Tuesday, October 9, 2012

apa nasib aku

kenapa orang salu dapat lebih dari aku?
kenapa apa yang aku nak orang lain yang dapat?
kenapa apa yang aku buat semuanya salah di depan mata orang?
kenapa kebaikan yang aku buat di pandang buruk kt mata orang?
kenapa orang x boleh terima marah aku tapi boleh terima marah orang lain?
kenapa apa yang aku harapkan orang lain yang dapat?
kadang2 tu aku rasa down sangat sebab aku kecewa dengan hidup aku..
apa yang aku buat untuk semua orang di pandang salah....
aku yang selalu kena dengan macam2...
kekadang aku terasa, better aku xde kat dunia ni baru aman hidup semua orang..
kekadang aku rasa, semua orang sedang arah dengan aku....
bila aku happy, aku akan dapat rasa mesti ada perkara buruk yang akan berlaku...
dan apa yang aku rasa tu benar belaka...
kenapa mesti macam tu?
hidup aku ni memang untuk menyusahkan orang ke?
kekadang aku rasa down sangat....
aku bergurau dengan orang, kadang2 aku takut sesuatu yang buruk berlaku antara aku dan orang tu...
kadang tu aku fikir, better jangan rapat sangat dengan orang..
disebabkan itu, aku terasa yang aku ni pembawa malang....
aku cuba untuk sembunyikan kesedihan aku tapi kekadang ternampak juga...
hai lah hati, saban hari kau menangis menanggung derita ini....
jiwa merintih letih dan penat melayan kerenah manusia...
nafasku sesak memikirkan hal dunia...
perasaanku bagai di robek-robek angkara dunia...
sabar duhai hatiku... dunia ini sementara.... Allah jua yang kekal abadi....
setiap saat aku berhati-hati tapi tetap juga di sakiti.... hurm :'(