Sunday, July 8, 2012

kerjasama

orang kata, kerjasama itu penting dan aku faham akan itu....
tetapi, dlm group ni, aku semakin tdk faham dgn ketuanya...
ms aku jd asstnt dia, aku ty dia ap yg perlu aku wt, tp sikit pun dia xgtw kt aku, ap yg perlu aku wt...
sbnrnya, dh lama aku pendam...
sampaikan, kdg kala aku terasa aku terasing dari group tu...
sampaikan aku rasa, mereka xperlukan aku...
hy disebabkan sekali, aku xdtg lthn, aku bagaikan ketinggalan byk...
dan bila aku cuba utk kaut kembali dan ambil tahu lagi ap yg tertinggal, aku seperti x di beri peluang langsung...
atau memang cm tu cara dia bila wt kerja time kalut???
aku cuba utk tolong dia, tp dia xbg...
so ap yg perlu aku lakukan?????
aku dh ty, tp x di jwp...
akhirnya, org npk aku xwt kerja...
sampaikn coach pun kata aku xwt kerja..!~
hurmm... mmg dia sengaja ke wt cm tu????
pernah terkdg aku rs MALAS nk care lagi dah sal group ni...
dia sombong sgt dgn aku, wt aku cm tunggul...
aku rskn, disbbkn dia aku kne perli byk kali dgn dak2 group,staf n coach...
kdg aku pk, dia beruntung sgt2!
sbb, tekanan yg dia hadapi tu, di backup oleh coach n staf2!
dia handle group, yg backup dia org2 kuat hep!
aku handle, kelab, ad dpt backup ke??? xde...
kne maki ade lah....
sape yg lebih tertekan skrg ni???
lau nk di pk kn stress, sape yg lebih stress???!!!!!! aku ke dia??!!!
aku TERPAKSA tebalkan muka dlm group ni, wt PEKAK dgn kata2 yg aku terasa.... aku pk positif semua yg aku dgr... aku anggap, tu bkn utk aku...
tapi, suatu ms, semua nya terzahir bila coach tegur aku dan kata, "sepatutnya ko yg plg sibuk, tp xwt kerja pun"....
lau ikutkn hati, aku agkt kaki waktu tu tapi len ms, ad lagi coach kata"kita dh nk sampai ke destinasi kita, jgn ad yg agkt kaki"...
huh, sungguh org yg sgt mengerti cara tingkah aku!
dia dpt bc reaksi aku!
ms posmoterm ari tu, dia kata kt aku,"aku tahu ko jemu tp thanks cz masih stay"...
bila aku tgk kejayaan mlm ni, aku berasa ringan utk agkt kaki keluar dr group ni...
aku yakin, diorg leh bgn sendiri dgn org tu! dan xperlukan aku lagi....
heh! teruslah dgn cara ko yg kalut tuyh.... kalau xubah gak gaya tu, aku xtahu sampai mn group ni akn dtg t... tapi aku hrp group ni terus hidup....
dgn niat, aku bkl tgglkan group ni sbb aku sakit hati tersgt!
aku leh thn kalau aku kne sekali, tp lw kne berkali-kali dan bertubi-tubi dari semua, maaf, aku punya hati dan perasaan...
kebetulan, aku ada keperluan lain dan aku dh mention awal2...
heh! dia wt muka, bajet leh bgn tanpa aku.... aku xkisah, ko xperlukan aku, aku lg sng....
wt lah sndri, sejauh mn ko leh berdiri....
inilah akibat kalau dlm group xde kepercayaan!
benda ni pernah terjadi pd aku, dn aku hmpr kehilangan org2 yg aku perlukan...
susah utk dptkn mereka kembali..
aku hampir putus asa... tapi, dgn berkat usaha, aku dpt mereka dan kami dpt hasilkan 1prgrm berskala besar tanpa di sedari!
lihat hasilnya, kalau ko percayakan org dan org tu xkhianati ko....
hargailah org, org akan hargai ko....

ATRA

atra adalah singkatan dari Akademi Teater Rupawan Asli...
kelab ni under UKP HEP USIM....
aku join kelab ni lama dah dari tahun 1 lagi...
since that sampai skrg aku baru join 1 pementasan teater iaitu, teater preh..
nk di khabarnya, teater ni dlm Festival Teater MAKUM di UM...
performnya hari jumaat lepas...
erm,,, byk lah gak cabarannya...
walau bagaimanapun, mlm ni, pada kali ini, ATRA telah membuktikan yang ianya boleh terus maju dengan tenaga kudrat yang ada sekarang niyh...
dlm group kali ni, aku merasa terasing...
mereka bekerja sekuat hati dan berkorban byk benda...
sdg aku??? even aku terus cuba utk berkorban, tetapi, pengorbanan itu tidak di lihat sama sekali hanya kerana aku jarang hadir...
xpe, aku xkisah pun... yang penting, keringat mereka berbaloi dan terbals malam ni....
syabas wt ATRA....