Thursday, December 30, 2010

~1st day in new hostel & new life without him~

huh... bgn2 jerk, black out... p x pns sgt cz kt sini sejuk..
huhu... cm kt cameron highlands.. waaaahhhh!!!
hehe.. p airnye xde lah sejuk ne pun...
yg wt sejuk tu maybe, cz kt sini ats bukit n, tmpt ni x byk pembangunan...
keliling semua hutan jerkk...
pg2 tgk pokok2, hijau jerk...
huhu, mesti r hijau erkk... xkn kuning lak an...
di sebbkn xde elektrik, jd kipas x berfungsi..
then, pg tu, xde lah sejuk sgt...
lw nk jogging, ok jerk,, cz suasana nyaman sgt....
:) peace jerkk...
p bila dh pagi, aku xtw nk wt pe....
nk g kafe, lepak kt kafe, malu cz mesti ramai dak laki an..
yelah, kafe tu, berdepan dgn blok dorg..
mesti dorg yg konker tmpt tuyh...
hurrmmm... p perut lpr dh.. :) hehe...
bgn pg, aku teringat, jnji aku...
erm, lps ni, aku cntct die lagi dh... tu yg kdg wt aku sedih...
p xpe, aku masih lagi dlm ikatan...
tu yg menguatkan aku dan meyakinkn aku..
dan sekarang ni, aku serahkan sebulatnya pada Allah tentang hubungan aku ni...
maybe ini yg terbaik utk aku...
dan aku yakin, ad hikmah di sebalik semua ni...
aku redha....

~result~

result?? ermm, aku dh tgk dh....
dpt ap? xyh lah tau.. yg pasti, aku x capai target aku, tu jerk..
ermm... seperti yg aku jangkakan... ianya pasti berlaku..
dan ini yang meraguiku... sbb ap???
lupe ke, lau result aku x capai target, aku lost cntct dg die selama 4tahun..
dan itu janji aku, n itu yg aku pertaruhkan...
huh... aku baru merasakan kebahagiaan dgn die...
aku baru merasakan kemanisan bersama die, p ini pula yg tiba..
xpelah, ni pun ats kesalahan aku yg lepas2..
dan aku mengerti mn silapnya...
xpe lah julie, mungkin ini ad hikmahnya...
ap yg aku rs???
sedih sgt2...
1st, sbb aku xcapai target aku, 2nd, sbb aku lalai, 3rd, sbb aku xkn cntct die lagi..
itu janji aku... aku kne tunaikn jnji ak...
dan die bertegas dgn ap yg aku jnjikn...
huh,, aku xtw ne nk luah semua perasaan aku skrg ni... sedih yg teramat sgt...
i need someone beside me now... but who...???
aku akn tunaikn jnji aku... ye!
perit mn pun, aku kne tunaikn juga...
sakit mn pun hati i, pedih mn pn akurs, aku kkne tunaikan...
aku mesti kuat... yeah! aku... aku... isk333....
i need someone.... i need someone.... i need someone....
just leave me alone right now.... i want alone....

p/s: utk kamu: kamu akn tahu segala perihal ku, dari blog ni dn fb.... aku jnji aku akn
update selalu... fb private....

~new hostel~

wahh!!! penatnyaaaaa..... agkt2 brg... cm mula2 masuk usim dulu... berangkut...
huhuhu... p kali ni aku cuba utk mengurangkan muatan... hehe
tapi hampa kerana ianya tetap gak penuh... huhuhu...
mcm mn perasaan?? ermmmm biasa jerk... xde pe yg special pun.. cuma nyaaaa
hostel baru ni mengingatkan aku msa zmn kt mj dulu.. huhuhu...
sama sgt2.. cumenye, kt mj luas lagilah an. kt sini, sempit sikit...
ad org kata sempit byk.. huhu... ikut org lah ekk..
pada aku biasa jerk.. :))
aku dh biasa dh keadaan cm ni... :) dh biasa susah ms kt m.a.k dulu..
so bila kne lagi cm ni, kire ok lah..
1 bilik 4 org,.. 2org 1 kos... ermm.. ok lah tu..
lpstu, dlm bilik tu cukuplah serba serbinya, dgn katil, meja stdy, almari...
yg aku suke meja stdy n almari.. best3...:)
cz beshaaaaouw.. huhu.. disbbkn brg aku byk, so muatlah almari tu, aku adjust sana sini,
ok lah.. :)) pnt juga mengemas td, lps kms jerk aku terus tidur,,,
nmang pnt sgt2.. letih, td tdo pun rs cm tdo mlm..
l die x kejutkan, mang dlm mimpi lagilah aku.. huhuhu.... dh lh mimpi best..
advnture, p xtw mimpi ap... hehe...
then, bilik air, ermmm.... sama jerk dgn mj nye... cume mj besar r dari ni..
so, td bile aku masuk bilik air, aku terkenang semua kenangan2 ms kt mj.... huhu..
luv u mj... mmuuuaaahhhh!!!! huhuhu..
surrounding..? erm ok lah..
aku nye blok, blok hujung... kirenye lau msuk dari pintu gate tu jauh r...
kne menapak r aku, baru sampai blok aku..
dh tu, bilik aku pun hujung gak.. dari balkoni luar tu, npk highway.. huhu..
dh tu, berdepan dgn hutan lak tu...
takut? ad lah sikit... cz ni an hostel baru an... xtw rentak n gaya nya cm ne...
mkn??? mkn cm bse r, kt kafe...
haaaaa...!! ckp sal kafe ni an, aku teringat satu benda,...
huh, gemuk lah dak laki, cz blok dorg dpn kafe... :) kah99
knp ad dak laki??
mang ad pun, p dorg kt blok E, blok dpn sana tu... betul2 dpn gate, n berdepan dgn kafe...
wahahahaha.... maka gemuk lah mereka2 itu... kah999...
knp? leh ty lagi knp... t dorg salu mkn r kt situ..
p cm cuak lak t bila difikirkan semula, dak laki ad, cm ne aku nk beli mknn bebyk... hehehe...
malu eden nk bw mknn sebebak... kah9999...
bkn ap, kdg aku n kuat mkn.. ikku time...
so bila time aku kelaparan+kebullur, mang byk aku mkn..
cm org x mkn sebulan.. huhuhu....
cm ne lah t aku nk kls, g mkn, g jln2 ke, kne lalu dpn blok dorg..
lau nk lallu jln blkg, uish! naya jerk... dh lh sunyi blkg tu...
then, aku tgh nk bygkn cm ne t lau aku nek basikal..
akk kayuh basikal nk nek bukit...
huh, lau basikal ad gear xpe gak, ringan jerk an...
lau basikal xde gear?? hah, x ke pyh tu aku nk nek.. huih...
curam ke x?? ermm... nk kata curam, x, nk kata x, cm curm... sederhana lah...
lau nek bukit tu jln kaki, xde lah pnt sgt, n lau nk turun bukit tu jln kaki, xde lah menurun sgt...
dpt bygkn x cm ne?? so, leh x lau aku nek basikal....??
hurrmmm.... hrp2 dak2 laki yg ad tu senonoh lah sikit.... xde yg jd penyidai baju....!
jauh x dgn fakulti???
lau jln kaki jauh lah, lau nek basikal, bse jerk kot...
p pd aku dikire jauh jugak lah....
ibu pk kn ak blk jln kaki mlm, kls mlm...
ermm. betul gak ckp ibu, cm ne t?? lau aku ad kwn ok lah...
dibuatnye aku xde kwn? ha, cm ne....
ermm.... bengkak gak mikir...
p syukurlah dh dpt dlm kampus...
xlah risau lagi sal tertinggal bas... nk g kls pun xde hal..
p an, yg untungnye ap tw, hostel baru ni, betul2 dpn HEP... huhuhu...
dkt dgn stadium terbuka... leh men2... huhu...
so far, its ok lah... :))

Wednesday, December 29, 2010

packing2!

wah!! sedap berjln sampai aku terlupa nk kms brg....
huhuhu....
pdhl dari ri tu lagi dh nk kms.. p tgnnye x gerak2 gak... hehe...
la ni, nk kms,,, p nk tgk game bola mlm ni.... ah, bola sampai kul bpe ek...
lau x sempat nk beli brg, sok beli kt mydin nilai je lah...
mydin lagi murh..huhu.. kompom bpk aku sokong aku beli brg esok..
cz, murah n dpt tgk bola... hehehe..
jgn lupe aw tgk bola... :)
huh... nk pk2 lek, nk bw brg bpe byk.. cz ni aku pndh msuk hstl baru..
wahh!!! aku tgk hstlnye, aduh, sempitt!!! bilik air nye, waduh!! gawat sih!
p xpe, mungkin di situlah cbrnnye an...
cbrn duk jauh n cbrn belajar...
mungkin semua ni akn mengajar kite utk hidup beramai-ramai bkn hidup sendiri aje k..:)
wtvr pun, aku xkisah sgt tmpt cm tu...
1 bilik yg kecik, di huni oleh 4org penghuni,,
then, bilik air yg kecik, di gunaka oleh semua pelajar thn 1...
waahhhh!!!! dpt bygkn t cm ne...
dan yg paling merisaukan aku ialah tmpt sidai baju, x byk..
ermmmm, alamatnya, aku hntr dobi lah.... huhuhu....
yg penting, aku dpt bljr dgn selesa, n dpt tmpt tinggl...
lau dua ni xde, cm ne t aku kt nilai??? an3..
yg penting, niat n CHAIYOK2!
KEEP MOVING FORWARD...!!!!

penatnyeeeee~

td kuo jln g kluang...
temankn mbe aku beli barang...
p before that, g karaoke jp, then men bwlng..
p agk bosan sikit cz mbe aku tu x reti men bwlng...
n aku men sorg... cm xbosan lak an.... huh....
dh lps tu, mkn coleslaw n ice cream kt kfc....
then, bru g giant kt bwh KP tu tuk beli2 brg after aku jln kt guardian..
dh jln2 tu, beli brg pe yg perlu, duk kt dpn KP tunggu abg die amik.. pada mulanya lah...
p last2 tu, bpk aku yg amik cz abg die xdpt nk amik sbb xde kete...
aku ilg mood ms kt karoke lagi.... np nth,,
bile kt bwling, bertambah r aku ilg mood.... errmmm....
xtahu lah np.. mungkin bosan koottttt....
ni aku bru jerk balik dari jln2, n terus on blogg... ngee~
saje, nk catat ap yg berlaku td...
td aku g clcm cntr jp, nk try tukar plan...
mula tu, masing2 kata xleh...
p aku tunggu gak sampai yg veteran kt situ dtg, then aku cte mslh no aku
then baru dpt di selesaikan.. :))
ni tunggu je lah, ok ke x nnt.. knp??
xde lah, no clcm aku tu, mulenye aku dftr upax, then die tukar plan kpd xpax scra automatik
tanpa notis after 1 motnh... aku nk tukar lek ke upax xde ms nk ke cntr...
td ad ms, g jp... mule aku trgkn kt org tu, png gak pale die...
maybe die xnh dgr kot.. huhu
p aku ty kt kaunter tu, pun kata gitu gak...
then ty lagi kt cina tu... pun kata xleh gak...
after tu, bile aku dh nk kuow, akw tu kata, "jp dik ea"
aku pun tunggulah...
sekali kuow akk yg duk dlm tuyh...
die ty mslh aku, then aku cte lah...
die masuk dlm lek, pastu die kuow bw borg... die suh aku isi borang tu...
then aku isilah.... die kata, "esok kami hntr borg ni, nnt mungkin lusa adik dpt msg mklm bls.."
tu jerk... aku pun blk r...
agk blurr2 gak aku pd mulenye... igtkn terusd tukar time tu gak... hehe
upenye kne tunggu gak ek... emmm..
xpe lah tunggu lah t jd ke x.. lw x jd gak, aku kne g cntr lglah...
aku xnk g cntr ri tu cz aku dgr mbe aku pun ad mslh yg sama dgn no die tu...
die g cntr dgn aku ms tu, n aku dgr sendiri mang xleh tukar...
abg tu ckp dgn tegasnye xleh tukar....
die kata clcm akn ad bg msg seminggu sblm tu..
p kes aku ni lak, bile aku igt2, xde notis pun.... xde msg beritahu pun...
td, nk jerk beli baru, p xleh cz dulu aku dh ad.... nk nipu???
eish!! jgn ko, xbek gitu....
nipu2 ni bhya tau.... bek jujur.... ek2...
k r, aku pun pnt lagi ni.... nk rht, nk rest2 for this night... knp??
mlm ni kn ad game, kt jakarta.. mlysa vs indnsa.. berentap sekali lagi... huh...
hope2, sama ad mlysa seri atau dpt gol lagi....
aminnnnnnn9999999.........
BERTAHAN PEMAIN2 MALAYSIA!!!!!

Tuesday, December 28, 2010

~my girlfriend is gumiho~

sa-ra-ngeul ajing nan molla-seo

to-neun kakkayi meot-kayo
keun-de wae jakkuman
monnan nae shim-ja-ngeun tu-geun-gorinayo

nan tang-shini jakkuman pal-phyeo-seo
keunyang kalsudo eom-neyo
iru-eojil sudo om-neun i sarange
nae
mami neo-mu apayo

haruga kago pami om-yeon
narontong dangshin saeng-gak-bbu-ni-jyo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-ke hae-ya choh-eul-kkayo

ma-mi sara-ngeul tta-reu-ni
naega mweorhal su innayo
iru-eo-jil sudo om-neun i sarange
nae mami nomu apayo

tuviduviduraffa tuviduviduraffa
tuviduvidu tuviduvidu
tuviduviduraffa
tuviduviduraffa tuviduviduraffa
tuviduvidu tuviduvidu

haruga kago pami om-yeon
narontong dangshin saeng-gak-bbu-ni-jyo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-ke hae-ya hanayo

nae apeu-mi mudyeo-chyeo beo-ril nari
eon-je-cheum naege ogin hal-kkayo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-khae haran marin-gayo

tal-bichi neo-muna cho-wha-seo
keu-nyang kalsuga eom-neyo
tangshin gyote jabshi no-weo isseul-keyo
chamshiman aju cham-shiman

tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviru
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru

_____________

~shinee~lucifer

ONEW] Soomeul gotdo chatji mothae naneun piharyeogo aesseo bwado
Geobujocha hal su eopneun [TAEMIN] nege gadhyeobeorin na
[JONGHYUN] Sarangieotdamyeon jeongmal saranghaetdeon georamyeon naege ireojineun mala
Her whisper is the LUCIFER

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

Geobu hal su eobtneun neoeui maryeokeun LUCIFER
Geobu hal su eobtneun neoeui mabeobeun LUCIFER
Dagaseomyeon neoneun machi cheonsa gadeun eotgullo nareul saneun iyura malhago, malhago

[KEY] Neoreul cheoeum bwasseul Ddae ssalbeun sungan meomchweobaryeotji
Nuga machi nae simjangeul Ggwan jwin chae nohji anhneun geotcheoreom
[TAEMIN] (Ajikkkajitdo) Neoneun geureohke nae mameul dada dada dada gajyeo noko
[JONGHYUN] Niga eobseumyeon nae mami da tabeorige mandeunda

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge
Loverholic, Robotronic, Loverholic, Robotronic.

[JONGHYUN] Neowa gati nanun sarangyaegideul
[ONEW] Narang gateun goseul baraboneun neo
[JONGHYUN] Uri deo isangeun hwanbyeokhaejil su eobtdago neukkyeosseul ddae
[MINHO] Naman chyeodabwa neoneun deo, deo, deo, deo, deo, deo nareul wonhae
[TAEMIN] Naman barabwa modeun ge, ge, ge, ge, ge, ge niga jungsim

[ONEW] Eonjeboteonga jogeumssik jalmotdoen geot gata isang han neo
[KEY]Nal Aldeon saramdeul modu hana dul ssik gyeoteul ddeona
[JONGHYUN] Nan gajin ge neobbonigo

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

[ONEW] Machi yuri seonge gadhyeobeorin bbi e roman doen geot gata
[TAEMIN] Jeoldae manjok eobtneun neoreul wihae chumeul choneun na
[KEY] Hweonhi deulyeodabogo noireul manjyeo babo doen geot gata
[TAEMIN] Nan jeomjeon nege kkeulryeoganeun geotman gateunde
Loverholic, Robotronic, Loverholic, Robotronic

[ONEW]Niga miun geon anya silhdan geotdo anya
Danji geureon nunbichi budamil ppun
[JONGHYUN] Eodi anga ireohke nan neoman barabogo gidaryeon watjanha

[MINHO](Rap) Neoui nunbichi nal sarojabda nali jinalsurok nalkaroweojyeotda
Neoeui jibchake jichyeotda manhi be eotda mame piga nanda
Na sseureojil Jjeum doimyeon dagawaseo cheonsagati "saranghae"ran mal
Nu ga jinjja neoyeotneunji aldagado haetgallige mandeunda

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

[JONGHYUN] Machi yuri seonge gadhyeobeorin bbi e roman doen geot gata
[MINHO] Nareul naebdweo jayuroweo jil ddae neoreul jinjja saranghal su itgo
[JONGHYUN] Hweonhi deulyeodabogo noireul manjyeo babo doen geot gata
[KEY] Nareul naebdweo jilrigedo amalgo neoreul jinjja barabol su itge

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae mirae do mukkin chae keojil su eobtneunde
Loverhollic, Robotronic, Loverhollic, Robotronic
Geobuhal su eobtneun neoeui maryeokeun LUCIFER


korea~

tau ane aku suke korea ni????
mbe2 aku r.. n die pun suke korea.... hurmmm...
p rs nye xsgt kot.... xtahu lah...
huh.. aku tgk dak2 kt kampus aku ramai sgt yg minat korea..
upenye, owg korea tu cntk2, ensm2.. cte nye, best2... logik2...
logik? ad lah sikit....
huhu... p best2 cte nye... jadi aku pun tersankut lah dgn cte2 ni...

cte ni best aw... latest nye.... kuo tahun ni lah... antara ranking paling tinggi...
huhu.... best, mang best... ad lagi, ranking yg teratas.. cte ni..



ha cte ni best... best sgt2... :)) x cy tgk r... ni antra sedutan2 die...


cte my girlfriend is gumiho.... best aw.... :) ni yg paling tinggi ranking die k korea....
mang best sgt pun.. :))

selamat menonton.. :)



tegassssnyeeeeee~ tatuttttt.....

ha... ckp sal tegas ni, aku ad mcm2 nk cte...
huih...
aku igtkn aku kt nilai, aku dh terlepas sikit dari a.am...
rupenyeeee.. tidakk!!! waaaaa!!!!
tahu np??? cz ad die lah.... x bergerak aku....
duk umaaahhhh jerkk... huih.... lau x ikut ckp, kne mrh...
tatuttttt~
ermm., p nanye aku xkisah pun die cm ne... terima seadanyaaa... :)
lagipun, ustazah aku dulu ad kata, aku ni xleh di didik lembut, kne tegas sikit kdg2...
ye, mmg betul pun.. cz aku ni bijak cm kancil... org tu, lembut abs lah kne dgn aku...
hehehe... p xde lah jht sgt ea....
melampau r tu an... huhuhu...
ad satu ms tu, aku nk g laut, ty die bg x?
cz keputusan die ni sma jerk dgn keputusan a.am...
erm. tahu x ap aku dpt?
leter...huh... jenuh dgr.. p aku tahu np die cm tu... cz die risaukan aku...
sbb xde yg jaga.. ehe...
dh tu, aku nye degil, x puas hati gak, ty dgn a.am...
kn betul aku ckp, sama jerk...
a.am dh lah x bg, kne gak leter panjangnyeeeeeeeee.... 1 jam dgr oiiiii....
pns telinga ni haa...
p xkisah pun.. cz abg aku syg aku... lg 1 tu denda aku cz aku xdgr kata ms kt umh cuti lps...
hua222..... PADAN MUKE!!!!!
ngadu dgn die pun, kne pdn muke....
p an, dulu die lg tegas... sampai aku ubah style aku.... sampai aku jumpe identiti aku...
p, skrg dh x....
aduhmak... jgnlah amik hati sgt lau aku xlyn die cz die mrh aku..
tu kan utk kebaikan aku gak... die gak yg nk cm tu.... plzzzzz...
kmbli cm dulu... mang perit... p ad baiknye kamu cm tu yunkk..
aku xkisah die mrh aku ats kesilapan aku....
aku xkisah pun... aku phm style die...
wow! citarasa tinggi maaaa!!
nk package yg tinggi2!
cume 1 jerk yg aku takut,,,, aku takut die xdpt terima aku seadanya,,,
tu yg kdg wt aku keliru...
tu yg kdg aku wt hal, pdhl enda kecik...
sbb ad yg menghantui lam diri ni...
p aku suke cra die...
tegas, take care sgt, even lau sakit sikit pun suh g jumpe dktr, penyayang, xmudah mrh, fhm hati kite, xmudah putus asa, pegang pd janji n yg paling penting, penyabar...
tu yg aku suke sgt...
even die x sama dgn yg lps tu, p tu dh cukup utk aku...
aku x kisah die cmne sekalipun, aslkn die leh didik aku dgn cara tersendiri...
leh sedarkan aku yg aku ni silap....
dgn berani tegur kesalahan aku... x takut aku mrh lek atau ak ngajuk...
nanye aku mls ngajuk2 ni.... p nth lah ek...
sejak2 dpt diri perempuan ni, salu sgt ngajukkk....
aik? cm half jerkkk....
eh! bkn lah! alku xcm tulah!!!!
sepak kang!!!... tulen tau....
xde 'aw2' tu k.... pure ni.... ratu jawa lagi.... huhu... bangga beb..
bangga dgn kejawaanku...
hahahahahahahahaha.....
akn ku tunggu kamu utk kotakn jnjimu...
pertalian ats dsr suka lillah n jnji krn tuhan.... :)

result!!

ckp sal result, ermmmm.... lom kuow agy lerrr....
uish! kdg tension gak aku tgk usim ni...
kdg tu, semua sistem bermslh serentak time org ramai nk guna..
uish! dhsyt tol...!
tatut3! huhu...
ermm.. p ad yg aku risaukn.. bkn risau p nth...
JANJI....
ye janji... ad perjanjian disebalik result tu... 3.0.. the limit..
uh.. rs2 aku ktne????? sendiri nilai ha...
aku cume risau lau xcapai target jerk...
aku kdg mudah rs low... ngeh3...
ouh! dpt keeerrrr????
np die wt gitu???
xpe lah, kn bgs gitu, lw x, aku ni x beringat...an3...
result2... ko ni bile nk kuow....
nerves aku ilg dh lak.... huh

dh nk blk dh punn... :P

huih! lusa blk dh...
blk ane???
blk kampus r, blk ane lagi an...
hurmmm..... udh le gitu, pndh hostel pulaaaaaaakkkkk...
ahhh,... mcm2 lah usim ni....
nk tgk result pun tergendala...
byk sgt sistem, pastu staff pemalas nk update n upgrade...
bile tiba ms genting2 cm ni, mcm2 mslh....
huih... "tu lah teknologi sgt..." bak kata mbe aku lah...
aku x kata.. kah9999,,,,,
p ckp sal result ni, aku teringat 1 thing...
janji aku kt die....
kdg2, tu yg menghantui diri aku...
hurmm.. xkisah pun.. aku tahu, die nk yg terbaik dari aku...
semua org gitu.. p cara nya jerk berbeza...
hurrmmmm....
usim2...
lau bkn krn kamu, aku xlek..
p dulu aku gak yg nk ke sana...
hahaha...
lupa daratan kjp... kah999
p bile dh tahu keadaan sebenar, ermm.... xpe lah...
an3... aku xkisah pun, aslkn aku dpt bljr lagi, n aku ad tmpt tggl dan yg penting...
dapat makan!! hahahaha....
anyway.... come back home julie!!! upsss! slh...
to campuss! our beloved campus....
tanpa campus, nk ke mn lagi an...
masih tahun 1, masih tercari-cari...
"kak, ane, umh kak??"
"kak, ane nk dftr kursus kak?"
kui3.. gitu lah.. p best gak aw.. cz, ramai dka2 tahun1 kata aku senior tahun4...
wahh!! TUA nya akuuuu!!!!
TIDAKKK!!!!
aku x tua lah... aku sama dgn korg lah... eish... rabun ke pe...
yg bestnye, akk tahun 4 pun pk aku senior gak, dan yg pelik nye, dorg siap pghl aku akk lagi...
wakakakaka....
lwk2!
rindu kt housemate lak.. waduh!!!! sbr ya dong.... :)

~my Pets~

wahh!! dulu umh aku dh byk kucing... pastu xde cz masing2 meninggal.. huhu..
la ni, tmbh lagi... amik lagi kucing cz kt umh tu ad musuh die... wahahaha...
so bile ad kucing ni, kurang r cikti tu turun....
bkn ap, kdg2 tu, sampai kacau periuk org.. tu yg xsuke tu..
huhu...
yg 1 tu, amik kt kluang... nmnya, SIMPUL..
sbb ap??? sbb ekornya bersimpul-simpul..
ha, mesti x cy an... lau x cy, dtg r umh.. tgk sendiri... huhu...
yg tu amik kt kluang... elok jerk, baru2 dtg dh pandai baung air kt bilik air...
sekali ajar jerk.. :)) lepas2 tu terus kt bilik air... :)) kn elok tu..
payah nk dpt cm tu an..
kucing yg dulu tu pun ssh nk mkn ajar...
padahal dh ajar byk kali p xmsuk ajar..
sbb kuarang ajar.... haha..
dh tu, ms g muar ri tu pun, ad amik kucing gak..
ms kt TANJUNG EMAS, MUAR..
tgh2 mkn tu npk kucing kecil... ANAK KUCING...
di sepak-sepak org... ibu amik, bw balik bela kt umah..
pulak tu, senyap lak die lam kete.. x bising...
mule tu mang lah bising... nek sakit telinga dgr ni..
p dsbbkn die tu kecik sgt then leh thn lagi suaranya yg nyempreng tu,
so ok lah.. :))
yg tu bg nm EMAS PUNGUT...
kikikikikiki33....
nth ap2 nth ek bg nm.. bkn ap, sng nk igt...
dn lagi bio sng die igt asl usul die...
wakakakakakaka.....
la ni, aku kt umh, salu di ikut kucing...
jd pmnt kucing dh tau...
aduih..... p best... yelah aku an xde kwn, n ank last lak tu...
so, hiburannya ye kucing kt umh ni... :D ok lah dari xde an.. :)

~alaaaaaaa~

rs sedih bila dpt tahu die jauh kt sana..
p x sedih sgt cz Allah kn ad, leh jg die.. :)
p yg sedih teramat sgt cz, niat nk bg kek kat die sblm die g sana, p die xnk..
aku dh pack kn elok2 n cntk2 dh p die xnk.. die suh bg kwn die yg setempat dgn aku...
hurmm last2, kwn die lah yg dpt kek tu.... nk bg die p kwn die lak yg dpt... :(cedih tol..
kwn die lak salu nk lagi kek tu... aku x bg pun cz yg tu aku bg pun sbb die suh..
la ni, sdh tu ad lagi.. :( p xpe lah... t lps 4tahun, puas r die mkn kek aku.. an3.. :)
tu je lah pengubat hati aku....

nst hilang??!!!!

"mcm mn le ilg?"...."nth lah, td lps col bas dtg, then terus simpn kt poket suao, turun dari bas tgk, nst dh xde.."
hurrmmm... cm ne nst leh ilg???
cuai ke x prihatin???
kes ap cm ni? hurrmmm...
cian die, dh lah jauh, nst lak ilg... dh suh beli baru xnk.... kn dh die ilgkn diri...
ermm... beli baru je lah.. sim??? tukar sim baru, n mnx clcm adkn lek kdt tu...
cz dulu ad kes cm ni gak, kdt dpt lek....
syg2... cm ne leh ilg yunk.... hurmm...
lw nk, leh jerk bg nst ni,, ad lbh... yelah ms tu, die dh tolong kite..
ni time kite lak tolong die... lw die nk, leh jerk bg ni ha.... kite ok jerk.. an3...
cz, nk tolong xyh berkire sgt.... :)
be happy k, i'm alwyas beside you dear... :))
usaha cari dulu k, t lau dh jumpe, ye syukur...
doa2 lah yg jumpe tu x amik wt harta persendirian lak an..
p, ad ke owg nk wt 'nst' tu wt harta sendiri? x kot.. paling2 pun, di jual nye...
p jgn risau lah, selagi col, nst tu x dimatikan, mean xde yg amik... except, btri kong..
tu xleh nk kata ap lah an...
CARI3!!

bolaaa!!!!

huh!!
malaysia, 3-0.. sape x banga beb.. huhu... syabas malaysia..
p lau tgk metro ri ni, mcm2 ckp sal laser....
eih! geram tol tgk markus tu... beter die tu pendek r dari tingi lampai cm tu wt cte bohong...!
ne ad laser..! PENIPU!
dh bengang r tu... geram tol tgk nye...
hari ni nye metro, artis dangdut indonesia nk laser pemain malaysia lak...
ap lah, sampai cm tu sekali.... rilex r beb... korg dh mng berkali2, malaysia pun nk merasa gak kemenangan.... SELFISH!
igt die sorg ke yg hebat... setiap org ad kehebatan die tersendiri....
ap2 pun, kite tgk lah sama2 sok, game kt jakarta, kul8 mlm.....
mlysa vs indnsa, sekali lagi...
huh....
PANAS!!!!!
ne x panasnye.. indnsa x sedar diri..!
warga die senang kt sana pun cz g mlysa... artis2 die fms, dpt sambtn hangat kt mlysa...
x pk ke.... lagi mau BERLAGAK!!
xde mlysa, sape KAMU!! dorg kne bencana mlysa gak yg tolong...
tu pun mau lg ganyang mlysa ke, ats dsr bibik2 kt sini kne dera....
itu semua bibik2 a, buat cerita sendiri tau, makin menyusahkn org mlysa adlah...
sumpah seranah mlysa, p dtg gak ke mlysa SECARA HARAM!!
bola nye psl pun mau KECOH sedunia!
haiyaaaaaaaa.... ini mcm punya olang pun ad kaaaaa....

~gee~ try nyanyi lagu ni...! :))

[Tiffany] Aha!
[Tiffany] Listen boy
[Tiffany] My first love story
[Jessica] My angel
[Jessica] And my girls
[Jessica] My sunshine
[Jessica] Uh! Uh! Let's go!

[Seohyun] Neomu neomu meotjyeo nuni nuni busyeo
[Seohyun] Sumeul mot swigesseo tteollineun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby

[Tiffany] Oh, neomu bukkeureowo chyeodabolsu eopseo
[Tiffany] Saranghae ppajyeosseo sujubeun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Bab Bab Bab Bab Bab Bab

([Sunny] Eotteoke hajyo) [Yoona] Eotteo etteokhajyo
([Sunny] Tteollineun maeum) [Yoona] Tteollineun mameunyo
([Sunny] Dugeun dugeun dugeun dugeun) [Yoona] Dugeun dugeungeoryeo bamen jamdo mot irujyo

[Jessica] Naneun naneun babongabwayo
[Jessica] Geudae geudaebakke moreuneun babo geuraeyo geudael boneun nan

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[Sunny] Oh, neomu neomu yeppeo mami neomu yeppeo
[Sunny] Cheotnune banhaesseo kkok jjibeun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby

[Sooyoung] Neomuna tteugeowo manjil suga eobseo
[Sooyoung] Saranghae tabeoryeo hukkeunhan girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Ba Ba Ba Ba Ba Ba

([Seohyun] Eojjeomyeon joha) [Hyoyeon] Eojjeomyeon johayo
([Seohyun] Sujubeun naneun) [Hyoyeon] Sujubeun naneunyo
([Seohyun] Molla molla molla molla) Molla mollahamyeon maeil geudaeman geurijyo

[Taeyeon] Chinhan chingudeureun malhajyo
[Taeyeon] Jeongmal neoneun jeongmal motmallyeo
[Taeyeon] Babo hajiman geudael boneun nan

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[Yuri] Maldo motaenneun geol
[Yuri] Neomu bukkeureowo haneun nal
[Taeyeon] Yonggiga eomneungeolkka
[Taeyeon] Eotteokhaeya joheungeolkka
[Taeyeon (Jessica)] Dugeundugeun mam jorimyeo barabogo inneun na

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjarit jjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/g/girls_generation/#share

Monday, December 27, 2010

~jalan g muar, tanjung emas~

hi bloggie... lama x cte2 dgn ko ek... aku busy r dgn exam..
alhmdllh ms exam ri tu, aku ok jerk..
walaupun, ad lah cm kacau bilau sikit...
p oklah..... :)
pejam celik pejam celik, dh nk masuk sem 2 dh... :)
sblm g kampus, my parents bw aku jln2,..
tahu g ane?
g muar, tanjung emas... :))
best gak jln2.. even abah bw kete ama menggerunkan aku p
alhmdllh slmt smpi..:)
gerak dari umh, kul 11 lbh, cm tu, n sampai sana kul 1...
lmbt?? tahu knp, cz sesat.. haha...
abah dh lama x g situ, n jln pun byk ubah,.. tu yg sampai sesat tu..
aku xde pic nk kongsi...
pd mulenye, aku nk ajak me aku faizah, p die lak xleh kuow cz nk tolong mak wt tempahan
makann mkn tghri..
aku ajak die pun dh lmbt, cz aku terlupa mlm tu... :))
sampai sana, aku n ma parents g mkn dulu kt warung.. MEDAN SELERA TANJUNG..
sedap gak mkn situ... mula2 aku tgk, kt situ ramai sgt2..
aku ckp dgn mak aku, "ibu, ramainya... ad tempat ke??"
kata ibu, "tgk dulu, kalau xde g tempat lain.."
ok lah kitorg pun tgk lah... x lama tu, org kt kedai tu pun ckp, "cik, masuk cik, jgn risau x penuh, ad lagi kosong ni utk cik.."
aku ap lagi, terus masuk r... die ty," ha, dduk cik, dduk... bpe?"
time tu, angin aku baik, n angin nk knekn org, huhu.. aku pun, ckp lah... "9 org"
tercengang org tu.. "ha? 9? ne lagi? nnt leh tmbh..."
nk tmbh meja ap, meja kt situ semua dh penuh, n aku dduk pun, betul2 tepi tangga...
ap die nk bagi customer die jatuh tangga ke ap...
p tu r, muka die dh lain jerk an,, muke bengang jerk an... hahaha... tgk cm bingung pn ad gak..
kui3.. jht ek aku..
pastu, dh mkn semua, mak aku nk tisu aw, pggl org tu x dgr2..
main lama makin kuat, sikit pun x dgr... x lama tu, ad org pggl die agak , slow jerk, suh kire..
sekali jerk prg tu pggl, terus dtg...
ya tuhan... MATA DUITAN!!!! hahaha....
mak ak usiap perli2 lagi, leh xdgr.. pelik sungguh... huhu
nth ap2 nth org muar ni...
lps mkn, g masjid utk solat.. em, g masjid utk solat lah ek, utk ap lagi an....
sblm tu, ms kt kdi mkn tu, jumpe kucing kecik, org semua sepak2 an die... cian die..
mak ak amik, n kata nk bela... kucing tu di beri nama pungut emas... hahaha... ok x?
masa kt msjd tu, aku yg pegang pungut..
ganti2... lps aku pegang bpk aku lak, aku masuk msjd, solat...
x lama tu, ibu lak.... ms nk grk g tanjung lek, aku terserempak dgn 2org dak ni...
paan afif n akmal saidan... paan afif lw npk aku mang x toleh.. n aku knl muke die...
cz muke die agk pelik sikit.. hehe... die mangdang jerk, n aku pun cam xcy jumpe kt situ..
dah tu aku tgk org kt sblh nye tu, eih..?? cm knl jerkk...
ermmm... oh, abg agkt aku, akmal upenyeee... wawawawa.. abg agkt?? merapu je lah... hui3
x tw np, epi sgt terserempak dgn dorg, yelah, dorg bkn dak sekolah aku pun...
p np aku epi lak ek??? hurmmm.. ap2 je lah... aku gtw my parents, n abh hon kn kete,
then dorg sapa tgn jerk, cz jauh.... kalau aku jumpe DIE kt situ, die wt ke cm akmal wt??? agkt tanda sapa bile bpk aku hon... cz bkn semua kwn lelaki aku bpk aku hon...
aku dh tentunya epi sgt2... dari jauh, terserempak die, dgn pertemuan yg x dijangka... em :) nth mcm mn, aku leh terbyg die lak yg aku jumpe tu... bile akmal msg ty wtpe g situ, aku xdpt bls, cz kdt abs... k, sambung cte td...
so lps solat, baru lah dduk2 kt tanjung tu.. best gak ek.. dh lama x tgk laut....
aku ni, punye lah gian nk mandi laut... aku ckp dgn ibu, "ibu, dh lama x mandi laut lah bu, nk main air kt tepi tu jerk, leh?"
ibu kata, " kt situ xpe, jgn lama2..."
aku pun pergilah kt tepi air tu, sblh jeti, duk kocak2 air...
wahh!! sejuknyeee... ermmm.. kn best law dpt mandi laut, sejuk jerk....
tu pun, xsampai 5 minit ibu dh pggl...
huh... lps tu, g karnival kt sblh tu... syok!
sygnyee.. aku x cucuk duit kt bank, lw x, dh byk dh aku beli.. lagi2.... KASUT!
perh! kasut die, cntk2, murh lak tu... last2, aku xleh thn tgk kasut tu, cntk sgt2...
tali putih, n kt tgh tali tu, ad reben yg dibentuk memanjang dn dihias dgn plastik pearl...
wahh! cantk, kt tepi pearl tu ad batu2 kilat.. wahh! shinee!... uppsss...! shiny... hehe.. slh lak...
kastu tu tinggi, then ad tali belakang.. wahh!! cntk sgt2!...
aku pakai, lagilah cntk, bertambah dgn aku yg cntk ni.... hahahahaha....9999
gurau jerk... kui3... xde cntk ane pun..
p pakai tu mang selesa... sgt2.... ceehhhh!! huhuhu....
berangan sorg... kui3... baru pakai kasut rm15, dh berangan cm kai kasut ratu... huh... aplah aku ni... hahaha...
lastly, aku kt situ x lama pun.. kul4 dh grk blk.. n emas pungut tu ibu pegang sampai umh.. mula biing gak mulut kucing tu, nk jerk aku tutp mulut die...
p lama2, die tidur.. huhu.... selamat.. :))
sampai umh kul 6 lbh... :) abh bw laju sgt2... lau ikutkn, semua kete abh nk potong..
aku tgk kn, kdg x selamat, aku kata, "abh jgn potong.. "sekali tgk.. kau..! lori besar kt dpn tu..
nsb abh x potong..
cz bile kdg abh nk potong jerk, hati aku rs lain, rs x selamat.... tu yg aku ckp...
nsb bpk aku x potong, lau bpk aku potong gak???????? tau kn aku kt ne skrg ni....
bhya lah skrg ni.. takut aku lw nek kete...
bpk aku bw kete perasaan die smlm.. aku dpt rs dari blkg...
bw kete cm org x sbr, seram aku....
jadi kpd kamu2 yg bw kete tu, lw kamu rs x selamat utk memotong, atau penumpang kamu rs x selamat utk memotong, jgn memotong..bhya sgt2.. k... hati2 di jln ry...
alhmdllh, aku selamat.. :) ehe..

Saturday, November 6, 2010

baby Haikal~

bloggie,
mlm td aku dpt berita sedih yang mengatakan bahawa ank buah aku
yang bakal dilahirkan, meninggal dunia dalam perut...
akibat kedudukan baby melintang dan tdk normal..
dan juga akbt pengurusan yang lembap..
bloggie,
nm bby tu, MOHD HAIKAL BIN RASIDI..
ye, ank abg long aku...
walaupun pd mulanya aku tdk bpe sedih..
tp bile abg long bw bby tu masuk ke kwsn ruang tamu umh,
aku terasa kepiluannya menusuk dlm sanubari aku..
lebih2 lg bile kepulangannya di sambut meriah oleh Haris yg x tahu ap2 lg..
bru berumur 3 tahun..
gembira tgk abg long aku, ayh die bw adk die blk....
sungguh2 die kt adk die...
kami2 semua mengelilingi arwah, dan mencium dahinya...
aku x sanggup, cz aku terasa die msh hidup..
ye msh hidup dlm hati aku...
walaupun die bkn ank aku, tp die ank buah aku....
aku syg die.. syg sgt...
walaupun pd awalnya aku tdk menanti sgt kelahirannya
kerana aku sudah merasakan bahawa aku tidak akn dpt memegangnya...
namun aku rs terkilan kerana itu...
bloggie,
sangkaan aku tdk meleset..
mmg benar aku tdk dpt memeluknya dgn penuh ksh aku...
kesedihan aku bertambah bile tgk haris
cium adk die yg di sangkanya adk die tidur waktu itu...
kegembiraan die lenyap bile die lihat sendiri adk die ditanam...
tp pd akhirnya die fhm....
abg long terangkan pd die, ap yg terjadi pd adk die...
bloggie,
al-fatihah utk MUHAMMAD HAIKAL BIN RASIDI....

Wednesday, November 3, 2010

aduyai..

bloggie,
smlm, hmpr2 jerk tw aku tgglkn die..
cz aku xnk die rs terbeban lg dgn aku..
ye lah, aku salu wt die sakit hati n mcm2 lah..
p bknye aku sengaja..
kdg tindakan aku ikut hati dan perasaan..
tu yg jadi cm tu...
bloggie,
mang betul aku x sanggup tgk die sedih..
p dlm ms yg sama, aku xprsn lak aku dh wt die sedih...
cm ne? aku nk wt cm ne?
aku cuba utk berubah tp ttp aku menyakitkan die...
aku sedih bloggie.... sedih sgt...
mang adkalanya aku epi..
p kegembiraan tu x lama...
mang adakalanya aku gembira sangat..
p akhirnya aku sedih teramat...
cmne ni bloggie???
mlm td aku wt keje gile..
aku hampir2 tgglkn die...
actually, aku terkejut ttbe die mrh aku cm tu..
nth np aku rs kecik sgt then ermm.. nth lah....
bloggie,
np aku xnah bahagiakn die???
adkh kehadiran aku ni menyusahkan die???
sedih...

Sunday, October 31, 2010

bukan ssalah aku lah!!!!

sengal!!!
hari yang gile..
ad ke patt bukan salah aku p die nk mrh2 aku tu pehal..!!!!
k lah fine, tunggu aku lama kt nilam..
pastu sampai giant, aku dh ckp kalau nk balik, g lah blk dulu..
p xnk, nk tunggu gak... ngada2!.
mta dh ngntk, p masih mau tunggu lagi ka..
sape yg sengal sekrg ni..
pastu aku lmbt, lg nk mrh.
aku dh sruh blk dulu die xnk...
ne x hanginnye aku...
dh lah tu, bukan slh aku pun nk borak2..
bukan yg duk borak2 n x hiraukan die...
mbe aku, bukan aku...
lg nk mrh aku gak...
aku ckp bkn aku yg duk borak2 kt situ, aku g beli brg..
sengal... lg mau marah...
x ke gile nmnya.... huish!!!!!

Thursday, October 28, 2010

serik dgn kwn...

bloggie,,
you know what..
why i say like that...
actually i very dissapointed with her,,,
whio has be friend with me.. also him..
who has be friend with me too...
bloggie..
i'm tired with this situation...
i dosent like all this come to me always..
but, un fortunately, i always face this situation..
you know wht?
ok, here i tell you 1 story that happen to me this evening..
bloggie,
i want to go to campus, i way out from my house like usually..
hurmm.. :)
something has happen to me..
the bus leave me when i was completed my application and send it to guard...
haha.. toleh blkg jerk, bas dh jln...
bile nk pth blk nek umh, ad mbe sapa aku n ajak aku pergi sama2 ke kampus...
but, you know wht happen after that?
heh, aku dh nek bas n ltk semua brg aku kt lam bas tu..
n aku ckp dgn die, "jagakan brg aku jap, aku nk ke toilet"
die kata, ok...
so, i confidently, leave my all thing at that seat with no person beside my thing..
you can imagine what will happen?
lps kluar dri toilet, nk g nek bas tgk bas dh xde...
n mbe aku pun xde...
kecewanya aku...
knp die x tunggu aku???
knp die x ckp dgn driver bas tu suh tunggu skjp????
brg aku semua pd die...
waktu tu, aku rs lebih hidup xde kwn...
aku pnt bloggie..
pnt dgn kerenah kwn yg mcm tu..
n bile aku masuk kls..
aku npk beg aku atas meja terbiar..
n bile aku jumpe die, n say thanks..
die x kata ap2 pun..
apth lg nk kata maaf...
bloggie...
kwn mmg cm tu ke???
aku cube utk mempercayai kwn sekeliling aku..
tp bile dh sorg wt aku cm ni?
cm ne aku nk percaya dgn mbe????
ye, bersyukur, dia bwkn beg aku...
aku ucpkn terima kasih sgt2..
tp die xde inisiatif tuk ckp dgn driver bas tu yg wt aku rs aku ni bkn lah ap sgt pun...
bloggie..
tahu x betapa sedihnya hati aku...
aku sedih dgn peristiwa sblm2 ni..
yg mn mbe aku dari mj sendiri ambil kesempatan atas diri aku....
maybe ianya perkara kecil, tp tergurisnya hati aku ni sape yg tahu??
risaunya hati aku ni dgn keadaan diri dia yg dh berubh, sape yg tahu????
bloggie...
aku serik sgt2..
serik..
i try to be the best for my friend..
i take care of her..
i care her like i care myself..
but, wht they do to me??
YOU ARE TO MUCH!!!!
i never forget wht friends do to me....
never n never!!!
i dont want blame anyone...
aku cuma aggp semua ni sbg blsn tuhan pd diri aku..
die??
aku xnk die tahu..
biar aku simpan sorg...

Monday, October 25, 2010

my bad day...

bloggie..
sedihnya aku hari ni...
dari minggu lepas, aku asyik dpt berita buruk ttg edu aku..
lgsg x memuaskan aku..sikit pun x
even lecturer aku bg semangat kt aku spy aku x pth semangat n do the best..
p mlm ni aku sgt2 kecewa...
kecewa dgn diri aku sendiri..
knp aku mcm ni???
hari ni, aku dpt carry mark for eng.2..
sgt2 mengecewakan aku cz aku xdpt capai target..
bile dpt tahu tu, aku rs diri aku dh xde kt dunia ni...
diri aku melayang nth ke mn...
aku jln hampir2 masuk longkang..
nsb mbe aku ad, pimpin tgn aku jln blk...
bloggie,
sedih aku kt sini, seksa aku kt sini, jiwa aku perit kt sini..
no one know...
aku malu bloggie..
aku malu sgt2...aku malu dgn ibu, dgn abah, dgn abg2 n akk2 aku..
aku malu dgn ank sedara aku..
aku malu dgn sedara2 aku
kalau keputusan aku cm ni...
exam???
just bpe % jek tuk tu...
aku lemah lah skrg ni..
lemah sgt...
aku sedih..
madam kata aku ad improovement lam bi..
but i can't see that..
i still get the lowers...
you know...
the lowers in my class!!..
i don't know if another person have same mark with me...
huh...
xtw kt sape nk luah semua ni...
nk gtw fmly,
aku xnk dorg terbeban dgn mslh aku kt sini..
nk cte kt mbe, lagilah aku malu..
nk cte kt die, aku malu sgt...
aku selalu teringat die kata,"b kn dak U, mesti lebih pandai"
tapi aku bkn cm tu...
aku cube beranikan diri utk belajar bi dgn die..
i try to speak with him b'cz he better than me...
but he always say like that...
n one day, i send a message in bi..
aku beranikan diri utk tu tapi...
die gelakkan aku..
mang bi aku broken...
p sampai skrg aku tak tahu ne yg npk broken..
aku nk tingkatkan bi aku..
i try speak with my lecturer..
she support me..
but i can't breath...
sesak nafas aku... huh...
bloggie,
aku pening...
byk sgt komitmen aku...
pada mulanya, aku boleh arrange semua..
p sejak akhir2 ni, aku x boleh handle hidup aku..
aku x tahu knp, aku rs waktu berlalu begitu cpt...
sgt cpt...
bloggie,
aku ilang semangat nk teruskan hidup aku kt sini..
aku nk stop edu aku..
aku nk bisness...
blh kan....
pale akusakit lah...
bile time2 cmni, akuteringat ibu.. abah...
apa ibu n abah wt kt umh ms xde aku?
dorg mkn ap???
dorg wt keje xde sape tolong..
larat ke??? dorg sakit, sape jaga???
bloggie,
i miss them...
so much....
but i can't show it...
bloggie,
ap harus aku buat????

Friday, October 22, 2010

~jumpa dia~

22/10/2010, jumaat, 11.30 pg..
bloggie..
hari ni, tanpa aku sangka, aku jumpa die...
gembiranya hati.. malu pun ad.. rs cm x percaya pun ad...
aku rs cm aku mimpi jerk hari ni...
aku x sangka die dtg betul2 dpn aku...
semata-mata hantar baju yg aku nk pinjam dari die...
baju melayu putih..
tapi die bg baju jersey, earphone n cd lagu2 arab sekali..
gembiranya...
sblm aku jumpa die tu, aku rs takut sgt..
nth cmne die ek..
lam webcame dgn true x sama...
aku sering membayangkan cm ne die ni sbnrnye...
dan akhirnya, hari ni, die muncul dpn mata aku...
die x seperti yang aku pk kan.... :)
nice, comel, beco?? x lah.. ok jerk.. bse jerk... die x beco lah...
hik3..
die tunggu dlm kereta, aku turun die terus g kat aku n aku masuk kereta die p duk blkg..
jadi boss.. huhuhuk...
kt lam kereta, die bg brg2 tu..
semuanya ad dlm beg kertas...
lagi??? then kitorg berbual-bual.. :)
malu pun ad p cover r an.. hehehe...
bloggie,
ms tu, aku rs rpt sgt dgn die..
erm, die mnx hp nk cek, aku bg..
p die mnx purse, aku x bg..
hehe.. np?
cz dlm tu mcm2 ad n malu lah nk bg brg yg terlalu privacy..
pd aku, purse adlh brg peribadi yg sgt2 peribadi..
aku pun malu nk tgk purse org even kalau org tu bg pun, aku x amik..
malu lah nk tgk...
p td, die nk bg purse die, p aku xnk amik..
ermm...
die bg gambar die, kad matrik maahad n kad matrik smas, sekolah die dulu...
kire yg tu, extravaganza.. huhuhu....
bloggie,
ms die nk blk tu, sedih sgt, rs nk ngs pun ad..
mula sebak jerk, p bile die kata jgn ngs, air mata ku mula nk turun..
aku tunduk then aku terus keluar, x pandang die pun...
mula tu die dh buka kunci pintu, aku berat ati nk keluar..
p pk kn lek, die dh lmbt, so,,,
hurrmmmmm.. aku pun keluar lah..
aku xnk die lmbt smpai umh....
berkali2 aku pesan, drive carefully...
hati ni risau sgt selagi die x sampai umh...
bloggie..
perkara yg paling aku xleh lupa,,
pandangan die.. comel sgt muka die bile die tgk aku then die senyum...
mata die kecik jerk... huhuhu...
sampai bile xkn ku lupa hari ni....
aku harap itu yg kali pertama dan kali terakhir kami berjumpa sblm nikah...
after ni, aku xnk jumpa lg... tkut benda lain yg jadi..
kalau nk jumpe pun, pd hari die dtg pd aku dlm gelaran suamiku...
bloggie,
aku mula rindukan die..
aku mula risaukan die..
aku mula syg die..
dh sebulan..
tapi td, makin kuat hati ni, mengatakan, lelaki ini xkn kecewakan aku...
aku hrp begitu lah...
bloggie,
aku hrp, aku dpt buat yg terbaik utk kami..
aku xnk ulg lg keslhn aku yg lps2..
kdg2 aku cube utk mengelak dari melakukannya..
tapi, secara jujurnya, aku x sengaja aku tlh sakitkan hati die...
sedih aku sbb byk kali wt die cm tu...
bloggie,
aku rindukan die...
aku hrp die dpt ap yg die nk dlm hidup die...
semoga Allah memelihara die sentiasa...
amiiinnnnn...

Sunday, October 17, 2010

belongs to you...

hi bloggie...
ermm... i think, i never tell you yet about this guy..
die hadir dlm hidup ni slps aku tgglkn yg dulu...
aku tgglkn yg dulu tu pun ad sbb..
1, aku xthn cz die salu puji ex die
2, die masih sygkn ex die dari aku, even aku dpn mata die
3, die lgsg xpernah nk jg aku..
4, aku xnpk yg die betul2 sygkn aku..
thats it...
tu antara reason2 nyeee....
p yg nyata yg aku xthn sgt adlh sbb yg 1 dan kedua..
aku rs aku di tipu..
aku dikhianati pun ad.,
dan aku rs cm kne gelak jerk...
n then, this guy, dtg lam hidup aku tepat pd msnya...
waktu aku sdg memerlukan seorg teman utk menemani aku...
dan akhir nye, bile ku sedari..
die sama dgn permataku yg dulu..
mirip sungguh..
xde yg beze..
cumenye die sebaya dgn aku dan bkn dari ketrnn syed..
tu jerk.. yg lai semua sama..
bile die meluahkan hasratnya utk bersamaku..
aku teragak2 cz aku tkt aku diperlakukan cm dulu..
lelaki, who know..
but now, aku makin rapat dgn die dan kami pun dh declair..
aku setuju utk bersamanya hingga hujung nyawa..
dan x sanggup berpisah..
selama sebulan, aku memujuk hati ni, utk beri die sedikit ruang
dan peluang utk berada dalam hati aku ni...
ap yg aku dpt lebih dari itu..
die syg aku lebih dari segalanya..
die jaga aku mcm aku adk die, mcm aku isteri die..
die mrh aku mcm die ad tanggungjawab yg besar atas diri aku..
die pujuk aku mcm aku ank kecil..
die manjakan aku mcm family aku manjakan aku..
disebbkn tu, aku aggp die mcm utusan dari family aku..
cz ap yg die ckp dan nsht sebiji sama dgn ap yg family aku igtkan..
adnya die di sisi aku membawa seribu makna dalam diri..
dgn sokongan die, aku berubah dan aku dpt semula identiti aku yg dulu...
die amat bermakna utk aku...
bile hubungan aku makin rapat dgn die..
permataku muncul semula..
namun, die memahamni diriku dan cuba utk pergi jauh dan mendoaknku..
aku hy berdiam..
yg dulu juga dtg dan cuba utk mengisi ruang yg duu die tgglkn..
namun aku tidak endahkan die...
sekarang, aku bersama dgn die.. die yg menjaga aku..
menjaga hati aku bagaikn die menjaga barangan yg amat bernilai..
tiap hari ku terasa dibelai..
tapi aku sedih kerna..
sering sj aku menyakiti die..
tanpa ku sengaja, ku menyakitkan hati die..
ku hancurkn hati die..
kerisauan die terhadap aku melebihi segalanya..
kesedihan die adlh kerana aku..
kesusahan die adlh kerana aku..
hati aku perit..
tapi aku bkn sengaja buat semua tu...
tapi die???
die tetap menyayangi aku tanpa sudah malah bertambah..
ap harus aku lakukan utk sngkn hati die???
adkh perlu aku menipu aku tdk apa2 sdgkn aku bnr2 memerlukan die...
pernah sekali aku lakukan itu, namun hatiku perit sgt
dan akhirnya kami gaduh dsbbkn emosi aku yg ternganggu dan
die x tahu...
bile die tahu ap yg aku alami, die menghargai aku lebih dari ckup.
sdgkn aku hy sekali shj memahami die dan sngkn hati die..
yg lain????
oh tidak, bloggie...
kejamnya aku pd die...
DIE.. mfkn aku...
aku x mampu buat yg terbaik wktu sekrg..
tp akn ku bls semuanya bile tiba wktunya....
terima kasih atas segalanya....

Thursday, September 30, 2010

permata ingin kembali????

bila dh lama x berhubung, mula muncul bermcm2 prasangka..
sampaikan aku membuat keputusan sendiri tanpa bertanya perihal dia..
adkah aku kejam kerana tidak setia menanti yang mengharap?
atau aku terlalu cepat berputus asa atas ap yang berlaku??
semua tu masih mengganggu fikiran aku..
sedangkan aku sudah ad yang menanti..
tapi itu semua perkara yang x pasti..
sampai bile ilusi ini akan menghantui diri aku?
sampai bila aku tetap akn menyalahkan diriku kerana tiada timbang rasa?
adkh aku kejam menghancurkan harapan orang yang telah menantiku dan
pada akhirnya dia sendiri membuat aku begini?
membuatkan aku sanggup bertindak sendiri dan mula muncul
prasangka yang tidak sepatutnya ada dalam diri aku?
adkh aku kejam??
atau aku sendiri yang keliru dengan hidupku...
apa yang harus aku lakukan????
yang ad di depan mata atau yang masih tetap x pasti??
permata yang ingin kembali aku tolak dan aku menerima intan dan zamrud yang hadir..
ku akur....

Sunday, September 12, 2010

insiden raya pertama

ms tu, nk blk ry..
aku nek kete dgn akk aku n fmly die...
dlm perjlnn tu, aku tido dgn pangku ank sedara aku, syauqi..
ank bongsu akk aku..
ttbe, aku tersedar dari tdo, n aku terasa something..
aku tgk, abg ipar aku tgh brek kete emergency...
kete tgh laju, ttbe brek emergency, n terus meluncur, langgar kete depan..
huh...
akk aku dh jerit dh kt lam kete tu...
aku dgn yg len kt blkg, semua terkedepan..
betul2 mengejutkn...
krenye, abg ipar aku sondol kete dpn..
p ms tu, brek jauh lg, p xsempat..
ne x nye. kete dpn tu brek emergency gak mengejut...
rupenye, ad kete lagi 1 kt dpn lg nye tu yg wt naya...
dpn kete abg ipar, kete exora itam.. dpn nye, kete putih..
dpn kete putih tu, kete hijau..
die nk masuk simpang dgn x bg signal nya
n bg signal ble dh nk masuk..
org blkg ye brek mengejut cz xnk lggr die..
pastu kete tu terus masuk simpang dgn derk nye jerk...
aduh...
ms tu, mang lah.. akk dh ketuk kepala je lah...
berderau gak drh..
tu kali kedua aku eksiden..
huh....
sbr je lah.. benda nk jadi an...
sape tahu..
so, kpd pemandu2 di luar sana...
berhati-hatilah ketika memandu, berhemah di jalan raya...
igt, bkn anda seorang sahaja pengguna jalan raya...
igt lh orang yg tersayang..
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA..

Thursday, September 9, 2010

surprise!!!!

perkara yg x di sangka2 berlaku...
wahh!!!
betapa gembiranya semua yg ad..
nk tahu ap yg jadi??? follow this story.. huhuhu
bile azan berkemundang, menandakan, waktu berbuka sudah tibe dan
ramadhan telah pun meninggalkn kite semua...
memang aku merasa sedih..
tapi, dlm kesedihan ini, sekali lagi, die dtg merawat sedih ini...
huhuhu... feeling2.. keh3..
pastu, sdg enak masing2 menjamu selera,
tiba2, terdengar, suara tangisan bayi di hadapan umh..
kami semua termenung dan tercengang bila dgr suara tu
akiu dh pk len..
ibu, akk dan yg lain2 pk ad org buang bayi kt dpn umh...
bile abg dan akk ipar menjengah, rupe2nya....
bby naqib blk..!!!!! huhuhuhu....
abg n akk ipar yg beru lps bersalin tu, blk umh paloh...
wahh!! terharu sungguh
ne x nye, die baru jerk lps bersalin tapi mampu tuk ke paloh dari johor...
sampai umh, maghrib.. uh!
mmg mengejutkn...
rupenye yg ngs tu, bby naqib...
x tahu nk kata ap..
bersyukur sgt2 pd tuhan...
ibu gembira x terkata..
semua epi sesgt..
tp, aku kene pujuk ank sdara aku eisya, cz die terkajut, tgk semua serbu die..
aku mang rpt dgn die, so, aku yg pujuk die n lyn die sampai die ok...
dn akhirnye, semua berasa epi sesgt dan bersyukur sgt...
kami beraya dgn ahli baru... bby naqib!! :)

Tuesday, September 7, 2010

dia datang~

bile aku terluka, die dtg menjenguk aku,
bile aku bersedih, die dtg, epikn aku,
bile aku tertawa, die dtg tertawa sama..
bile aku berduka, die dtg dan kata die ad utk aku...
siapa die???
adkh die dtg utk ubati luka ini atau, makin nk tmbh luka di hati?
aku keliru dgn kdtgnnya slps die menyatakn hsrat hati yg murni
dn hjtnya pd ku....
kepercayaan ku, masih belum ad utk nya, sehinggalah die dtg pd ku
utk mengambilku berada dalam bahtera yg di bina
dan ianya bukan ilusi...
hurmmmm.... utk itu, penantian sgt lama dan ianya jauh lagi...
walau apa pun, die sgt baik pd aku
boleh menjadi pembimbing yg baik bg aku...
die selalu menegur aku kalau aku ad wat silap walau kecil..
die dh mcm abg aku yg selalu bg peringatan kalau aku wt slh..
hurmmm... kalau lah die ikhlas, die akn tunaik ap yg di katakn... :)
wait n see jelah.... :)

assigment~

huh.....
blk ry dgn assgmnt melambak ats kepala..
waaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! ry ku x tenang kali ni....
mama!!!
sedih tol lah...
nblk2 jerk, dh kne wt keje byk gile an...
penat aku selama 2 minggu ri tu aku sibuk dgn assgment, x ilg lagi..
huh..!!!! sakit semua bdn aku... waaaaaaaa!!!!!!!!!!
skrg, dada aku sakit x ikut wktu, men sedap die jerk nk membengkak...
kdg tu rs cm ad jarum cucuk2 kt dada sampai x leh nfs...
ermmm,,,, xde sape yg tahu hal ni...
lau tahu pun, kompom x cy cz tgk aku rilex jerk..
n sakit aku tu, lau dtg mendadak, ilg pun mendadak....
nah gak aku kne sampai rs nk pitam pun ad ms kt kampus....
sabar je lah.... ujian... :)

lelaki kejam!!!!!

aku x tahu nk kata apa...
aku rs aku lah pmpn plg bodoh knl die...
knp lah aku leh jumpa laki cm tu????
brn r!!!! igt aku ni apa agknya...
patung??? boneka???? utk dipermainkn??
lps dh pakai, buang gitu jerk,...
weyh, kalau x reti menghargai org, xyh beri kasih sayang palsu!!
bile igt lek, mang brn... wlw pun perkara ni, dh hanyut berlalu
tp di ingtn aku mash ad, cz aku nk benda jd peringatan bg diri aku
agar x mudah percaya pd LELAKI BUAYA DARAT!!!!!
aku syg die sgt2, tp ap die wt pd aku????
dlm diam, die membelakang kn aku....
mula aku npk, p rupenya lbh dhsyt dari yg aku npk....
kalau ikutkn hati yg berdendam pd lelaki, yg masih berbaki,
nk jerk aku hancurkn hidup die, p aku pk lek, buang ms jerk aku wt semua tu...
bek aku ignore jerk die... biar tuhan yg beri pembalasan pd die...
ya Allah, aku menyayanginya lbh dari diriku...
mfkn ku, kasih ku pdnya melebihi dari kasih ku pd Mu...
mungkn ini terjadi kerna Kau mahu aku kembali pd Mu...
ya Allah,
hati aku sakit sgt, luka ku masih berdarah...
ubati luka ini dgn air jernih dari syurgaMu ya tuhan..
ku butuhkn kasih syg Mu saat ini...

kuliah~

bolggie...
aku dh masuk alam kampus skrg... huhuhu
epi pun ad... jumpe dgn teman baru..
mcm2 lagi lah..
hari yg aku tunggu2.. x sbr nk g kuliah...
mang blurrr, cz x tahu ap t nk bljr p xpe, pengenalan alam kuliah tampa sebarang buku.... :)
lama2 t baru byk buku kn3..
ermmmm...
ap2 pun kali ni, mang best g kuliah..
cuma yg sedih nya, aku byk kls mlm lah..
kompom aku blk lmbt hari2,,,
huh.... terima jelah..
:)

Monday, September 6, 2010

USIM!!!!!

hah... akhir nya, masuk gak aku ke usim ni,...
eermmm mang xplan pun masuk sini... p rezeki dtg jgn di tolak.. ek3..
1st, cm bse r ad orientasi.. pd aku, orientasi yg sungguh x ketat yg nah aku g... keh3
cz, byk gile wktu lam dewan, ceramah sana ceramah sini... huh...
jenuh pun ad.. p nk wt cm ne.. p an yg lwk nye kn nk tau ap..
lps aktiviti kt luo, kne masuk dewan dgr ceramah..
hahahaha... ap lagi, kalau dh pnt kt luo, masuk dewan, phm2 lah jd apa...
mang ms tu x npk, ciri2 mahasiswa.. hahaha...
yg terdongak nye, tertunduk nye, terlentok nye, ternganga pun ad,... kah999
last2, ad yg siap baring lagi kt blkg... kdg2, kesian gak tgk yg bg informasi tu..
ckp sorg2... mslhnye tu bkn calang2 org yg kt depan tu...
lecturer2 yg bertauliah... huh,.. siap ad yg kne puji lagi... huhuhu....
mang kelakar bile igt lek... after orientasi, ad elsp dgn alsp..
tu kls bahasa, selama 5 hari..
ms tu lah mang busy sesgt.. kitorg dh dpt jadual stdy..
aku tgk jadual aku,peh! byk renggang..
jadi aku igt aku akn byk ms nk rest or do something n ulgkaji..
rupe2 nya x.. ehmmm sama jerk...
busy gak... hahahaha...
ms elsp dgn alsp tu best lah.. cz kitorg belajar kemahiran bahasa dgn cra mudah n seronok...
part timer yg dtg pun boleh thn gak...
tu yg aku suke... best3.. huhuhuhuhuu...
dn lagi xde kls mlm wktu 2.. tu yg x rs lagi blk lewt mlm...
p ms orientasi, selama 3 hari, kitorg blk umh kul1 pg... plg lewat kul 2 pg....
mang menggile..... p aku tahu, tu semua latihan utk bertahan dgn suasana universiti...
overall, aku ok wktu tu... cume adlah missing2 someone,parents dh tentu, p yg len...:)

Saturday, June 26, 2010

apa kata kalau....

bloggie..
aku x thn r cm ni...
hurrmmmm,...
mengalah lagi lah aku...
orang x phm aku cm ne...
i think bek aku ngalah jerkk...
pening pale aku..
semalam masa ngajar, hampir2 pitam kat kelas..
cz tnsn sgt...
mcm2 hal lah..
hurrmmmm...
ngalah x kalah an...
:) i'll do it..
to who??
kpd sesiapa lah..
aku dh pnt lah..
pnt nk lyn kerenah orang sangat...
its better aku diam kan jerrkkk...
hurrmmm...

Friday, June 25, 2010

busy...!!!

huh.. bloggie..
macam2 aku pk..
n macam2 gak aku wat..
byk hal nk settle n akhirnyeee....
hurrrmmmm..
menuju kesudahan..
n now, aku nk settle kan keje kat sekolah lak..
xkn aku nk out tapi tinggalkan keje yang banyak kat sekolah lak an...
aku nk settle kan semua keje aku sebelum aku out..
nanti, xde lah orang terbeban dgn keje yang aku tinggalkan tu, kn..
ermmm, lagipun keje aku x byk sgt lah..
just kat buku kedatangan,
kene penuhkan bahagian yuran,,
kene isi semula dari buku yuran,
untuk rujukan sendiri..
tapi mang kene wat..
kene penuhkan..
lepas tu,
kat buku persediaan..
nk wat mana yang patut..
xde lah byk sgt..
cuma perlu detail n teliti jerk masa buat tu..
tu jerkk..
hal U, tinggalkan medical checkup jerk yang belum wat lagi..
plan hari isnin t nk wat..
p tgk r..
abah n ibu busy sgt..
mang xleh usik lau diorg busy..
aku kene wat keje aku sendiri..
ermm..
dalam umah semua busy..
hari ahad aku free..
huhuhuhu...
igtkn nk berjalan..
tapi teringat lak, abg am nk balik hari ahad tu..
so kene r tunggu die kat umah sorang2..
kenapa sorang2??
cz hari ahad nanti, ibu n abah g segamat..
ada mesyuarat kat segamat kul 2..
mean kne bertolak dari umah pagi..
sampai umah kompom mlm...
errmmm..
terconghok lah aku duk umah sorang2..
hope t abg am balik cepat sikit lah ek..
xde lah aku sorang2 kat umah..
:)
hope like that..

Thursday, June 24, 2010

apalah..hai...

hurmm.. apalah nak jadi....
pergi sana serabut...
pergi sini serabut...
beritahu aku ne yang x serabutkan kepala aku???
aduyai...
bingit2..!
urusan nk ke U, dh 50% settle..
tapi tu lah...
ada jerk yang belum siap..
biasalah kan..
actually, aku kusut dgn si dia...
nth kenapa nth, rasa cam diri terasing walau dgn yg tersayang
rasa cam aku ni orang lain pada si dia...
mula memang malas nk fikir sangat..
tapi bila urusan dh settle satu persatu,
fikiran mula ingatkn dia semula..
so, tu yang mula nk fokus pada dia..
tapi dia lak yang semacam..
selalu cte tentang exgf dia dulu..
aku tahu lah aku sape..
aku ni xdelah sebaik exgf die dulu...
tapi,, hurmm...
xpe lah, biarkan lah..
aku bukannya wife dia nk halang dia buat apa yang dia nak..
biarlah dia...
dan biarlah aku yang menanggung sakit di hati ni sendiri...
x siapa yang tahu...
semenjak dia ada kat sana,
aku selalu gaduh dgn dia..
x tahu apa kenapa..
kadang, aku rasa mcam die x knl aku sape..
dan kadang cam aku x knl die sape..
lain sangat..
hurmm..
bloggie,
aku sedih lah..
di saat aku perlukan sokongan dia,
dia xde dgn aku... tapi org lain..
bila dia tahu dia mrh..
tapi tu lah, dia xde dgn aku bila aku perlukan dia....
malah dia lebihkan kawan dia dari aku...
kalau dah gitu, aku ni sape pd dia???
huh.....!!!!
biarlah... hurmmm.....

Sunday, June 20, 2010

maahad dan usim.. hurmmm....

[maahad]
masa mula-mula aku dapat maahad,
xde sape yang happy dan tumpang gembira dgn aku
bila aku umumkn aku dapat maahad..
sedih hati ni..
aku semangat sorang, semua orang wat xtahu jerk...
i mean my family..
menyangka ini semua in planinng..
k aku pun aggp yang sama..
tapi, plz, be happy to me, just a little pun ok lah..
dan akhirnya barulah ada respon..
tapi x sangatlah..

[USIM]
perkara yang sama berulang..
bila aku beritahu my parents,
no respon pun ye gak..
aku ckp. "adik dpt usim bu.."
tapi ibu kata,"kafa mcm mn?"
murung semula aku..
langsung tiada riak gembira..
tapi aku buat-buat happy di fb..
cz mbe2 aku ramai bagi support..
aku pk, org len mesti parents die gembira kn ank die dpt IPTA,
hurmmm..
xpelah..
pun perkara yang sama aku buat dulu..
aku semangat sorang..
n semua aku rancang sorang..
xpelah, ini yang mengajara aku nanti, kan...
pengalaman adlah guru yang jelas dpn mata after our teacher, right..
:) apa2 pun, aku memang suke sgt aku dpt USIM..
tapi aku sedih sebab,
aku kne tinggalkan ank2 aku tu..
hurmmm..
xpelah kejayaan perlu ada pengorbanan..
aku harap pengorbanan ni, dapata bantu aku nanti..
hope semua ok.. :)
be happy n be strong girl julie!!!!
yeah!! keep moving forward..!! huhu..

Thursday, June 17, 2010

aduh! ni apa???

huih!
bloggie,
aku pening lah..
hari tu aku demam, pastu ni dh ok, p pale lak wat hal mlm td...
nsb bek x kne thn ward an.. huh..
ermm... la ni aku rasa len mcm kat perut dgn tekak..
rasa cm ada biji r... takut2..
wuuuuuuuu~~
nk telan mknn pun ssh..
bila dh mkn rasa cm belum mkn..
pdhl baru jerk lpas mkn...
apa tu???
dh tu, lau nk minum air pun sama..
rasa cm ada biji yang halang air nkmasuk..
nasib masa nk mkn pil x tersekat kat tekak..
lau x, maut r rasa pahit menggile..
huh...
teringat lak dulu pernah masa tu aku nk mkn panadol an..
pastu tersekat kat tekak..
after tu, fobia nk mkn lagi..
takut!!!!
tapi sekarang dh x..
dh berani r
cz tu an dh lama.. huhu
sekarang dh makin kuat sikit..
nk mkn ubat pun, men telan jerkk....
huhuhu....

Monday, June 14, 2010

huh..lega sikit dh ni..

bloggie,
aku rasa happy sikit cz mslh aku dh settle..
aku send msg kat mirah n xplain all thing with her..
n die pun sambut bek xplain aku..,
n now, im feel better cz aku dgn die dh x gadoh2 lagi..
yg a wat aku kecewa ialah, ad org yg cube nk hotkan keadaan..
aku sedih cz org tu ialah mbe lama aku sendiri..
hati aku x tng cz aku npk mirul mrhkn aku..
so, aku pun send a msg to mirul n xplain gak n say sorry to him..
x slh kn lau kite say sorry even thats not our mistake..
x rugi n x luak pe pun...
dn jln tu lah yg aku amik..
n now, im feel better than before..
p cume fever ni yg wat aku nk rest jek..
p tu r, ox aku masih pk kn hal ni...
sedih sesgt.. n kecewa sgt..
kegembiraan bertukar kesedihan..
now, just wait n see, sama ada hal ni stop or makin hot..
lau makin hot.. aku ignore jerk..
cz aku dh wt apa yg patut aku wt..
bloggie,
hope keadaan after ni ok.. kn.. :))

Sunday, June 13, 2010

dengar kisah ni..

bila suatu hari aku jumpa semua mbe2 lama aku kat fb..
aku happy sgt.. rs cam dunia ni aku yg punya..
cz wht? cz aku dh jumpa mbe2 aku..
but now, diorg semua bagaikn hilang di telan mlm..
sebelum ni aku ada cte kn pasal gf mirul..
n ianya berlajutan after 1 month..
tu pun ad dak yang hot kn balik keadaan..
sape? hamzi..
that what i mean
lau die x komen apa2 kat photo album tu,
aku ok jerk
xde sape2 akn hot n xde sape2 akn benci sesama..
die komen yg wt aku hangin..
so aku bls lah.. nk tau gak asl an..
emm..
p, akhirnye, war is begin..
n i stop it with block both of them..
aku rasa nk jerk block semua mbe2 aku yang pandang serong kat aku..
dh benci aku, xyah r lagi terus jadi mbe fb n mbe selamanya..
ignore me here..
lau dh pandang serong, mean, diorang mang x knl aku sape..
diorg masih pk aku yg lama..
but i have change..
aku dh berubah k..
aku x cam dulu yang diorg knl...
sedih aku...
kesedihan ni, aku tahan sampaikn diri aku sendiri terseksa..
bloggie,
aku xtahu nk luah kat sape..
even all my mbe know about this n
aku dh wat apa yang aku patut wat
to stop all this..
p nape masih ada yang nak hot kan lgi keadaan???
nape masih ada lagi yang cube nk sakit kan hati aku?
aku sedih lah bloggie..
sedih sgt...
im here with all my tears..
dropping without i know it..
aku dh x sanggup lagi bloggie..
aku dh x sanggup hadapi lagi..
aku block mirul n gf die..
tok tngkn ati aku..
i want say, forgive me to all my word..
but ada someone yang hotkan situasi..
plz, stop all this..
stop to following me..
i never mean bad thing to you..
believe me..
ehmmm...
cuti yang mengeruhkan keadaan..
nape setiap cuti aku, x menyenangkan???
ya Tuhan..
mfkn aku...
jika ini kifarahmu, aku terima dgn redha..
jika padamu, aku tidak lyk mempunyai teman,
jgn kau berikannya padaku..
hatiku dh remuk di himpit kecewa..
remuk di himpit sengsara..
x sanggup lagi ku menahan seksa ini..
seksa batin yang ku pendam...
to amirah: aku xde niat nk runtuhkn hubungan kalian
malah aku lagi suka kalian bersama.. it so nice..
tapi, niat di salah ertikan.. cm tulah...
to mirul: mf wt fb ko cm tu.. cume ad org yg hotkan situasi.. tu jerk..
to all my mbe sk2p: lau korg dh sangka buruk dgn aku,
it better delete my name in ur mind..
xde gune kawan tapi sangka buruk ad dn mendalam..
to all my mbe fb n mj: thanks kuatkn smgt aku dari aku mati..
guraun menjadi igauan hitam legam..
imbauan manis menjadi kepahitan mendalam..
kebaikan menjadi dengki..
nasihat menjadi hasutan..
itu yang aku selalu alami..
di salahertikan niatku dan salah faham..
ap nk buat, dh memang manusia cm tu kn..
bloggie,
thanks, dpt luah kat sini.. lega rasanya...

Tuesday, June 1, 2010

yg mana satu??

ehmm.. bila dh ngajo, terpk lak lau aku dpt twrn t cm ne..
yg aku mhn semua bhgn syariah..
sikit pun xde bhgn pendidikan..
dh sedap ngajo dh ni, tu yg cm ni.. huhu
la ni pun aku tgh pk,,
nk g reunion ke o x g..
cz tarih reunion tu hari sekolah..
hari jumaat..
dh tu mula pg kul 8.30 n kne byr sorg rm20 masuk..
emmm
tmpt kat dewan lukman..
kt mj
aduyai.. bingit2.. serabut tol...
x g, rindu lak dgn mbe2..
lau g, cm ne lak dgn bdk2 aku t...
hurm...

Hello!

Tuesday, May 18, 2010

~akhirnya ku merasa jua~

hari gembira bg seorang guru bile..
die dpt lihat ank2 murid die berjaya dlm exam..
dpt lihat ank2 murid die dpt msk u..
dpt lihat ank2 murid die berjaya hingga ke menara gading..
dpt lihat ank2 murid die dpt kerja yg bgs2..
dpt lihat ank2 murid die berjaya dlm hidup..
walaupun die masih di situ..
di sekolah lama..
dgn kereta yg lama..
dgn gaya yg sama..
namun die berasa gembira dn senang hati bile
ank2 murid die semua berjaya..
kejayaan seorang guru bkn di ukur dari
berapa byk A yg dihasilkan..
tetapi..
berapa byk kehidupan yg telah berubh kerana nsht die..
berapa byk kejayaan kehidupan g terhasil dari didikan
seorang guru..
tugas guru memang perih..
walau sesetengah pihak mengatakan
profesion perguruan adalah profesion yg mudah..
namun di sebalik kemudahan itu
ada yang terselindung darinya..
iaitu pengorbanan dari seorang guru..
ketahanan mental dan fizikalnya menghadapi ank2 muridnya..
yang bermacam kerenah..
yang bermacam ragam..
guru yg cemerlang adlh guru yg telah mengubah
hidup ank2 muridnya ke
kehidupan yg lebih baik dan sempurna..
bkn mudah untuk ke situ..
dan kini..
ku merasakannya..
ku merasa juang seorang guru..
ku merasa kesungguhan seorang guru..
ku merasa gembira seorang guru..
dan
ku merasa kasih sayang seorang guru pd ank2 muridnya..
guru.. salam sayang untukku buat mu..

Tuesday, May 11, 2010

ana tunggu enta...

seseorang yang ku nanti.. masih x muncul dpn mata..
siapa dia???
my diamond..
permataku, yang dulu menjadi penyuluh hidup ku..
tapi sekarang dia tiada di sisi ku lagi..
di mana dia???
ku sering menanti dia hadir kembali dlm hidup ku..
tapi dia semakin hilang setelah ku mencari..
kesal ku lepaskan dia dahulu..
kesal ku hanyutkan dia bersama memoriku..
kesal ku tinggalkn dia di atas hamparan debu..
hamparan yang bakal menyalutinya kembali
seperti dahulu sebelum aku mengambilnya..
kesal ku ini cuba ku lapik dgn menghadirkan lagi seseorang
dalam hidupku yang ku harap dpt membantu ku..
memimpin ku keluar dari padang pasir..
tapi apakan dayanya..
aku masih lagi mencari permataku yang ku tinggalkn dulu..
kerana, jalanku semakin gelap..
dan aku semakin jauh dari pangkalan ku..
jalanku semakin gelap dan aku memerlukan cahaya dari permataku..
agar dia membawa ku keluar dari kegelapan itu..
aku terus menanti..
menanti..
dan menanti dia pasti akan kembali...
kalau ini hanya sekadar mimpi..
benarkan aku nikmati mimpi ini sepanjang hayatku..
kalau ini sekadar ilusi..
benarkan aku terus menghayatinya..
kalau ini sekadar bayangan..
jgnlah bayangan itu hilang dariku..
kerana bayangan itu yang aku perlukan..
permataku.. kembalilah..
ana tunggu enta..

i want tell u..

you know what????
someone x puas hati dgn aku..
nth apa nth yang dia risaukan sgt..
aku pun x tahu..
waktu tu aku komen mbe aku nye foto album..
tetibe jerk girl dia bls komen aku..
i think she worry about me..
haha.. aku kn yang paling cun sekali an.. hahahaha..
xde lah.. saje je..
emm.. pastu..
kitorg bls2 komen kt pic n wall mbe aku tuyh..
mbe aku tu bf dia..
emm...
nth asl nth dia g tulis cm ni kat wall mbe aku,
"[u're mine.. nobody can take from me..] gurl, stop ur bitch feelings.. mood:bout her..
emm npk sgt kn die tujukan kat aku..
cz masa tu aku tgh bls2 komen dgn die..
agk brn pun adalah kan..
hangin dok!!!
mulut xde insuran..
apalah malang nasib mbe aku dpt gf cmtu..
mlt busuk!!!
aku hangin r dgn die..
igt dia sape r nk ckp cm tu..
bajet baek sgt r!!!!
heh!! aku x usik dia pun..
just give a comment..
n i think all the comment make her very worry..
aku tulis kat wall mbe aku..
pjg lah gak..
just speak, aku dh geram mang aku speak jerk..
tnsn dok dgn dak tu..
perangai sengal cm apa nth..
eeee!!!!!!! gerammmmm!!!!!!!!!!
last2 dia tulis kat wall tu, dia x bermksd nk cetuskn pergaduhan..
ah! bodoh sgt r ckp cm tu..
pdhl dia yg over like kingkong, x menyedor!!!!!
erghh!!!!
leh bla r pmpn cm tu..
x idup kat dunia ni pun xpe
lg bgs!!!
get lossss!!!!!!!!!
hishhhh!!!!!! malang tol nasib ko dpt gf cm tu..
mulut xde remote..
k.. huh!!!
lps dh..
puas aku lps kat sini..

Monday, May 10, 2010

adik2~


fatin najwa bte abdul rahman..
nama adik aku..
asl nm bapa lain???
yelah, dh die adk agkt aku mang r..
hik9.. cute x??
mlm td die col..
ada org wt cte kat die..
kata die mcm2 lah.. aku yg dgr ni brn jerk...
berani2 diorg usik adik aku ek..
aku mang pantang ada org usik adik aku..
mentang2 lah aku jauh dgn die
sesedap ati diorg jerk nk wat pape kat adk aku ek..
sabar jelah...
aku ckp dgn adk aku, jgn lyn sgt dak2 tu.
ckp dgn diorg lau nk tau sgt, brdpn dgn aku dulu..
diorg ni an ckp men sedap mulut jerk ek..
xpk tu betul ke slh..
dan akhirnye, cte sedih adk aku disambung dgn
suasana yg ceria..
aku cuba epi kn die..
wat die lupa dgn mslh die jp..
hy tu yg aku mampu buat tok die...
hope lps ni, xde lah yg wat hal lagi dgn aku..kn3.. emm betul3..

kenapa kau ada???

kenapa kau muncul dalam hidup aku???
kenapa ada dalam hidup aku dulu???
kalau kau nak tahu.. kau adalah lelaki pertama yang curi hati aku..
tapi kenapa sekarang wat aku terseksa???
setelah keluar dari zaman tuyh, aku langsung xleh lupakan kau..
dalam 7 tahun niyh.. aku hy dpt lupakan kau 3 tahun jerk..
after tu, x pernah sekali kau hilang dalam fikiran aku..
kau tahu kenapa??
sebab kau orang pertama yang aku sayang..
tapi sekarang x lagi..
kau dh ada org lain..
aku... walau aku dh ada pengganti, tapi kau masih di ingatan aku..
cukup terseksa aku nk lupakan kau..
tapi, x pernah sekali pun terubat..
titisan demi titisan airmata aku jatuh..
x siapa tahu..
perihnye hatiku, x siapa tahu..
jerit pekik hatiku ingin lupakan kau, x siapa dgr..
kenapa ini semua terjadi pada aku?
aku rasa ini x adil..
aku tanggung derita seorang diri atas bahagia kau..
sudahku lepaskan kau pergi..
tapi hati ini masih mengikat..
terikat dgn lebih kuat apabila aku sangat dekat dgn kenangan aku..
kenangan aku yang wujudnya kau dalam diari aku..
berikan aku ubat yang mujarab untuk aku lupakan kau buat selamanya..

Sunday, May 9, 2010

~rindunyeee wiah~

rindunyee dgn wiah..
dia ni member aku kat m.a.k..
dari form2 setiap kali dia sakit aku x mist ada kat sebelah dia..
semua pasal penyakit dia aku yang tahu..
aku sentiasa kat sebelah dia
walau dia x tahu tentang tu..
setiap kali aku berjauhan dgn dia, mesti aku akan pasti kan
dia x apa-apa..
sesiapa yang buat dia sakit, budak tu perlu berhadapan dgn aku dulu..
hati aku selalu memikirkan tentang dia
walau pun aku kat rumah..
dan disebabkan tu, setiap kali dia ssakit aku dapat rasakannya..
wiah,
dia dah banyak ajar aku tentang kehidupan..
tentang macam-macam lagi perit kehidupan yang dia lalui..
selama 4 tahun aku berkawan dgn dia,
dia x pernah kata aku kawan baik dia..
aku x kisah
asalkan dia x apa-apa..
pernah satu masa tu,
aku gaduh dgn dia..
aku x sehaluan dgn dia..
dia langsung x tegur aku masa tu..
dia dgn dak2 junior yang x berapa arif dgn penyakit dia..
dan x tahu nak uruskan dia bila dia sakit..
suatu hari, dia sakit..
aku dapat tahu tu..
mula dgn ego aku, aku xnk tolong dia..
aku xnk dekat dgn dia..
tapi hati kecil aku meronta untuk membantu dia..
aku pun cakap dgn dak yang rapat dgn dia..
aku cakap apa yang perlu dia buat..
tapi ternyata dia x dpt nk buat semua..
selepas wiah mandi, dia nk pergi tempat dia baring tadi tetibe
dia pengsan dan terhempap bdk2 yang ada kat situ..
dgn pantas aku lari dapatkan dia..
dan aku bawa dia ke tempat dia...
aku letak dia dgn posisi yang betul..
aka arahkan budak tutp lampu bahagian tu..
aku sapukan air kat muka dia..
bila dia sedar, dia meronta-ronta sebab migrain..
hal tu , aku yang tahu nk kawal dia..
bila dia dh ok..
aku yang suapkan dia mkn..
pdhl aku dgn dia ms tu masih x ok lagi..
aku suruh dia rehat n aku cakap dgn dak yang rapat dgn dia
nk kena bagi ubat apa kat wiah..
x lama tu, wiah cakap dgn aku,
" julie, aku minta maaf coz wat ko cam ni.."
wiah pegang tangan aku n dia peluk aku..
dia nangis kat bahu aku..
aku kata,
" its ok wiah.. aku x apa-apa.. aku maafkn ko.. yang penting sekarang ni
ko kena rehat, k.."
wiah terus mkn suapan aku yang terakhir..
dia rehat..
aku ingat lagi,
masa tu xam spm..
wiah kata dia nk study dgn aku..
so, dia duk sebelah aku..
tidur pun kat katil sebelah aku..
suatu masa, tgh2 kitorang study,wiah ckp sesuatu kat aku..
" julie, aku nk minta maaf kat ko.. aku dh silap pilih kawan..
patutnya ko yang jadi kawan baik aku dari dulu, tapi aku selalu dgn ko
bila aku susah jerk kan.. aku selalu susah kn ko.. ko selalu ada bila aku sakit..
ko x pernah xde bila aku sakit walaupun aku kt asrama lain.. aku dh banyk terhutang budi dgn ko julie.. aku x tahu cm ne nk bls nye.. "
" xpe lah wiah, aku wat semua ni coz aku kenang jasa ko pada aku dulu..
masa ko tolong aku samapai ko kena sekali.."
" alah julie, apalah sangat pertolongan aku tu berbandingkan dgn apa yang ko dh wat kat aku..
aku jahat dgn ko pun, ko masih tolong aku.. sampaikan ko putus kawan dgn mbe ko,
ko masih tolong aku.. aku minta maaf banyak2 kat ko, coz aku sengaja biarkan
ko putus kawan dgn mbe ko dari kecil, aie.."
" ha? aku x fhm apa maksud ko ni wiah.. ko ada kaitan dgn semua tu??"
" ya.. koingt x, aku kata aku ada perkara nk beritahu ko.."
" ya aku ingat.. dan aku pun ada perkara nak beritahu ko.."
" xpe lah ko cakap dulu.. nanti bila aku rasa aku nak cakap aku cakap k.."
" oklah, sebenarnya cam ni... bla... bla.. bla.."
aku ceritakn semau yang aku tahu tentang kawan baik dia
aku ceritakan hal sebenar sebab aku xnak terseksa lagi..
aku lebih sanggup aku yang berhadapan dgn dia, dari aku dgr dia sedih dan aku x dpt buat
apa-apa-.. wiah terus nangis berlinang air mata dia jatuh ke bantal..
sampai menyebabkan pinggang dia sakit lagi..
aku mula risau dan aku minta maaf kat wiah..
tapi wiah kata, " julie bagi aku lepaskan semua ni dgn air mata aku.. aku xnak simpan2 lagi..
dan aku nak bila aku keluar dari sini, aku x bw apa-apa kenangan sebab
kat sin hanya buat aku derita.."
" aku faham wiah.. aku faham.. maaf kan aku kalau penjelasan aku wat ko makin sakit.."
" xpe lah, sebenarnya, apa yang aku nak beritahu ko nipun ada kaitan dgn dia gak.."
" maksud ko?"
" maksud aku, sebenarnya dia lah dalang semua ni.."
" apa????!!!! ko biar betul ni wiah..?"
" betul xkn aku nak bohong ko.."
" tapi dia beritahu aku ko yang buat semua ni.."
" tu alasan dia jerk.."
" aduhai wiah.. ni yang wta aku geram niyh..."
" sabar julie sabar.. aku faham ko.. aku leh sabar, xkn ko xleh.."
" ok2, nasib ko ada, lau x aku dh bunuh dah dak tu.."
" sabarlah k.."
" ok.. untuk ko.."
cam tu lah aku dgn wiah.. kongsi suka duka..
aku dgn dia ibarat mangsa keadaan pun ada..
ne x nya, mbe baik sendiri wat aniaya kat kitorang niyh..
sekarang, wiah semakin dekat dgn impian dia..
tu lah balasan yang tuhan beri kat dia..
berkat kesabaran dia selama 5 tahun jadi perantau dan akhirnya,
dia dapt buktikan yang dia boleh berjaya macam orang lain juga..
aku bangga dapt kawan cam wiah..
tapi aku risau dgn keadaan kesihatan dia..
information last aku dapat dari dia,
ketumbuhan dia makin teruk n harapan tipis kalau buat
pembedahan.. aku dapat tahu, dia nak operation akhir tahun lepas
tapi satu berita tentang dia langsung aku x terima..
aku risau sangat tentang dia..
aku dh janji dgn dia, bila dia masuk ward, bila wat pembedahan aku nak jaga dia..
tu harapan aku..
aku ada cakap dgn dia, aku ingin sangat ada kat sebelah dia
time dia nak masuk bilik bedah, n kat ward..
tapi tu semua jadi mimpi jerk..
aku dh cakap dgn fmly aku
tu harapan aku, tapi x siapa dgr..
tu jerk permintaan aku..
aku nak lawat wiah..
biarlah orang kata dia x sibuk cari aku, tapi aku sibuk nak cari dia..
aku faham keadaan dia..
tapi kenapa semua orang x tahu apa yang hati aku minta????
tu jerk yang aku nak..
aku rindukan wiah.. aku rindu sangat dgn dia..
pleasa!!! jangan seksa hati aku lagi.. aku rindu sangat dgn wiah..
wiah!! aku sayang ko, aku rindu ko wiah...
maafkan aku wiah.. aku xdapat ada di sisi ko selalu..
tapi ingat lah, doa aku untuk ko x putus..
salam sayang buat zahwiah samat..