Sunday, October 31, 2010

bukan ssalah aku lah!!!!

sengal!!!
hari yang gile..
ad ke patt bukan salah aku p die nk mrh2 aku tu pehal..!!!!
k lah fine, tunggu aku lama kt nilam..
pastu sampai giant, aku dh ckp kalau nk balik, g lah blk dulu..
p xnk, nk tunggu gak... ngada2!.
mta dh ngntk, p masih mau tunggu lagi ka..
sape yg sengal sekrg ni..
pastu aku lmbt, lg nk mrh.
aku dh sruh blk dulu die xnk...
ne x hanginnye aku...
dh lah tu, bukan slh aku pun nk borak2..
bukan yg duk borak2 n x hiraukan die...
mbe aku, bukan aku...
lg nk mrh aku gak...
aku ckp bkn aku yg duk borak2 kt situ, aku g beli brg..
sengal... lg mau marah...
x ke gile nmnya.... huish!!!!!

Thursday, October 28, 2010

serik dgn kwn...

bloggie,,
you know what..
why i say like that...
actually i very dissapointed with her,,,
whio has be friend with me.. also him..
who has be friend with me too...
bloggie..
i'm tired with this situation...
i dosent like all this come to me always..
but, un fortunately, i always face this situation..
you know wht?
ok, here i tell you 1 story that happen to me this evening..
bloggie,
i want to go to campus, i way out from my house like usually..
hurmm.. :)
something has happen to me..
the bus leave me when i was completed my application and send it to guard...
haha.. toleh blkg jerk, bas dh jln...
bile nk pth blk nek umh, ad mbe sapa aku n ajak aku pergi sama2 ke kampus...
but, you know wht happen after that?
heh, aku dh nek bas n ltk semua brg aku kt lam bas tu..
n aku ckp dgn die, "jagakan brg aku jap, aku nk ke toilet"
die kata, ok...
so, i confidently, leave my all thing at that seat with no person beside my thing..
you can imagine what will happen?
lps kluar dri toilet, nk g nek bas tgk bas dh xde...
n mbe aku pun xde...
kecewanya aku...
knp die x tunggu aku???
knp die x ckp dgn driver bas tu suh tunggu skjp????
brg aku semua pd die...
waktu tu, aku rs lebih hidup xde kwn...
aku pnt bloggie..
pnt dgn kerenah kwn yg mcm tu..
n bile aku masuk kls..
aku npk beg aku atas meja terbiar..
n bile aku jumpe die, n say thanks..
die x kata ap2 pun..
apth lg nk kata maaf...
bloggie...
kwn mmg cm tu ke???
aku cube utk mempercayai kwn sekeliling aku..
tp bile dh sorg wt aku cm ni?
cm ne aku nk percaya dgn mbe????
ye, bersyukur, dia bwkn beg aku...
aku ucpkn terima kasih sgt2..
tp die xde inisiatif tuk ckp dgn driver bas tu yg wt aku rs aku ni bkn lah ap sgt pun...
bloggie..
tahu x betapa sedihnya hati aku...
aku sedih dgn peristiwa sblm2 ni..
yg mn mbe aku dari mj sendiri ambil kesempatan atas diri aku....
maybe ianya perkara kecil, tp tergurisnya hati aku ni sape yg tahu??
risaunya hati aku ni dgn keadaan diri dia yg dh berubh, sape yg tahu????
bloggie...
aku serik sgt2..
serik..
i try to be the best for my friend..
i take care of her..
i care her like i care myself..
but, wht they do to me??
YOU ARE TO MUCH!!!!
i never forget wht friends do to me....
never n never!!!
i dont want blame anyone...
aku cuma aggp semua ni sbg blsn tuhan pd diri aku..
die??
aku xnk die tahu..
biar aku simpan sorg...

Monday, October 25, 2010

my bad day...

bloggie..
sedihnya aku hari ni...
dari minggu lepas, aku asyik dpt berita buruk ttg edu aku..
lgsg x memuaskan aku..sikit pun x
even lecturer aku bg semangat kt aku spy aku x pth semangat n do the best..
p mlm ni aku sgt2 kecewa...
kecewa dgn diri aku sendiri..
knp aku mcm ni???
hari ni, aku dpt carry mark for eng.2..
sgt2 mengecewakan aku cz aku xdpt capai target..
bile dpt tahu tu, aku rs diri aku dh xde kt dunia ni...
diri aku melayang nth ke mn...
aku jln hampir2 masuk longkang..
nsb mbe aku ad, pimpin tgn aku jln blk...
bloggie,
sedih aku kt sini, seksa aku kt sini, jiwa aku perit kt sini..
no one know...
aku malu bloggie..
aku malu sgt2...aku malu dgn ibu, dgn abah, dgn abg2 n akk2 aku..
aku malu dgn ank sedara aku..
aku malu dgn sedara2 aku
kalau keputusan aku cm ni...
exam???
just bpe % jek tuk tu...
aku lemah lah skrg ni..
lemah sgt...
aku sedih..
madam kata aku ad improovement lam bi..
but i can't see that..
i still get the lowers...
you know...
the lowers in my class!!..
i don't know if another person have same mark with me...
huh...
xtw kt sape nk luah semua ni...
nk gtw fmly,
aku xnk dorg terbeban dgn mslh aku kt sini..
nk cte kt mbe, lagilah aku malu..
nk cte kt die, aku malu sgt...
aku selalu teringat die kata,"b kn dak U, mesti lebih pandai"
tapi aku bkn cm tu...
aku cube beranikan diri utk belajar bi dgn die..
i try to speak with him b'cz he better than me...
but he always say like that...
n one day, i send a message in bi..
aku beranikan diri utk tu tapi...
die gelakkan aku..
mang bi aku broken...
p sampai skrg aku tak tahu ne yg npk broken..
aku nk tingkatkan bi aku..
i try speak with my lecturer..
she support me..
but i can't breath...
sesak nafas aku... huh...
bloggie,
aku pening...
byk sgt komitmen aku...
pada mulanya, aku boleh arrange semua..
p sejak akhir2 ni, aku x boleh handle hidup aku..
aku x tahu knp, aku rs waktu berlalu begitu cpt...
sgt cpt...
bloggie,
aku ilang semangat nk teruskan hidup aku kt sini..
aku nk stop edu aku..
aku nk bisness...
blh kan....
pale akusakit lah...
bile time2 cmni, akuteringat ibu.. abah...
apa ibu n abah wt kt umh ms xde aku?
dorg mkn ap???
dorg wt keje xde sape tolong..
larat ke??? dorg sakit, sape jaga???
bloggie,
i miss them...
so much....
but i can't show it...
bloggie,
ap harus aku buat????

Friday, October 22, 2010

~jumpa dia~

22/10/2010, jumaat, 11.30 pg..
bloggie..
hari ni, tanpa aku sangka, aku jumpa die...
gembiranya hati.. malu pun ad.. rs cm x percaya pun ad...
aku rs cm aku mimpi jerk hari ni...
aku x sangka die dtg betul2 dpn aku...
semata-mata hantar baju yg aku nk pinjam dari die...
baju melayu putih..
tapi die bg baju jersey, earphone n cd lagu2 arab sekali..
gembiranya...
sblm aku jumpa die tu, aku rs takut sgt..
nth cmne die ek..
lam webcame dgn true x sama...
aku sering membayangkan cm ne die ni sbnrnye...
dan akhirnya, hari ni, die muncul dpn mata aku...
die x seperti yang aku pk kan.... :)
nice, comel, beco?? x lah.. ok jerk.. bse jerk... die x beco lah...
hik3..
die tunggu dlm kereta, aku turun die terus g kat aku n aku masuk kereta die p duk blkg..
jadi boss.. huhuhuk...
kt lam kereta, die bg brg2 tu..
semuanya ad dlm beg kertas...
lagi??? then kitorg berbual-bual.. :)
malu pun ad p cover r an.. hehehe...
bloggie,
ms tu, aku rs rpt sgt dgn die..
erm, die mnx hp nk cek, aku bg..
p die mnx purse, aku x bg..
hehe.. np?
cz dlm tu mcm2 ad n malu lah nk bg brg yg terlalu privacy..
pd aku, purse adlh brg peribadi yg sgt2 peribadi..
aku pun malu nk tgk purse org even kalau org tu bg pun, aku x amik..
malu lah nk tgk...
p td, die nk bg purse die, p aku xnk amik..
ermm...
die bg gambar die, kad matrik maahad n kad matrik smas, sekolah die dulu...
kire yg tu, extravaganza.. huhuhu....
bloggie,
ms die nk blk tu, sedih sgt, rs nk ngs pun ad..
mula sebak jerk, p bile die kata jgn ngs, air mata ku mula nk turun..
aku tunduk then aku terus keluar, x pandang die pun...
mula tu die dh buka kunci pintu, aku berat ati nk keluar..
p pk kn lek, die dh lmbt, so,,,
hurrmmmmm.. aku pun keluar lah..
aku xnk die lmbt smpai umh....
berkali2 aku pesan, drive carefully...
hati ni risau sgt selagi die x sampai umh...
bloggie..
perkara yg paling aku xleh lupa,,
pandangan die.. comel sgt muka die bile die tgk aku then die senyum...
mata die kecik jerk... huhuhu...
sampai bile xkn ku lupa hari ni....
aku harap itu yg kali pertama dan kali terakhir kami berjumpa sblm nikah...
after ni, aku xnk jumpa lg... tkut benda lain yg jadi..
kalau nk jumpe pun, pd hari die dtg pd aku dlm gelaran suamiku...
bloggie,
aku mula rindukan die..
aku mula risaukan die..
aku mula syg die..
dh sebulan..
tapi td, makin kuat hati ni, mengatakan, lelaki ini xkn kecewakan aku...
aku hrp begitu lah...
bloggie,
aku hrp, aku dpt buat yg terbaik utk kami..
aku xnk ulg lg keslhn aku yg lps2..
kdg2 aku cube utk mengelak dari melakukannya..
tapi, secara jujurnya, aku x sengaja aku tlh sakitkan hati die...
sedih aku sbb byk kali wt die cm tu...
bloggie,
aku rindukan die...
aku hrp die dpt ap yg die nk dlm hidup die...
semoga Allah memelihara die sentiasa...
amiiinnnnn...

Sunday, October 17, 2010

belongs to you...

hi bloggie...
ermm... i think, i never tell you yet about this guy..
die hadir dlm hidup ni slps aku tgglkn yg dulu...
aku tgglkn yg dulu tu pun ad sbb..
1, aku xthn cz die salu puji ex die
2, die masih sygkn ex die dari aku, even aku dpn mata die
3, die lgsg xpernah nk jg aku..
4, aku xnpk yg die betul2 sygkn aku..
thats it...
tu antara reason2 nyeee....
p yg nyata yg aku xthn sgt adlh sbb yg 1 dan kedua..
aku rs aku di tipu..
aku dikhianati pun ad.,
dan aku rs cm kne gelak jerk...
n then, this guy, dtg lam hidup aku tepat pd msnya...
waktu aku sdg memerlukan seorg teman utk menemani aku...
dan akhir nye, bile ku sedari..
die sama dgn permataku yg dulu..
mirip sungguh..
xde yg beze..
cumenye die sebaya dgn aku dan bkn dari ketrnn syed..
tu jerk.. yg lai semua sama..
bile die meluahkan hasratnya utk bersamaku..
aku teragak2 cz aku tkt aku diperlakukan cm dulu..
lelaki, who know..
but now, aku makin rapat dgn die dan kami pun dh declair..
aku setuju utk bersamanya hingga hujung nyawa..
dan x sanggup berpisah..
selama sebulan, aku memujuk hati ni, utk beri die sedikit ruang
dan peluang utk berada dalam hati aku ni...
ap yg aku dpt lebih dari itu..
die syg aku lebih dari segalanya..
die jaga aku mcm aku adk die, mcm aku isteri die..
die mrh aku mcm die ad tanggungjawab yg besar atas diri aku..
die pujuk aku mcm aku ank kecil..
die manjakan aku mcm family aku manjakan aku..
disebbkn tu, aku aggp die mcm utusan dari family aku..
cz ap yg die ckp dan nsht sebiji sama dgn ap yg family aku igtkan..
adnya die di sisi aku membawa seribu makna dalam diri..
dgn sokongan die, aku berubah dan aku dpt semula identiti aku yg dulu...
die amat bermakna utk aku...
bile hubungan aku makin rapat dgn die..
permataku muncul semula..
namun, die memahamni diriku dan cuba utk pergi jauh dan mendoaknku..
aku hy berdiam..
yg dulu juga dtg dan cuba utk mengisi ruang yg duu die tgglkn..
namun aku tidak endahkan die...
sekarang, aku bersama dgn die.. die yg menjaga aku..
menjaga hati aku bagaikn die menjaga barangan yg amat bernilai..
tiap hari ku terasa dibelai..
tapi aku sedih kerna..
sering sj aku menyakiti die..
tanpa ku sengaja, ku menyakitkan hati die..
ku hancurkn hati die..
kerisauan die terhadap aku melebihi segalanya..
kesedihan die adlh kerana aku..
kesusahan die adlh kerana aku..
hati aku perit..
tapi aku bkn sengaja buat semua tu...
tapi die???
die tetap menyayangi aku tanpa sudah malah bertambah..
ap harus aku lakukan utk sngkn hati die???
adkh perlu aku menipu aku tdk apa2 sdgkn aku bnr2 memerlukan die...
pernah sekali aku lakukan itu, namun hatiku perit sgt
dan akhirnya kami gaduh dsbbkn emosi aku yg ternganggu dan
die x tahu...
bile die tahu ap yg aku alami, die menghargai aku lebih dari ckup.
sdgkn aku hy sekali shj memahami die dan sngkn hati die..
yg lain????
oh tidak, bloggie...
kejamnya aku pd die...
DIE.. mfkn aku...
aku x mampu buat yg terbaik wktu sekrg..
tp akn ku bls semuanya bile tiba wktunya....
terima kasih atas segalanya....