Sunday, October 2, 2011

~buku ihya' 'ulumuddin~

buku ni aku beli ms sem 1 hari tu, tp aku lost cntct dgn ejen die, so, aku xdpt terus kn pembayaran aku... la ni, baru2 ni, ms ad jualan buku hari tu, aku ad npk booth utk buku ni...
buku ni mmg bgs, karangan imam ghazali...
tapi, tu lah, org yg menjualnya tu TAK PANDAI!!!
maksud aku xpandai ni, low style...
nth cara muamalat mn nth die bljr, niaga, paksa2 org byr ansuran..
ni ahlong ke ap???
hurmm.. buku yg die jual tu dh cukup baik...
tapi cara die cm ni, mmg aku doa, ap yg aku dpt dr buku tu, aku xnk die dpt sahamnya...
die nk kata aku mungkir janji, tp sebenarnya die xigt janji aku ms tu... huh!
ap lah punya org...
la ni nk paksa2 aku byr....
geram aku, last2 aku kata, lw paksa gak, aku nk pulgkn lek buku tu...
baru ad slow ckit... sbr xleh ke???
nabi niaga xde cm ni lah weyh...
kata nk ikut sunnah, niaga..
tapi lw ad paksaan cm ni, ni bkn sunnah, ni SALAH!!
kpd para peniaga di luar sana, jgn meniru cara perniagaan seperti ini... harap maklum...
sekian terima kasih...