Saturday, June 26, 2010

apa kata kalau....

bloggie..
aku x thn r cm ni...
hurrmmmm,...
mengalah lagi lah aku...
orang x phm aku cm ne...
i think bek aku ngalah jerkk...
pening pale aku..
semalam masa ngajar, hampir2 pitam kat kelas..
cz tnsn sgt...
mcm2 hal lah..
hurrmmmm...
ngalah x kalah an...
:) i'll do it..
to who??
kpd sesiapa lah..
aku dh pnt lah..
pnt nk lyn kerenah orang sangat...
its better aku diam kan jerrkkk...
hurrmmm...

Friday, June 25, 2010

busy...!!!

huh.. bloggie..
macam2 aku pk..
n macam2 gak aku wat..
byk hal nk settle n akhirnyeee....
hurrrmmmm..
menuju kesudahan..
n now, aku nk settle kan keje kat sekolah lak..
xkn aku nk out tapi tinggalkan keje yang banyak kat sekolah lak an...
aku nk settle kan semua keje aku sebelum aku out..
nanti, xde lah orang terbeban dgn keje yang aku tinggalkan tu, kn..
ermmm, lagipun keje aku x byk sgt lah..
just kat buku kedatangan,
kene penuhkan bahagian yuran,,
kene isi semula dari buku yuran,
untuk rujukan sendiri..
tapi mang kene wat..
kene penuhkan..
lepas tu,
kat buku persediaan..
nk wat mana yang patut..
xde lah byk sgt..
cuma perlu detail n teliti jerk masa buat tu..
tu jerkk..
hal U, tinggalkan medical checkup jerk yang belum wat lagi..
plan hari isnin t nk wat..
p tgk r..
abah n ibu busy sgt..
mang xleh usik lau diorg busy..
aku kene wat keje aku sendiri..
ermm..
dalam umah semua busy..
hari ahad aku free..
huhuhuhu...
igtkn nk berjalan..
tapi teringat lak, abg am nk balik hari ahad tu..
so kene r tunggu die kat umah sorang2..
kenapa sorang2??
cz hari ahad nanti, ibu n abah g segamat..
ada mesyuarat kat segamat kul 2..
mean kne bertolak dari umah pagi..
sampai umah kompom mlm...
errmmm..
terconghok lah aku duk umah sorang2..
hope t abg am balik cepat sikit lah ek..
xde lah aku sorang2 kat umah..
:)
hope like that..

Thursday, June 24, 2010

apalah..hai...

hurmm.. apalah nak jadi....
pergi sana serabut...
pergi sini serabut...
beritahu aku ne yang x serabutkan kepala aku???
aduyai...
bingit2..!
urusan nk ke U, dh 50% settle..
tapi tu lah...
ada jerk yang belum siap..
biasalah kan..
actually, aku kusut dgn si dia...
nth kenapa nth, rasa cam diri terasing walau dgn yg tersayang
rasa cam aku ni orang lain pada si dia...
mula memang malas nk fikir sangat..
tapi bila urusan dh settle satu persatu,
fikiran mula ingatkn dia semula..
so, tu yang mula nk fokus pada dia..
tapi dia lak yang semacam..
selalu cte tentang exgf dia dulu..
aku tahu lah aku sape..
aku ni xdelah sebaik exgf die dulu...
tapi,, hurmm...
xpe lah, biarkan lah..
aku bukannya wife dia nk halang dia buat apa yang dia nak..
biarlah dia...
dan biarlah aku yang menanggung sakit di hati ni sendiri...
x siapa yang tahu...
semenjak dia ada kat sana,
aku selalu gaduh dgn dia..
x tahu apa kenapa..
kadang, aku rasa mcam die x knl aku sape..
dan kadang cam aku x knl die sape..
lain sangat..
hurmm..
bloggie,
aku sedih lah..
di saat aku perlukan sokongan dia,
dia xde dgn aku... tapi org lain..
bila dia tahu dia mrh..
tapi tu lah, dia xde dgn aku bila aku perlukan dia....
malah dia lebihkan kawan dia dari aku...
kalau dah gitu, aku ni sape pd dia???
huh.....!!!!
biarlah... hurmmm.....

Sunday, June 20, 2010

maahad dan usim.. hurmmm....

[maahad]
masa mula-mula aku dapat maahad,
xde sape yang happy dan tumpang gembira dgn aku
bila aku umumkn aku dapat maahad..
sedih hati ni..
aku semangat sorang, semua orang wat xtahu jerk...
i mean my family..
menyangka ini semua in planinng..
k aku pun aggp yang sama..
tapi, plz, be happy to me, just a little pun ok lah..
dan akhirnya barulah ada respon..
tapi x sangatlah..

[USIM]
perkara yang sama berulang..
bila aku beritahu my parents,
no respon pun ye gak..
aku ckp. "adik dpt usim bu.."
tapi ibu kata,"kafa mcm mn?"
murung semula aku..
langsung tiada riak gembira..
tapi aku buat-buat happy di fb..
cz mbe2 aku ramai bagi support..
aku pk, org len mesti parents die gembira kn ank die dpt IPTA,
hurmmm..
xpelah..
pun perkara yang sama aku buat dulu..
aku semangat sorang..
n semua aku rancang sorang..
xpelah, ini yang mengajara aku nanti, kan...
pengalaman adlah guru yang jelas dpn mata after our teacher, right..
:) apa2 pun, aku memang suke sgt aku dpt USIM..
tapi aku sedih sebab,
aku kne tinggalkan ank2 aku tu..
hurmmm..
xpelah kejayaan perlu ada pengorbanan..
aku harap pengorbanan ni, dapata bantu aku nanti..
hope semua ok.. :)
be happy n be strong girl julie!!!!
yeah!! keep moving forward..!! huhu..

Thursday, June 17, 2010

aduh! ni apa???

huih!
bloggie,
aku pening lah..
hari tu aku demam, pastu ni dh ok, p pale lak wat hal mlm td...
nsb bek x kne thn ward an.. huh..
ermm... la ni aku rasa len mcm kat perut dgn tekak..
rasa cm ada biji r... takut2..
wuuuuuuuu~~
nk telan mknn pun ssh..
bila dh mkn rasa cm belum mkn..
pdhl baru jerk lpas mkn...
apa tu???
dh tu, lau nk minum air pun sama..
rasa cm ada biji yang halang air nkmasuk..
nasib masa nk mkn pil x tersekat kat tekak..
lau x, maut r rasa pahit menggile..
huh...
teringat lak dulu pernah masa tu aku nk mkn panadol an..
pastu tersekat kat tekak..
after tu, fobia nk mkn lagi..
takut!!!!
tapi sekarang dh x..
dh berani r
cz tu an dh lama.. huhu
sekarang dh makin kuat sikit..
nk mkn ubat pun, men telan jerkk....
huhuhu....

Monday, June 14, 2010

huh..lega sikit dh ni..

bloggie,
aku rasa happy sikit cz mslh aku dh settle..
aku send msg kat mirah n xplain all thing with her..
n die pun sambut bek xplain aku..,
n now, im feel better cz aku dgn die dh x gadoh2 lagi..
yg a wat aku kecewa ialah, ad org yg cube nk hotkan keadaan..
aku sedih cz org tu ialah mbe lama aku sendiri..
hati aku x tng cz aku npk mirul mrhkn aku..
so, aku pun send a msg to mirul n xplain gak n say sorry to him..
x slh kn lau kite say sorry even thats not our mistake..
x rugi n x luak pe pun...
dn jln tu lah yg aku amik..
n now, im feel better than before..
p cume fever ni yg wat aku nk rest jek..
p tu r, ox aku masih pk kn hal ni...
sedih sesgt.. n kecewa sgt..
kegembiraan bertukar kesedihan..
now, just wait n see, sama ada hal ni stop or makin hot..
lau makin hot.. aku ignore jerk..
cz aku dh wt apa yg patut aku wt..
bloggie,
hope keadaan after ni ok.. kn.. :))

Sunday, June 13, 2010

dengar kisah ni..

bila suatu hari aku jumpa semua mbe2 lama aku kat fb..
aku happy sgt.. rs cam dunia ni aku yg punya..
cz wht? cz aku dh jumpa mbe2 aku..
but now, diorg semua bagaikn hilang di telan mlm..
sebelum ni aku ada cte kn pasal gf mirul..
n ianya berlajutan after 1 month..
tu pun ad dak yang hot kn balik keadaan..
sape? hamzi..
that what i mean
lau die x komen apa2 kat photo album tu,
aku ok jerk
xde sape2 akn hot n xde sape2 akn benci sesama..
die komen yg wt aku hangin..
so aku bls lah.. nk tau gak asl an..
emm..
p, akhirnye, war is begin..
n i stop it with block both of them..
aku rasa nk jerk block semua mbe2 aku yang pandang serong kat aku..
dh benci aku, xyah r lagi terus jadi mbe fb n mbe selamanya..
ignore me here..
lau dh pandang serong, mean, diorang mang x knl aku sape..
diorg masih pk aku yg lama..
but i have change..
aku dh berubah k..
aku x cam dulu yang diorg knl...
sedih aku...
kesedihan ni, aku tahan sampaikn diri aku sendiri terseksa..
bloggie,
aku xtahu nk luah kat sape..
even all my mbe know about this n
aku dh wat apa yang aku patut wat
to stop all this..
p nape masih ada yang nak hot kan lgi keadaan???
nape masih ada lagi yang cube nk sakit kan hati aku?
aku sedih lah bloggie..
sedih sgt...
im here with all my tears..
dropping without i know it..
aku dh x sanggup lagi bloggie..
aku dh x sanggup hadapi lagi..
aku block mirul n gf die..
tok tngkn ati aku..
i want say, forgive me to all my word..
but ada someone yang hotkan situasi..
plz, stop all this..
stop to following me..
i never mean bad thing to you..
believe me..
ehmmm...
cuti yang mengeruhkan keadaan..
nape setiap cuti aku, x menyenangkan???
ya Tuhan..
mfkn aku...
jika ini kifarahmu, aku terima dgn redha..
jika padamu, aku tidak lyk mempunyai teman,
jgn kau berikannya padaku..
hatiku dh remuk di himpit kecewa..
remuk di himpit sengsara..
x sanggup lagi ku menahan seksa ini..
seksa batin yang ku pendam...
to amirah: aku xde niat nk runtuhkn hubungan kalian
malah aku lagi suka kalian bersama.. it so nice..
tapi, niat di salah ertikan.. cm tulah...
to mirul: mf wt fb ko cm tu.. cume ad org yg hotkan situasi.. tu jerk..
to all my mbe sk2p: lau korg dh sangka buruk dgn aku,
it better delete my name in ur mind..
xde gune kawan tapi sangka buruk ad dn mendalam..
to all my mbe fb n mj: thanks kuatkn smgt aku dari aku mati..
guraun menjadi igauan hitam legam..
imbauan manis menjadi kepahitan mendalam..
kebaikan menjadi dengki..
nasihat menjadi hasutan..
itu yang aku selalu alami..
di salahertikan niatku dan salah faham..
ap nk buat, dh memang manusia cm tu kn..
bloggie,
thanks, dpt luah kat sini.. lega rasanya...

Tuesday, June 1, 2010

yg mana satu??

ehmm.. bila dh ngajo, terpk lak lau aku dpt twrn t cm ne..
yg aku mhn semua bhgn syariah..
sikit pun xde bhgn pendidikan..
dh sedap ngajo dh ni, tu yg cm ni.. huhu
la ni pun aku tgh pk,,
nk g reunion ke o x g..
cz tarih reunion tu hari sekolah..
hari jumaat..
dh tu mula pg kul 8.30 n kne byr sorg rm20 masuk..
emmm
tmpt kat dewan lukman..
kt mj
aduyai.. bingit2.. serabut tol...
x g, rindu lak dgn mbe2..
lau g, cm ne lak dgn bdk2 aku t...
hurm...

Hello!