Tuesday, January 7, 2014

Marriage and Believing

hi bloggie,
everyone was talking about marriage just now..
and i always get the news my friend's wedding day..
cool? it no cool!
because i think i can't reach that time..

i don't have enough money...
my parents have give me so much conditions..
i have to do this, i have to do that..
before i get marriage...

i'm sad?
oh yeah, sad.. or maybe i'm sad..
it's not maybe, but definitely sad...!

i was grown up..
my age are continuously increasing...
and i still there with no point to do..

i was plan my life..
but i see it like a rubbish!
even it very good idea..
 but i know one day it will be broken..

i believe i can do it..
just give me a space..
believe me, i'll be okay...

just pray for me...
i do not go so far from you, my beloved dad and mom...
please, believe me...

just BELIEVE me!

Monday, January 6, 2014

why he's coming back?

hi bloggie,
he? who's he?

pak arab dulu tu lah... my ex... ex? ermm,, bolehlah...
pernahlah juga ada hati dengan dia..
but, well, he is Mr. Perfect and do not suit with me yang x berapa perfect ni...
entah kenapa tiba-tiba dia datang balik..

kalau ikutkan, kitorang ada janji..
aku ingat janji tu sampai sekarang..
"saya akan tunggu keputusan awak masa umur awak 25 tahun nanti"
but now, aku pun confuse umur dia berapa.. hahaha..

kenapa aku x tunggu?
sebab dia abaikan aku..

actually, dialah my Prince..
tapi apa guna be my Prince and ignore me...
once aku di abaikan, selamanya xkan ku pandang semula...

he going away from my side and disappear like a mist..
how could he coming back to me and asking me..
"why you not choose me?"
my answer is, "you ignore me"..

kalau dia baca entry ni, mesti dia kecewakan?
atau dia cemburu? entahlah, isi hati dia, still lagi aku xleh baca..
my prince....

whatever is bloggie,
i just contact him as my old friend...
to love him back?
i don't think so because i have choose my Prince :)
only him... may Allah ease everything between me and him.. amiiinnnn

Thursday, January 2, 2014

kedai Printing

hi bloggie,
hari ni hantar thesis..
sampai kat office, terserempak dengan member yang buat projek,
member tu tengok aku punya thesis sambil aku isi borang submision..

dia tanya,
M: weyh, kenapa margin ko lari? ni, kenapa setting dia macam ni? ko salah buat ke? atau kedai tu salah cetak? weyh, ko tgk page ni, salah ni.. kenapa lari sangat... page 10 kat atas, page 9 kat bawah...
A: eh, semalam cek, tak perasan lak yang ni...

lepas tu, aku terus pergi kedai print tu semula...
sampai kedai, aku dah marah sangat sampai xleh nak cakap apa dah...

K: ye, nak apa?
A: (keluarkan copy thesis, buka page 9 & 10)
K: satu je ke?
A: x.. semua, 3 copy (keluarkan 3 copy)
K: ok
A: bila boleh siap?
K: nanti siap kita msg..
A: saya nk sekarang.. siap sekarang, boleh? hari tu patutnya siap hari selasa, tapi siap rabu.. saya nak hari ni..
K: (lepas jumpa owner) boleh, sejam lah..
A: ok xpe, saya tunggu sini.. (duduk kat kerusi yang ada kat situ...) (call supervisor, cakap nak jumpa, pergi kampus jumpa supervisor) (balik semula ke kedai nak ambil thesis, dah cukup sejam)
K: ye..
A: nak ambil yang repair tadi..
K: oh, yang repair tu eah.. (ambil, and letak atas meja, 1 copy jer)
A: ni je ke? yang lain mana?
K: oh, nak semua ea?
A: (tengok dengan muka sinis)
K: (datang semula dengan bawa 2 copy lagi, letak atas meja) cek lah, ok x..
A: (sambil cek 2 3 kali) kalau fotostat byk2 memang margin lari ea? hari tu saya ad bagi copy, kalau pandai fotostat dari copy saya tu jerk..
K: entah, saya x tahu.. hari ni first day saya kerja..
A: mana owner?
K: kt belakang..
A: kirim salam kat dia cakap terima kasih sangat2!!! (dengan muka sinis and terus bla)

selamatlah kau...
nak tolong orang melayu berniaga tapi kalau macam nilah servis, memang takkan ke manalah kedai tu..
tahu nak untung lebih, tapi servis x bagus...
buka kedai pun tengahari..
dah ku canang dengan member, jangan binding kat kedai tu...
silaplah cari pasal....

Wednesday, January 1, 2014

~My Thesis~


hi bloggie,,
hehehe... tu, thesis aku, siap dah...
suka+kecewa sikit..
sebabnya, print kat kedai xde kualiti...
nasib ada 1 copy aku print sendiri..
print sendiri lagi puas hati kot

tapi aku tgk senior2 punya xde lah macam aku punya ni...
xcantik langsung... 
ermm..mcm nk print semula jerk, tapi dah xde masa dah...

xpe lah, redha jerk... yang penting dah siap..
cuma rasa x berapa suka sangatlah sebab hasilnya dari binding tu x memuaskan...
yang aku kisahkan sangat ialah kedai tu kira harga x sama...
aku punya lain, mbe aku punya lain...

dia punya lagi murah dari aku padahal lebih kurang jerk..
mbe aku nye dia x kira helai, tapi dgn aku dia kira helai..
aku malas nk ckp banyak cz dah bayar deposit and dah wat cover kat situ...

lastly, terima je lah... 
dah lah janji selalu x tepati... 
qualiti xde..
x jaga customer...
harga putar belit... hampeh!

bukan nk tutup rezeki dia tapi dia yang menutup rezeki dia sendiri..
aku cakap kat member yang belum binding lagi,
jangan pergi kedai dia..
wat xde kualiti...

kalau dia jaga semua customer dia and kira sama harga, 
aku x buat macam ni... 
nasib kau lah!.... 
apa-apa hal pun, syukur thesis dah siap tapiii....... hurrmmmm

Dia, jauh lagi...

hi bloggie,
kali ni cerita tentang 'dia' lak.. :)
jauh lagi?
maksudnya, dia semakin sibuk sekarang ni...

tak dapat nak berhubung macam biasa..
(bukan ke memang selalu x contact sangat, kan?)
whatever...
tapi kali ni terasa sangat cause dia dah mention awal-awal..

tak dapat nak contact selalu, sibuk dengan kerja, ada masa free kita contact..
tu lah kata-kata dia sebelum dia sibuk hari tu...
memang aku tunggu dia free..
dalam masa yang sama aku pun sibuk juga...
sibuk dengan thesis...

Happy New Year

hai bloggie, :)
lama dah x jumpa... huhu tetiba dah tahun baru ean.. :)
hopefully, after this, aku semakin giat lah update blogg niyh...
selama study kt USIM ni jarang bebenor nk update blog..
just see on my blog list, bpe jerk ada utk 2013 and 2012?
samalah jugak ms 2011...
hajatnya time tu, nak wt tiap bulan.. tapi x kesampaian.. huhu

hajat nk update selalu ni bukanlah azam untuk tahun baru 2014 ni, taklah...
tapi at least berserilah blog aku dgn pelbagai aktiviti...
sebenarnya, 2013 yg banyak aktiviti aku wat tapi x kesempatan lak nk update kt blog..
nk diceritakan semula the whole year, memang x menang tangan..

as usual, tiap kali sambut tahun baru, aku x sambut dengan meriah, cause, kt USIM, tahun baru adalah ambang final exam..
so, memang xde chance lah nk happy-go-lucky tu time2 cm ni...
kalau buat gak, nahaslah result sem tu..

yang nak dikongsikan kt sini,
this is my last sem at USIM..
so, that's why lah tadi ada kata, "hopefully dapat update blog".. hehehehe

well bloggie,
lepas ni kita boleh jadi kawan baik semula :)
tengah study Multimedia Internet,
chapter 2, cerita tentang blog..
tetiba lak teringat kat buku lama ku ini, bloggie :)
miss you much :)

daa!~

harga barang naik

hi bloggie,
kt facebook, selalu dah aku mention,
ketakutan aku menjelang tahun baru ni...
bukan apa, tahun ni, barang semua naik...
itu yang sangat menakutkan aku bloggie..

mana taknya, aku ni x kerja lagi,
grade jerk dah dibebani denga hutang piutang...
dibuatnya aku mati dalam masa hutang2 aku x selesai lagi, macam mana?
apa aku nk jawab nanti?

ni kan pula, abah dah tambah hutang..
waaaa... aku ingat nafkah untuk anak, tapi hutnag rupanya...
kalau aku tahu itu hutang, takkan ku terima...

aku dah risau, mana aku nak cekau duit nanti?
gaji aku kerja, berapalah sangat agaknya..
level aku aku, standard 2k...
ni pun nak fikir duit untuk kahwin lagi...

huh... memang kahwin tu jauh lagi..
even x nampak lagi bayang2nya, tapi haruslah memikirkannya..
tak naklah nanti, masa kahwin je kaya, lepas kahwin miskin..
ibaratkan, hari ni raja sehari, hah memang sehari je lah jawabnya,
cause esoknya dah papa kedana..
oh! aku x nak jadi macam tu...

so, tu yang kena prepare dari awal...
prepare ongkosnya....

antara banyak2 tahun, tahun ni lah yang aku rasa x sanggup nak hadapi dan tahun yang x ku nanti-nanti kedatangannya...

ya Allah, bantulah hambaMu ini...
Amiiinnnn...

First Favorite Song...!~

hi bloggie,
nak cerita ni..
dulu masa darjah 6 an, 
suka sangat lagu Jesnita dari kumpulan Exist..
khusyuk r dgr... huhuhu... 

semalam g kedai makan Adam kat akasia, 
dengan member bilik, my roommate...
ms kt kedai tu lah dengar lagu Jesnita tu.. 
tetiba lak terkenang kembali zaman2 masyhur ms darjah 6..

takkan ku lupa zaman tu sampai bila2.. 
my first-love.. actually, cinta monyet... 
haaaa.... budak tu pun sekarang dah bertunang dah dengan girlfriend dia..
alhamdulillah... 

dulu ms kecil-kecil dia comel... 
sekarang macam apek.. 
hehehe,,, mak aku panggil dia apek...
lantaklah...

ok sambung sal lagu tadi tu...
xtahu macam mana boleh jadi lagu kegemaran..
mungkin sebab selalu dengar lagu tu masa k sekolah lepas habis UPSR...
budak2 lelaki kelas aku suka nyanyi kadang-kadang, isi masa lapang...

yang aku lak, kerjanya request lagu..
tapi yang best, diorang akan nyanyi lagu tu bila diorang nampak aku murung jerk.. 
(ke aku yang perasan? hahahaha.. :D whatever!~ )

kiranya lagu tu, sangat nostalgic bagi aku... 
huhuhu..

Dia, jauh lagi...

hi bloggie,
kali ni cerita tentang 'dia' lak.. :)
jauh lagi?
maksudnya, dia semakin sibuk sekarang ni...

tak dapat nak berhubung macam biasa..
(bukan ke memang selalu x contact sangat, kan?)
whatever...
tapi kali ni terasa sangat cause dia dah mention awal-awal..

tak dapat nak contact selalu, sibuk dengan kerja, ada masa free kita contact..
tu lah kata-kata dia sebelum dia sibuk hari tu...
memang aku tunggu dia free..
dalam masa yang sama aku pun sibuk juga...
sibuk dengan thesis...