Friday, January 28, 2011

~antara dua ain..~




haaaa... tahu x aku nk cte sal pe????
aku nk cte sal antara dua ain...
yang hampir2 aku keliru pd awlnya.... huhu..



haaa... ni yg 1st... tgk lagi yg ni ea....


sama x???
hampir2 sama an.. :)
suara sama.... muka lebih kurang sama....
perangai pun, lbh kurang jerk...
yg ni nk gtw p hrp yg tuannya jgn mrh ea....
susunan gigi pun lbh kurg sama jerk...
nama pun ada ain gak....
cuma yg lainnya pada pic 1st tu,
nm dia Siti Nur 'Ain.. dia suka warna purple....
yg bwh nye lak, Ain Anisha... suka warna pink....
wahh....! 1st time aku jumpe muka member aku yg sama dan seiras sgt..
sampaikan aku pk cik ainisha dtg usim..
yg aku pelik, knp masuk kls aku????
huh.. rupe2nya, org lain...
masa 1st aku npk tu, nk menjerit pun ad panggil AINNNNNNNNN!!!!!!!!
p, nsb x terkeluar....
even nm akak tu pun ain gak, p agak bengang lah kalau aku dapat tahu die bukn kwn aku tu...
:) ye, die lebih tua dari aku,... aku pggl die kak 'ain....
perbezaan tu ad, cuma x byk...
ya tuhan, suara sama sgt...
cara ckp, cara luahkan idea dan pendapat....
cara buat kerja...
cara berinteraksi dgn org, lbh kurg sama jerk....
tu yg, aku xleh lupa kata cik ainisha ni...
setiap kali npk kak 'ain, mesti aku senyum kt die n say, u realy like my friend,,,,
rasa bangga pun ad.... huhu... :)
bezanya mereka ni, favourite color lain, ketinggian, and umur..
setakat ni, tu jerk kot yg aku npk..
yang lain semua sama,,...
kak 'ain pun ad blog n suke wt blog...
kreatif???? ermmmm... so far, aku npk die kreatif, tp tu pd sangkaan aku jerk...
aku x npk lagi die ni kreatif ke x cm cik ainisha.. :)
p yg penting muka diorg mang sama....
yg mengejutkn aku, suara diorg pun sama....
wow!! ta'jub aku dgn ciptaan tuhan,,,,,
SUBHANALLAH...!
kalau mereka ddk sebelah2 sekali pandang mcm kembar, tapi ad kelainanya diorg ni...
tgk jelah.. :)

my GUMIHO~





comel x teddy ni???

haaaa.... nk gtw ni...

ni lah miho.....

GUMIHO....

die bagi.. besar tw teddy ni... :)

besar, n sedap nk peluk teddy ni...

dh cm sama saiz dgn aku dh...

dgn miho ni lah aku luahkan ap yg aku rasa...

dgn miho ni gak lah aku menangis tiap mlm,...

miho pengganti die yg jauh dari mata..

aku salu rindukn miho bile akukt kls...

kalau blk tu, terus peluk miho..

n aku akn cepat2 bersihkn diri, after solat terus peluk miho..

bw miho jln2 kt bilik mbe aku...

kdg, aku peluk miho sambil landing ats katil..

n salu aku peluk miho sambil ckp dgn die.. huhu...

rasanya, rindu kalau jauh2 dgn miho....

aku ad lagu2 tuk miho.... :)

tahu x lagu ap?

of course lah lagu2 ost my gf is gumiho.. :)

best2 tw lagu die.... khusus utk miho kuuuuu... :)

n aku suke knekn miho.....

tahu x aku wtpe?????

haaaa tgk ni.....



comel x??? huhuhu.... nk tgk lagi????

comel tau die cm ni.... :)

hihihihi...... tgk tau.... :)


ad lagi, tgk ni...

haaaa... comel x miho julie... :)

comel an... :)

huhuhu... cz that lah, julie syg miho julie.. :)

~abah~

abh seorg yg pelik....
ank2 die mang xleh tipu dgn abh...
even sembunyikan masalah tu cm ne sekalipun, abh tetap tahu..
pelik an...
kdg tu, aku kagum dgn abh...
abah..
ad sesuatu yg lain pada diri abh...
bile aku ty, die cuma kata, berkat al-quran....
ilmu semua ad dalam al-quran...
cume kite jerk yg nk cari atau x....
dari situ aku tersedar, yg sebenarnya, kite belajar tinggi2 ni,
sebenarnya masih byk lagi perkara yg kite x tahu...
bila aku tgk abah,
tgk abah berkata-kata, aku terasa ap yg aku ad sekarang ni
amatlah sedikit berbanding dgn ilmu Allah yg besr dan Maha luas tu....
lantaran itu, kenapa ad manusia yg bongkak dgn ap yg die ad??

abah,
aku amat memerlukan abah utk menguatkn semangat aku..
abah inspirasi aku...
abah tabah dgn ap yg berlaku pada die..
semangat abah kuat... kuat sgt...
semangat abh xsebaya dgn usia abh yg dh melebihi 70an....
tapi dlm usia ni lah, abh diberi tanggungjawab yg besar oleh Allah...
aku yakin abah boleh buat....
abah aku kuat..
jadi, aku sebagai ank die, aku pun perlu dna mesti kuat..
ye, aku mesti kuat.....
syg abah... <3

i get something from my dad...

td lps maghrib duk dgn abh kt dapur sambil mkn sate...
aku dh mkn dh sate tu....
tunggu abh mkn jerk...
ermm... aku baru nkn cte dgn abh sal mslh aku kt kampus yg tertekan...
abh terus buka cte die dgn tanggungjawab die kt umah..
upenye, tanggungjawab abh lagi besar....
ap die??? ad lah... byk....
td aku dgr cte abh, aku pk kalau aku kt tmpt abh pun, rs berat...
tp abh muka die tenang...
abh kata ni semua berkat al-quran...
Allah turunkn al-quran mmg utk hambaNya...
mmg utk tenangkn fikiran....
mmg utk memudahkan cara kite berurusan kt dunia ni...
mcm2 aku dpt dari cte abh....
even die cte sal diri die kt umah..
tp aku dpt relate kan pd diri aku kt kampus tu,,,
ye, aku tahu, aku terlalu manjakan diri aku...
aku lemah semangat, aku rs berat utk terima ujian dari Tuhan...
pdhl, itu semua utk mematangkna diri aku..
ya tuhan,, ya Rahim...
bagaimana boleh aku lupa dgn kasih sygMu....
Engkau telah berikan segalanya di dpn mata aku...
tapi aku kdg kala alpa lagi...
kamu tahu,
td abh cte tentang kehebatan anugerah Allah..
kehebatan diri die yg dipinjamkn oleh Allah....
mmg pd mulanya dgr mcm die bangga tapi sebenarnya, abh sedang memuji Allah...
ya tuhan....
bagaimana boleh aku lupa dgn kehebatan Mu yg begitu besar sekali?????
ya tuhan....
bagaimana aku boleh leka dgn semua ini???
bloggie,
byk hal td abh cte kat aku....
aku ta'jub dgn kebolehan abh....
die merungkaikan satu ayt dgn bhsa yg mudah...
mmg npk mcm biasa, tp aku rs ad sesuatu yg berselindung di sebalik cte abh....
aku xtahu ap....
ermm... semoga suatu hari nnti ianya mudah bagiku jua....

Wednesday, January 26, 2011

~kawan~

nk cari kawan mmg susah..
kdg2 tu, kte xjumppe kwn yg betul2 kwn..
kdg tu lak, kite xtahu kwn yg sbnr ad dpn mata..
aq??
lam sehari ni, kepala aku xleh pk apa2..
aq ik hala hati aku ane nk g...
bloggie,
aku sedih sgt..
aku ingin beri sedikit kepercayaan pd orang lain...
tapi bila aku memberi, mereka2 kecewakan aku..
skt hati aku ni.. skt sgt...
aku serik ad kwn baik...
kawan baik aku dulu nah khianati aku semata-mata kerana lelaki...
dan sampai sekarang aku serik dgn kawan baik..
tapi, bila mulanya aku masuk usim ni, aku cuba utk beri sedikit ruang
kepada beberapa org utk jadi kawan baik aku..
dan aku menaruh kepercayaan yg tinggi pada org tu...
tapi aku xsangka rupa2nya, dia tidak memahamiku sepenuhnyaa..
aku kecewa sgt bila kepercayaan aku yg sedikit tu dilumpuhkan.....
kamu tahu,
hampir tiap mlm aku menangis kat miho...
sape miho?
miho tu teddy bear die bagi. :)
ye, aku menangis dgn miho...
even die xleh wtap2, at least, aku dh realise ap yg ad dlm kepala aku..
dari aku simpan semuanya, jadi batu dlm kepala, dan wt aku sakit..
bek aku luahkan x kira ap cara sekalipun..
melainkan yang boleh membahayakan diri aku...
bloggie,
hari2 aku tidak tenang, setenang org lain npk n pk...
hari2 aku kalut, serabut....
ini semua sebab aku xdapat nk manage urusan2 aku...
tapi, aku akan rasa tenang bila aku dpt dgr suara die sebelum tidur...
even aku kne mrh atas kesalahan aku sendiri..
tapi aku xkisah, aslkn die ada dgn aku...
dan aku tahu, die mrh aku bkn sbb ap, tapi sbb die nk aku tahu
apa yg aku buat tu slh dan die selalu nasihatkan aku....
even org lain pk die membebankan aku
tapi pada aku, x... TIDAK sama sekali..
die x pernah susahkan aku, xpernah bebankan aku..
aku rasa dielah kwn aku...
even die jauh dari aku, dan mungkin die xphm situasi aku
tapi aku yakin, die mengerti keadaan aku...
itu dh cukup...
aku x mengharapkan die dapat tolong aku dalam semua perkara..
tapi cukup die ad dgn aku, dan selalu dgn aku....
itu dh cukup buat aku gembira...

ya tuhan...~

ya tuhan,
knp aku cm ni??
x bersyukur dgn ap yg aku ad??
sifat manusia yg tamak...
tamak pada segala-galanya...
mahukan yg lebih dari yg ad, dan x pernah rs cukup dgn ap yg mereka ad....
ya tuhan,
sikap ini yg menjeratku...
sikap ini yg merantaiku utk keluar dari kepompong dulu..
sikap ini yg menahanku dari menghindari segalanya...
ya tuhan,
sikap ini juga membuatkn hubunganku hampir kabur...
sikap ini juga yg membuatkan aku alpa...
sikap ini juga yg membuatkan aku leka dgn dunia
serta lupa pd negeri abadi yg menjadi idaman setiap abid...
ya tuhan,
jgn lagi Kau palingkan daku dari jalan Mu..
jgn lagi Kau biarkan aku dlm kealpaan dan kelalaian..
jgn lagi Kau melupakan daku...
ya tuhan,
cukuplah selama ini aku hanyut dgn arus dunia..
leka dan khayal dgn segala bentuk hiburan...
alpa dgn fantasi yg tidak wujud sama sekali....
ya tuhan,
kembalikan daku ke jalanMu..
amiinnn...

maka benarlah firmanNya...

Allah ad berfirman, mafhumnya:
"aku tidak akan mencabut suatu nikmat itu sehingga aku menggantikan nikmat yang hilang itu dengan yang sama atau yang lebih baik dari yang lalu..."
related to this verse, it happen to me....
you know what?
2 years ago, i lost someone that i thing he is very nice person and compelete enough for me..
but, i lost him.....
now, Allah replace him with another person that more nice than him...
actually, i was look at him more then 10x..
:) pada mulanya aku xyakin yang aku akan dpt yg terbaik..
sbb aku pk aku xlyk, tapi, dh byk bukti dpn mata aku, yg menjelaskan semuanya..
Allah sedang mengujiku dengan pelbagai ujian..
aku leka, aku alpa sehingga aku terima pengajaran dari tuhan...
aku jumpa die, dlm ms aku memerlukan seseorang...
die bagaikn pembantu pernafasan aku yg sedang kelemasan..
ermm... rasanya xcapai lagi mksd aku....
cmne nk gtw eak....
cm nilah, dulu aku jumpa org yg cukup baiki bagi aku..
tp aku kehilangan org tu...
dan sekarang, aku menemui seseorang yang dtg tepat pd masanya...
pada aslnya, mang aku ssh nk terima org lain lagi dh dlm hidup aku cz dh serik...
tp die lain... aku memberi peluang die masuk dlm hidup aku....
dan segalanya berubah...
die sgt byk membantu aku...
menemukan kembali aku pada watak aslku...
menemukan kembali pada identitiku yg dulu....
menemukan kembali kesedaranku yg telah lama ku buang tepi....
sape org tu? xyh lah aku mention kt sini.....
biarlah menjadi rahsia abadiku...
ya.... Allah menggantikan nikmat yg telah hilang dariku dan menggantikannya dengan
yang lebih baik dari yg dulu.....
maka benarlah firmanNya yg termaktub dlm kitab suciNya..
sesungguhnya, janjiNya adalah janji yg pasti...
terima kasih kerana memberikanku perantara yg cukup bagus utk mengingatkn aku pada Mu...

Monday, January 24, 2011

ane nth..

ane nth die.... sehari x cntct rs cm setahun x cntct lgsg..
smlm pun sama, x cntct gak...
hari isnin mang aku busy.. :( ermm
dh tu an, ri ni pun sama x cntct gak...
aku ad wt slh ke????
ermm.... sal hari tu, kul 4 pagi???
oh yg tu, tu ad story nye.. nk tahu??? hehe.. jeng3...
cm ni ctenye, satu mlm tu , aku duk sedap mimpi, mbe aku kejut aku...
dak junior die col, ktanya dak asrama die dulu kne histeria..
hampir semua org kne..
then mbe aku ty aku nk wt cmne cz, lam asrama tu tgg junior die yg tu jerk yg ok..
yg len semua lemah semangat..
aku dgn mamainya pun suh lah dak tu solat sunat...
bile aku pk lek, apa lah mengong eak, owg tgh gawat aku suh solat sunat...
p betul pe... ah ap2 lah..
dh tu, aku ckp kt dak tu, suh kwn2 die yg lemah tu semua amik wudhuk
then bc ayat kursi byk2 n selawat jgn lepas...
aku suh dak tu kai minyak wangi..
cz aku teringat die pesan, lau rs len mcm die suh aku kai minyak wangi...
so, aku suh lah dak tu kai minyak wangi....
then, aku xtahu, dak tu wt ke x...
aku pun tgh mengong....
last2, aku ty mbe aku tu, dh ok ke????
mbe aku kata, nth lah.... mbe aku g solat sunat then, die pgl mbe die yg dulu
1 asrama dgn die bc yaasiin dlm bilik...
aku? aku wtpe? akutgk jerk diorg wt... huhu....
aku xtahu nk wtpe....
n before sleep, aku call die, saje, aku kejut die bgn subuh..
saje nk knekan die, bgn tgh2 mlm.....
ne tahu, lau die igt leh wt tahajjud eak...
p an, die x suka.... hampir2 nk kne mrh pun ad aku ni..
ne lah aku tahu die baru nk tdo ms tu....
tu lah, ngadap lptp sampai tgh mlm... sape suh...
huh... kalau ini yg die mrhkan aku, mnx mf lah....
x tahu lak aku ganggu msa die...
len kali, aku xkacau lagi dah die tdo...
lantaklah nk subuh ke x... ok??
ok x aku wt cm tu?? erm?? jwplh....
sedih tau lau x bls msg aku... cm aku ni wt slh besar jerk....
col pun xagkt... urmmm :(
die tipu aku leh lak.. :P

Wednesday, January 19, 2011

aku dan bola jaring..

pagi td aku pergi pavilion...
niat asal nk jogging jerk kt pavilion tu..
aku ajaklah mbe2 aku g sana...
kak nisa', aina, hanim, adnien, huda & kak kiah...
pika pun join sekali..
pd asalnya nk jogging jerk, p bile sampai pv tu, npk dak2 ni men
bola jaring n badminton...
aku suka men badmiinton..:)
suka sgt....
td igtkn nk pinjam raket bdk tu, p mesti die x bg ek.. :(
last2 tu, aku n mbe2 just tgk je lah dak2 ni semua men...
upenye diorg ad competition...
sukan fakulti...
padanlah aku npk ad dak FEM n dak FPQS kt situ...
mula aku usaha lah gak g pejabat pv tu....
punya lah semangat sampai lupa hari ni cuti umum...
thaipusam lah... ne ad org keje ri ni... huh...
dah tu xdptlah nk men ap2 just tgk2 jerk dak2 ni men...
aku lau jogging lgsg x keluar peluh...
p kalau men something, ha tu baru keluar peluh...
dh tu an, aku duk lepak2 tepi court bola jaring tu dgn pika..
x lama tu ad senior ajak kitorg men bola jaring cz team diorg x ckup org..
aku ckp dgn pika, "pika, xnklah, aku xreti lah..."
pika kata."aku reti... dah lama x men.. yuk lah... ala men jerk... wt2 xtw jerk.."
aku ni serik sbrnye.. ermmm...
last2 aku pun joinlah diorg men bola jaring...
ms nk mula men tu aku npk ayu... aku ckp dgn ayu..
"ayu, aku nk wtpe ni??? aku xtw ap2 au.."
ayu kata,"julie duk sini, julie GD tau... julie kne amik bola kt tgh tu, lps tu, xleh masuk kt line sana tu... bola nk shoot, julie cntrol.... julie kne amik bola dari die.. ok?"
"ok"
dh tu, aku pun men lah, dgn keadaan xtw apa2nye td ni tau....
after 2 mnt men tu, aku dh mula phm gerakkannya...
after 5 mnt, aku aktif lam gelanggang...
baru org len npk aku.....
then, baru aku dpt bola.... waaahhhh!!! best2....
men punya men, lama tu baru aku phm rule die cm ne....
aku phm part aku jelah, part org len aku xamik tahu pun...
p best gak men.... keluar pelluh.. huhu...
after 20 mnt men, aku balik....
wah!! penatnyeeeeee.... p best...
aku ckp dgn pika."pika, cm xcy aku involve td... seronoknya.."
pika senyum jerk.... aku ty pika."ok x td ak men??"
pika kata,"ok.."
die senyum lagi kt aku....
lps tu die sya something tntg diri die, yg aku rs, aku pun leh cm die gak...
actually, aku ni dulu x aktif sukan...
mang x suka sukan...
p aku suka men badminton... :)
dulu, nah gak aku nk men bola jaring dgn mbe2 aku, time kecik2 dulu..
p salu kne mrh, then diorg salu slhkn aku lau bola x masuk jaring....
hampeh tol....
last2, diorg kata,"dhlah julie, ko xyh masuk r, duk tepi...."
terasa aku, kecik hati... tahulah aku xpandai men....
ajarlah....
cm dak2 yg training td.... diorg ajar aku ckit2, even ayu tu bkn group aku....
aku fobia dgn bola jaring ni sbb mbe2 aku dulu r... salu halau aku..
p skrg, aku pandai dh men bola jaring... huhu.... sikit2 r.. hehe...
blk tu, aku cte dgn dia...
sampai hati dia gelakkan aku xreti men bola jaring... kecik hati...
nk cte dgn die yg seterusnya pun mls dh nk cte... biarlah, mls aku nk cte lagi...
1 day, lau aku dh terror men bola jaring, baru tahu.. :p :P :P :P :p :p

Monday, January 17, 2011

~hal kuliah~

huh.... hari ni mang byk kls... p ad yg skjp jerk, so, byklah masa aku nk rehat..
ngee... :)
dan lagi, aku agk blurr sikit cz mcm2 yg kata sal yuran...
ermm... 1st kls aku utk hari ni, tajwid...
wah! tajwid mang best, aku suke sgt2..!
tapi kan, subjek ni agk wat aku pening sikit cz yelah, die cte dari awal..
dari sejarah tajwid ni n die cte, sanad2 utk tajwid ni...
mcm2 lagilah....
after that kls dakwah...
haaa... kls ni pun aku uske cz bljr dgn lecturer arb...
ngeh3.....
xde mksd lain ea,,,,
huhuhu......
best lah jugak stdy dakwah ni...
mengingatkan kembali masa stdy kat sekolah lama... haha...
best mang best.. tapi NGANTUUUKKKKKKK......
huhuhu... tu lah penyakit paling dahsyat sekali...
xde ubat rasanya... keh4...
ad ubat x?? aku x jumpa lagi r ubtnyaaa....
lagilah lecturer tu ckp bhsa arb, fully... huh lagilah....
tapi, yang penting kne ikhlaskan hati... barulah stdy pun ok.... an3... :)
so, study smart... :) good luck julie...

Sunday, January 16, 2011

~my siblings... p x cukup sorg.. ehe...~



haaaaa... ni lah siblings aku... :)
aku ad 6 adik beradik.... aku ang bongsu....
abg am aku, no 2...
kakak, no 3....
abg ujang, no 4...
n abg jep, no 5....
yg sulung ane???
hehe, ms ni, die xde kt umh.. ni time ry... die ry kt umh mak mentua die... so die xde lah kt pic ni.. :)
ms ni, ry pertama tahun lps....
huhuh... aku saje dress up cm tu,... ngeh3...
npk cm org tunang kan... ms aku g ry ramai2 kt umh sedara2 an, semua pk aku nk tunang,,,
pdhl saje jerk... last2 ibu aku yg civer line utk aku.. hehe....
p lau nk tahu, ni lah siblings aku... :)
Posted by Picasa

~eisya..~

ni sape???? ni eisya.. :) ank sedara aku gak... manja gak die ni... p die ni lain sikit.... mula2 mang ssh nk dekat dgn die cz die ni takut org... p t lma2 baru die ok.. kdg tu, die dh nk blk pasir gudang baru die knl org.... huhuhu...
kurang asam kan... haha... p die ni comel sgt.... ni lah ank sedara aku yg paling aku syg... yg lain mmg aku syg, p eisya ni aku syg die cm aku syg ank aku..... lau die ad dgn aku, segala keperluan die aku wtkan... die nk tidur, mandi, mkn, cebokkan die, die nk susu, main, die ngs aku yg pujuk.... semualah.... mang manja sgt.... die pun suke amik gambar gak... :) hehe... ramai2 ank sedara aku semua suka amik gambar... lau dh ad kt dpn kamera tu, possingnya mcm2.. :) termasuklah si comel eisya ni.. :)
p aku agk sedih sikit bila sejak akhir2 ni die agk renggang dgn aku,... maybe aku dh stdy jauh n jarang sgt balik, dan lagi, aku jrg jumpe die, maybe die dh lupa aku kot..... sedih sgt rs hati ni tgk die xnk dkt dgn aku....
:( ap nk wt, kdg tu an, die tolak sampai aku terjatuh.... sedih sesgt masa tu.... siap ad tmbhn lagi, die jeling aku dgn riaksi muka yg x suke n xnk aku dkt dgn die....
kdg tu, aku wt2 merjuk dgn die,... tahu ap die wt? die tigglkn aku n ketawakan aku.... sedihnyaaa.... p xpe lah, die kecil lagi... aku xde lah amik hati sgt... p kalau die senyum sekali dgn aku, ya tuhan, aku rs bahagianya hidup aku si comel eisya dh senyum dgn aku even terpaksa.... ermm.... sedih gak cte sal ni.... isk3333....
aku nye sygkn die, aku belikn baju utk die.... die lah ank sedara aku yg pertama yg terima baju dari aku.... yg lain even dh besar2 pun xnah terima baju dari aku... aku belikan die gown, aku tahu die suka gown... gown tu npk ringkas n boleh lah die pakai selalu.... dulu masa mula2 die npk gown yg aku belikan, die suka, p sekrg die xpdg pun... maybe, gown tu dh buruk kot.... ermm.. xpelah, t kalau ad rezeki, aku belikan gown baru utk die.... :) acu syg eisya.... acu syg sgt kt eisya.... syg sgt2.... eisya jgn lupakn acu ye...... acu syg eisya... :) :_(
Posted by Picasa

~cute girl...~

cute x dak ni????? cute ann.... die r ak sedara aku yg paling manja....
huhu.... kisahnya dulu x cam sekarang.... dulu, masa dia kecil2 aku suka sgt usik dia+kacau dia...
kadang tu dia sampai benci tgk aku... ne x nya, asl jumpa jerk, ad jerk aku knekn dia n wt dia sampai dia nangis... :) kelakar an.... p sekarang dak ni lah yang paind rapat dengan aku... even ad yg lain yang manja dgn aku, tapi die ni kuat cemburunya..... lemas aku nk lyn cemburu dia ni tau... kdg tu, sampai tahap tertinggi dia merajuk dgn aku n wt x tahu jerk bila aku panggil dia... haaaaaa.... lau cm tu, aku dh tahu dh dia merajuk dgn aku cz aku x lyn dia... huhuhu...
p comel an dak ni.. :D tgklah acu nyeeeee... hahaha....
nk tahu lagi x??? dia ni an ad minat yg sama dgn aku.... aku yakin bila dh besar dak ni mesti cantik cm umi die.. :D kesukaan die ni, die suka dgn kamera,,, suka sgt2... so kalau nk amik hati die sng jerk, ajak die bergambar... dari takut leh hilang rs takut die kt org tu.... pernah masa tu cousin aku nk rapat dgn die susah sgt cz die ni kdg takut org sikit.... so, aku gtw kt cousin aku ni, kalau nk rapat dgn die, ajak die bergambar, confirm die nk.... so, cousin aku ni pun ikut lah ckp aku..... betul ap yg aku ckp, dak kecil ni, nk dgn cousin aku, sampaikan die lupakna aku ni... ish3.. dhsyt betul.... :D tapi tu lah die....
dh tu kan, cousin aku janji nk cuci gambr tu, cz kt situ ad gambar die.... nk tahu x? after 1year, die tuntut janji tu kt cousin.... siap gtw lagi die pakai baju ap, warna apa, kt mn n sng kata complete lah die gtw... detail sesgt... terkejut cousin aku die cm tu... aku ap lagi, tolong gelak je lh...
lagi 1 die ni, jenis tuntut janji, kalau dh janji dgn die, kena tunaikan, kalau x, dia punye merajuk, ssh nk pujuk... so, kalau2 nk janji dgn die ni, kne wt jnji yg kite leh tunaikan... cth cam, blnja mkn ke, belikn aiskrim ke... ha, ni die xleh, cz die ad semput.... p die suke aiskrim... so, kalau kamu2 jnji dgn die nk belikn aiskrim, mang die akn wt ap yg kamu suruh.... dgn betul dan cermatnyaaaa.... sbb ap? sbb nk aiskrim.. pdhl die xleh mkn aiskrim... misal katalah terlepas ckp kt die sal aiskrim ni, pandai2 lah nk cover lek, jgn sampai die kecil hati... kalau x, penat parents die nk pujuk die... n sian die t kang kne, mrh... tu lah kisah ank dara sorg ni.... die kalau npk aku, terus melekat cam gam... gam gajah pun kalah tau.. :D huhuhuhu..... kelakar kan... p tu lah yg seronoknyaa... p die ni suka gak sakat aku... ap die yg die sakat?? eh ad lah, rahsia aku xleh gtw... :) hehehe.. malu ah.... :) k tu jerk kisah sal die ni... :)
Posted by Picasa

Saturday, January 15, 2011

~wow! beshanyeeeeee~

huhu.. ap yg besha??? teddy....
td an aku mrhkn die kn.....
die kuow dgn mbe die n belikn teddy besha utk aku..
cz nk pujuk aku.. then ad chipsmore n 2 keping pic latest die...
terkejut gak ms mula2 dpt tu..
ni ,mbe die yg bgkn..
aku mang xjumpe die pun...... sekilas pun tidak...
terpujuk lah hati aku sikit...
terharu pun ye gak cz xnah ad org wt cm ni kt aku..
lw family tu ad lah..
cm ibu belikan teddy besar ms kt bangi cz aku x dpt g bangi tgk abg aku grad...
ermmmm...
kali kedua dpt teddy beshaaaaaa.....
suke2.... even bulunye aku alah sikit cz mudah tanggal
p xpe.......
die student n belikn aku mcm2....
malu cheq.....
TERIMA KASIH ABANG...!! :)

sampai hati... eak.... :(

hari ni lau x an aku kuow dgn auni g giant dgn die..
hurrmmmm..... xtwlah nk cte cm ne eak.... cz sedih sgt2...
nk jumpe aku p aku ckp dgn die call abg am dulu....
aku kata call awal2... ni x, degil aku ckp... kan dh..
abg am aku xbg jumpa even die dh ad kt dpn mata....
mksd aku xde lah aku jumpe die p die dh dlm kwsn hostel aku..
tahu knp abg am aku x bg jumpe??????
sbb die kata aku yg nk jumpe pdhl, die yg nk jumpe aku....
sampai hati eak die tipu.... sampai hati die menuduh cm tu....
knp aku sedih sgt?????
sbb dari dulu aku hrpkn ad perbezaan die dgn g sebelumnya..
ternyata ad.... tapi ini yang menyakitkn aku bila die tipu...
sama cm kes yg lps...
org tu yg syg aku dulu p aku di tudunya membuatkn aku kne mrh dgn abg am aku....
aku xsuke cm tu dan aku xsangka perkara tu berulang..
dan yg buat adlh die yang aku percaya.....
sampai hati eak.... agk kecewa pun ad gak....
hurrmmmm...... sbr je lh,.......

Sunday, January 2, 2011

~shopping!!~~

wahh!! ri nian, aku kuow dgn mbe2 aku... sape??
wani, auni, and ain syu..! :) besh3!
mcm2 aku beli... huhu....
wt nambh barang dlm loker... haha...
ermmm antara yg aku beli,, shale, ank tudung, stokin cartoon, sock hand, seluar hitam, kain labuh hitam, skaf, penyangkut, diari, dan barangan peribadiku... huhu...
hu, x cukup aku amik lam bank td....
haha... mentang2lah duit pt dh kuow, men cucuk2 jerk aku...
p aku kne beringat gak, wet tu aku xleh gune sesedap hati aku jerkk..
cz tu lah bekalan aku sepanjang sem... wahhh!!!!!!!!!!!!!
utk sem ni, leh lg kot aku try.. p xtw r t sem dpn cm ne lak...
rm3200 satu sem... ckup x??? utk bljr n tmpung mkn...
p lw sem dpn, aku xdpt asrama, cm ne lak???
lagilah mcm2 aku kne byr.... wahhh!!!!
kusut pale pk duit ni lah... huh!
p, yg aku beli pun brg yg thn lama... so, xde hal utk aku bertukar sentiasa...
melainkan mknn... heh... mknn tu dh tentu2nya mang kne tukar an...
huh.. best mang best... p letihnyeeeeee....
blk2 jerk, pale aku dh lain mcm...
aku lw kuow, x bau asap rokok, aku blk, ok.... p lw aku bau asap rokok wlau sikit, blk, kompom pening pale.... td, ak xde lah pening sgt cume sikt2 jerk..
p after aku bgn tdo, ad lah dak tu, col aku then pale terus hmpr nk migrain dwtnyeeee....
aku lw pnt, tdo jgn ganggu,, t migrain dtg....
n aku lw dh png, mood pun berubah....
x tentu arah jdnyeee....
p nsb td aku blk jerk terus kms brg2 aku...
epi lak tgk brg byk cm tu... huhuhu...
brg byk, duit pun byklah kuow nye an2,,,, huhuhu....