, aku tgk, penghadnag tu dh nek dh, masa aku nk baling tu, ttbe jerk, die turun lek..
dh bola aku x kne pin, melantun lek, kuo.... keh3....
bengang tul lah... aku punye lah excited an, nk wt yg terbaik, sekali tu, ad yg dengki....
hehe, xlah.. ank sedara tertekan punat kt tepi deretan bola kuo tu...
hampeh tul lah.... bengang gile nk amik bola yg dh ad kt tgh tu... huhuhu....
dn akhinrnye, group aku yg mng.. keh3...
kitorg blk lmbt, smpi umh kul1 lbh... huhuh...
p aku puas... bkn sng nk men dgn adk brdk aku ni..
lg2, dorg semua dh berumhtangga...
lau xpenting, mang xde nye lah nk attend..
p dsbbkn bkn salu, so, ap lg, joinlah...
akhirnye, sampai gak cita2 aku utk men bwling sama2 dgn adk brdk aku...
lg best lau ibu dgn abh ad.. p ibu abh xdpt dtg cz, ibu ad kls, n abh lak ad meeting kt masjid..
xpe, lain kali ad masa, men bwling lg, ajak ibu n abh lak.. :)
i love my family... :)

Wednesday, February 2, 2011

ex lagi... huh..!

bloggie,
td ex die cntct aku.... huh.....
nanye aku serik dgn ex2 ni.....
rata2 lau dtg mesti nk cari mslh... hope yg ni x lah.... aku mls nk lyn
p lau dh menjadi, mang nk kne sekali r.....
style aku simple, org x kacau hidup aku, x usik aku, aku x kacau org tu x usik org tu...
p kalau dh sekali wt aku, sampai mati berbekas dlm hati....
kalau dh sekali usik aku, kacau aku or org sekeliling aku, mang cari nahas lah nmnya....

td ptg, ex die ttbe nk knl dgn aku....
ok lah, die dtg cra baik, aku lyn dgn baik.....
mule aku xtw pun tu ex die...
aku lyn jela cm junior aku an, cz die pggl aku akk...
kdg aku ni pun lupe gak dgn junior sendiri... huhuhu...
p bila die kat die dak sudin, aku pun terpinga-pinga...
iyh? knp lak dak junior sudin nk knl dgn aku???
mula aku pk dak laki, cz, bse junior2 lelaki ni mang suke usik aku....
kwn2 adk agkt aku... :)
tp bile tgk gaya die, cm pmpn... hurm.... ok lah..
disebbkn die dak sudin, aku ty lah dia....
upenye, dak girl tu, ex die...
terkejut gak aku..... eiiyyy??????? ex????? huh.. ok....
never mind, aku wt xtw je lah....
ttbe dia kata, jgn gtw ap2 sal dia... ok lah xpe, pndi lah aku auta cm ne an...
tup2, die kata jgn gtw ap2 sal dia cz takut dak tu slh fhm....
aaaiiiikkkkkkk?????????????????? pelik jerk ayt... ermmm?????
takut girl tu slh fhm??? dh knp tkut girl tu slh fhm,?????
lainlah kalau dia ad cntct dgn girl tu or rasa hati masih ad syg lagi, maybe kot die akn kata gtu...
tapi dia ckp dgn aku, dia dh xde ap2 dgn dak tu... ermmm????
cm pelik dgn ayt td tu....
hurm? knp aku x ckp dgn dia??
mls r, t pjg cte, aku mls nk pk... hal kecik....
tapi hati aku gak yg x tenang.. :(
ahh! dulik ap aku.... sape dulik hati aku tenang ke x...
tapi, yelah, benda kecik tu lah jadi tnda ty aku skrg ni....
aku mule rs x senang bila siang td die msg aku cm nk xnk jerk....
p td mlm, die gtw aku, die busy ptg td... knp x gtw awl2??
huih.... p aku dh mula rs sangsi.....
knp die tkut ex dia slh fhm lak???
abis kalau aku slh fhm xpe lah ea... gitu???? em?
so far, dak tu, just nk knl2 jerk.... so, its ok.... never mind.. :)
aku terima jerk... but if oneday, she do something and touch mylife..
i'll never let she go far from me.....
hurmm... mlm ni, aku lain mcm....
mls nk msg org dh.... mood aku dh bertukar...
kdg tu, aku pening gak dgn dia.... aku cuba nk fhm dia...
tapi nth lah..... ssh utk aku fhm dia..... hurmm...
lagi2 hal cm td.. even sikit, tp effect nya nnt, sape yg tahu....
huh, dlm kpla aku ni, dh cm database managemant tau x....
mencari semua relationship dak ni..... ane die tergerak nk knl dgn aku..
pdhl aku ni bkn senior die pun....
sekolah lama pun jauh sekali....
die utara aku selatan... huh..
bagaikn hulu dan hilir... ngeh3.,...
ap2 lah.... yg penting kau mls nk pk sgt... t ad org kata aku suke pk bkn2....
pdhl itu yg merunsingkan kepala die xtahu...
dia gak yg suruh aku cte ap2 hal dgn die,. tapi ad gep..... ap die?
tu lah, salu kata aku suke pk bkn2... dh lps ni, xdenye aku nk sng cte dgn die...
lau aku cte pun, perkara bse2 jerk.... yg x menyentuh sal hati dan perasaan...

Tuesday, February 1, 2011

business2!

huh...
aku hampir dapat buka kedai sendiri...
tapi family x bg lak..
aku bkn ap..
nk buka kedai cz bajet x cukup r...
hurmm... sem ni nye bajet lari sgt2....
huh...igtkn lau aku buka kedai, leh lah tmbh sikit2 duit kocek aku..
so, xyh lah, mnx ibu n abh...
ibu n abh tahu adk kt sanastdy jerk..
jd aku xde lah col ibu abh mnx duit...
hurmm... bkn ap, aku dh bse ad duit sendiri....
bile aku kne cm ni an, kdg tu, tersa gak lah betapa ssh nya kalau xde duit...
huh, cz that lah aku xnk kasi ibu abh tahu aku ssh kt usim..
p ri tu kantoi lak aku pengsan.... cz die gtw...
aku phm die risau...
p hal tu dh wt 1 family aku gempak... huh...
xpelah..... :)
p an, impian aku hampir2 jadi kenyataan tau..
dgn rasminya kedai aku buka, maka ternyatalah satu impian aku.,...
tapi semua ni aku dh agk dh...
KOMPOM, family aku x bg.....
huh... :(

banjir jepun+banjir kembar...~

ni abh yg cte pg td.. :)
abh kata, kejadian ni berlaku, time jepun dulu...
masa tu, abh kecik lagi...
time tu gak, baru lps perang jepun....
abh kata time tu, banjir paling dalam kt kampung..
biasanya, kalau banjir, paling dalam pun, paras betis jerk...
tu kire paling dalam lah tu kalau banjir kt kampung abah...
tapi masa tu, lepas perang jepun, banjir teruk...
air naik tinggi, paras dada....
tu lah yg paling teruk..
rupanya, kalau di lihat secara logiknya, Allah nk bersihkan bumi dari darah2 manusia
yang terkorban akibat peperangan jepun...
ne x nya, banyak mayat2 manusia...
time jepun an, ad yang kne sembelih...
lagi2, org cina n org putih...
abh cte, time tu, abh kecik lagi...
perang jepun tu, dpn mata die... die npk jepun serang kampung cm ne....
mang dhsyt abh kata...
jepun masuk umah.... serang umah.
amik barang org...
mcm2 lah.. abh kata mcm yg kt tv tu..
lbh kurg cm tu lah...
lps tu, after perang tu, tu yg jadi banjir...
abh kata hampir, seluruh negeri dilanda bah besar...
after air surut, mayat2 tu semua xde..
jadi, mmg betullah, Allah nk bersihkan bumi dari darah2 manusia yang terkorban..
tu yg di namakan, banjir jepun...
lepas banjir jepun, selang beberapa tahun after tu, kampung x banjir lagi dah...
ad satu masa tu, kampung hujan, n banjir sampai paras betis....
hal tu, semua dh jangka....
x lama tu, air surut n cuaca bagus, x npk tanda nk hujan pun....
selang 2 minggu, masa tu arwah atuk, nk amik biji kopi kat kebun...
dari kebun sebelah, arwah atuk npk ad air datang..
x tahu ap puncanya...
nk kata hujan, time tu, x hujan pun...
cerah, panas,,,,
abah lak, masa tu tgh main guli kt laman rumah..
rumah kampung dulu an, lamannya an, tanah....
kt tanah tu kan, ad lubang2 semut, abh npk, kt lubang2 semut tu keluar air...
pelik kn... dari mn air tu dtg????
xlama lps tu, kampung banjir....
x ke pelik nmnya, x hujan, tapi banjir...
tu abh kata, yg tu, banjir berkembar...
banjir yg pertama ad hujan, banjir yg kedua, xde hujan tapi air dtg...
abh kata, mungkinAllah rendahkan bumi tu yg air leh ad secara ttbe...
ajaib sungguh ciptaan tuhan kan..
kalau dilihat dgn mata hati, ap yg tuhan jadikan,
semuanya ad hikmah di sebaliknya....
hadirnya banjir, bukan utk memusnahkan tapi, sebenarnya,
utk membersihkan bumi dari kekotoran maksiat dan dosa manusia..
utk sejukkan bumi dari kepanasan dunia...
sekarang kn bumi tgh pns....
tu pasal lah asyik banjir jerk....
erm tulah serba sedikit yg aku nk cte sal banjir ni.... :)

wedding gowns collection..~ i like..!


actually an, dulu masa kecik2, suke sgt tgk gown pengantin tau...
smaapi dh besar ni pun, suke sgt tgk....
ish, kalau lah dpt pakai, kan best... huhuhu...
even pakai sekali jerk pun cukuplah, for testing.... ok lah tu....
nah sekali tu, aku cuba reka2 aku nye gown sendiri...
jadi tau, p skrg, ane nth design tu hilang...
aku cube wt lagi, p xleh..... :(
yg kt bwh ni semua, antara design gown yg aku suke.. :)

yg ni, npk anggun cz ad hiasan lain kt bju tu... see that.... unik... :)


yg ni lain sikit, cz ad line pink.. p cute... :)


yg ni, sweet x? cntk kn.. :) ad selendang lagi tu... :)


yg ni aku suka cz die kembang... tgk bajunyaaa...!


yg ni npk simple, p klasik.. yg ni lah yg aku suka.... simple, tapi cntk.. :)


tgk ni, die nye hiasan.... cn tk an.... corak die, casual... :)

yg ni lak. die ad baju luar.... npk simple an... :)

yg ni, ekslusif.. :)

yg ni yg paling aku suka... cz ad hiasan snow kt situ.... n npk besar..... :) kembang pun ye gak.. :)
ntk an.... :)

yg ni lak, for suit for couple.... sepasang.....

cntk kn.. :) teringin nk pakai, p xleh pakai.. :) :(
nk wt cm ne.... tgk dari jauh pun ok lah... :)












xtahu lah eakkk...

erm... knp ha?
kalau aku kat umh an... mean, kt johor ler...
mesti aku rs jauh dgn die....
hahaha... mang jauh pun, die kt kedah aku kt johor.....
bkn tu lah.... jauh.. jauh...
ish... payah ni.... dh sorng kt utara, sorg kt selatan mang jauh pun...
ish, bkn tu lah... hurmmm...
kdg an, aku salu pk, aku ad wt slh dgn die ke????
yg sblm2 ni, aku biasa jerk... p td ptg...
aku col die, niat nk bgnkn die cz die ad kls kul 3.30...
ms tu, kul 2.50.... just for him get ready g kls, tu je lah...
p die agkt col, cm mrh aku lak....
hurmm. xtahu lah tu an... ahhhh... lupekan je lah... :)
dont think negative cz masing2 dh jauh..
p an, cmne aku kdg x pk negative?
die salu usik kata nk ad yg lain...
so, bila something happen, aku mudah utk pk lain....
hurrrmmmm... lg2 lau jarang cntct cm ni,....
p aku kdg mls nk pk mcm2.....
hurmmmm..... nanye mcm2 aku nk cte ni....
cm ne nk mula?
ermmm. cmni lah....
np ek, kdg tu, kite ssh nk buktikan kt org yg kita leh wt...
kdg an, cara kita mang buruk, or wt org x sng, p np kdg kita x di beri peluang utk ubh?
ermmmm... nk kata diri ni x untung, xleh...
cz ad org lain lg i yg xuntung...
kdg tu, betullah an, kite kne tgk kehidupan org lain, baru kite akn bersyukur...
yelah, jgn tgk kehidupan org yg lebih senang dari kite, p kehidupan org yg setaraf dgn kite....
how???
i want to be the best...
i want everyone know me...
i want evryone know that i can do something....
yess i can... but where my support?
why?
knp?
knp smeua cm x bg aku peluang utk aku melangkah??
please, believe me...
kdg2 tu, aku perlukan org utk percyakan aku..
but iknow myself, n maybe, the others know my step..
and they didnt want something bad happen to me...
i know they want the best for me..
but give me a chance to see outside...
yess i know, the outside is very dangerouse..
but, just give me awhile to see outside...
please, give me a breathe....
i want give them the best from me too...
but, sometime, i lost my mind...
so, what i mus t do know?????
i hear that they want me lost cntct with him..
huh, i dont want it happen again...
he dosent disturb me..
how can i explain it to them??
if i tell everything, they will think bad with me....
huh.... so, what should i do know????
anybody, can help me????
i dont know how to do right now...
and i dont know, how start my step...
everyday is my new life, but sometime, it broken....
huh.....
i dont want someone broke my day again like the past...