Thursday, August 18, 2011

~program tadarus peringkat daerah di masjid jamek paloh~

hai..
hari ni ad program tadarus peringkat daerah kt masjid jamek paloh...
paloh jadi tuan rumah...
jadi, sebagai tuan rumah yg mengendalikan program ni,
persatuan helwa, telah bersepakat utk turun bersama-sama
membantu menjayakan program ni..
erm...
yg di ceritakannya ialah, mak aku, ibu...
dia antara org kuat helwa, jadi ibu terlibat dalam urusan ni...
dan aku, sebagai anak yg selalu kne tggl kt umah, ikut serta bersama-sama berganding bahu dgn ahli jawatankuasa helwa ni....
best jugak tau campur dgn makcik2 ni....
yg ad semua kwn2 ibu...
best duk cmpr dgn diorg... :)
malangnya, aku lupa nk amik gmbr urmm :(
lw x, leh aku tunjukkan, betapa epinya dan bermakna hari ni... :)
semua pakat dtg ramai2 dr lps asr..
aku, ibu n cik senah, jalan kaki, dr umh ke masjid dlm keadaan hujan..
abah?
abah dh g dulu cz abah lg org penting..
xde abah, vip mencari... huhu....
sesampainya, kt msjd, aku dgn ibu n cik senah, duk rehat jp kt balai islam...
balai islam dh kms dh....
x lama tu, ibu col cikgu norjan, then kitorg pun pergilah ke canopy sblh masjid...
dh ad meja n kerusi cuma belum ad skerting...
lps 15mnt cm tu, skerting pun sampai..
aku yg xtahu ap2 ni, wt2 lah tahu ap2.... huhu..
duk tarik2 skerting tu,..
pasang sana sini dgn kwn2 ibu semua..
cik ju...
org yg kebiasaanya aku rpt bila die ad kt mjls tu...
mmg akn meriah lau aku dgn die ad.. :) huhu....
meriah utk aku lah.. mean, lau dia ada, aku x kekok sgt wt keje..
lps psg skerting, x lama tu, sampai lah lori katering...
kt lori tu tertulis, "wak katering"
haaaaa.... tu lah katering nye.. dah sampai pun...
turun jerk wak tu, kitorg pun mula kumpul kt tepi lori utk ambil brg2...
pekerja2 die semua sama2 wt keje,,,
kitorg2 ni, especially helwa, uruskan bahagian mkn...
aku??
eh, mesti ikut serta sama... :)
dh lama x gotong royong cm ni...
dulu, last aku wt cm ni, ms kt m.a.k... hurrmm...
lama kn dh x wt... so bila la ni p wt, rs seronok sgt2 :)
dlm wt2 keje tu, kitorg epi2 gak lah...
gurau sana sini...
lau dh cmpr dgn mkck2 ni, best..
wt keje x sunyi.. :)
td ad lah gak slh fhm sikit,..
p xde sampai bermsm muka..
adat lah lau dh ramai org...
mulutnye, n buah fikirannya ye byk...
aku sbg pemerhati dn pembantu, hy mampu melihat da xmampu utk bg pndgn ap2.. :)
even pndngn aku tu betul, p better aku diam cz kt citu, ramai veteran :)
huhu...
sesudah tu, kitorg pun wt lah keje sampai waktu berbuka...
mcm2 lah uruskan,,,
ermm,. mcm2 ke? rsnya td kitorg uruskan bahagian agihan kuih, susun atur atas meja, bubur lambuk.. tu jerk... selebihnya, org katering yg wt...
ermm cm tu lah...
dr kul5.45 sampailah azan mgrhb...
lps buka tu, sambung lg, hehe.. sambung mkn.. huhu.. :)
bab2 ngemas, bukan kitorg p org2 katering,,,,
lps buka ramai yg agkt kaki blk cz kejarkn terawih kt surau,...
ne yg nk terawih kt msjd, diorg stay, p ramai yg blk..
aku dgn ibu pun blk lah...
sampai umh, kul8.30.. jalan kaki dr msjd dgn cik senah n cik noriah....
aku sbg org yg plg muda antara 4org tu, aku bw beg2 ibu n cik senah...
ibu pun xnk tgn kosong, die bw kn mknn cik senah...
cik noriah, bw brg sendiri.. :)
sampai umh kul8.30.. pntnya... huhu... p syok :)
hari ni, aku epi cz aku dpt join dgn org ramai... :)
terasa bangga sbg anak ibu.. :) huhu....
dn lg, aku epi sbb mkck2 yg aku tegur or borak mesti senyum dn ktw bila dgn aku.. :)
hope diorg epi dn rs selesa dgn aku n hope aku xde kecilkn hati diorg.. :)
td, ad rahsia sbnrnya...
sebiji kurma terjatuh time aku tgh agih2kn kurma..
dan, aku tercelup tgn aku kt bubur yg dh siap di tuang dlm mangkuk polestrin tanpa aku sedari cz asyik sgt duk amik n ltk n susun.. :) dh khayal wt keje, cm tu lah ... :)
huhu.. ap2 pun, even terasa pnt n letih, sampaikn dada aku sakit n terasa cm nk pitam, p aku epi... tu yg penting.. :)

Monday, August 15, 2011

dh dpt hard disc!~


haaaa....
tu dh dpt dh hard disc nye :) wee~
huhu... siap ad pesanan lg tu... huhu...
surat pertama dr die.. terharunya.. :)
dlm hard disc tu ad mcm2 de masukkan..
aku tgk capacity nye dh stgh...
huh.. aku nk msukkn brg aku lg..
hahaha...
nktergelak lak bila igt lek....
bila msukkn semua brg2 aku, ad lh lg ruangnya...
p yg aku masukkn tu baru separuh.. ad lg byk aku x msukkn..
hua9.. abs lah...
huhu..
p an, rs betul di hargai.. wee~! :)
dlm hard disc tu die bg ap yg die suka n die share ap yg die dh tgk...
ap yg die rs leh epikn aku, die bg...
pic2 family die, pic2 die g bercuti, rehlah, reunion, byk lg lah..
semua die bg tgk...
sampaikn aku tgk, ni hard disc aku, hard disc die ni???
cz semua ttg die.. :)
p xpe, aku suke.. :) mknanya die nk aku phm die dn kehidupan die mcm mn... an3
bil tgk pic2 die semua tu, aku fhmlah kedudukan die tu mcm mn..
n pd len kali,aku kne sentiasa memahami die bila die boleh or xleh...
hard disc ni wane itam, begnye jerk wane pink...
even aku xnk hard disc itam, p hati tu rs syukur tinggi sesgtnye...
even xdpt ap yg aku nk, p cukup lah dgn ap yg aku dpt ni....
drpd xde n die xendahkn lgsg... an3
yg wt kn aku xpk sal kcntkn hard disc ni ialah ap yg ad di dlmnya tu....
betul2 wt kn aku terharu..
siap ad lg 1folder pic aku yg ad pd simpnn die, die tunjukkan gak.. :)
tgk, betapa jujurnya dia kt aku....
ap yg aku risaukn lagi ttg kejujuran die????
dh xde ap...
aku percaya die p xsampailh 100%...
aku cume yakin yg die xkn tgglkn aku n xkn kecewakn aku...
die ad bg surat, dlm surat tu ad kata, hard disc tu hadiah utk aku...
hadiah ats kejayaan aku yg x seberapa tu dlm exam..
p die hargainya mcm aku dpt kejayaan yg besar...
tu yg wtkn aku ngs terharu sesgtnye....
3hari... aku tgk hard disc n surat tu aku mngs...
ap2 pun, tq ea abg... :)
ap yg abg bg ni, b akn jga elok2.. :)