Thursday, December 30, 2010

~1st day in new hostel & new life without him~

huh... bgn2 jerk, black out... p x pns sgt cz kt sini sejuk..
huhu... cm kt cameron highlands.. waaaahhhh!!!
hehe.. p airnye xde lah sejuk ne pun...
yg wt sejuk tu maybe, cz kt sini ats bukit n, tmpt ni x byk pembangunan...
keliling semua hutan jerkk...
pg2 tgk pokok2, hijau jerk...
huhu, mesti r hijau erkk... xkn kuning lak an...
di sebbkn xde elektrik, jd kipas x berfungsi..
then, pg tu, xde lah sejuk sgt...
lw nk jogging, ok jerk,, cz suasana nyaman sgt....
:) peace jerkk...
p bila dh pagi, aku xtw nk wt pe....
nk g kafe, lepak kt kafe, malu cz mesti ramai dak laki an..
yelah, kafe tu, berdepan dgn blok dorg..
mesti dorg yg konker tmpt tuyh...
hurrmmm... p perut lpr dh.. :) hehe...
bgn pg, aku teringat, jnji aku...
erm, lps ni, aku cntct die lagi dh... tu yg kdg wt aku sedih...
p xpe, aku masih lagi dlm ikatan...
tu yg menguatkan aku dan meyakinkn aku..
dan sekarang ni, aku serahkan sebulatnya pada Allah tentang hubungan aku ni...
maybe ini yg terbaik utk aku...
dan aku yakin, ad hikmah di sebalik semua ni...
aku redha....

~result~

result?? ermm, aku dh tgk dh....
dpt ap? xyh lah tau.. yg pasti, aku x capai target aku, tu jerk..
ermm... seperti yg aku jangkakan... ianya pasti berlaku..
dan ini yang meraguiku... sbb ap???
lupe ke, lau result aku x capai target, aku lost cntct dg die selama 4tahun..
dan itu janji aku, n itu yg aku pertaruhkan...
huh... aku baru merasakan kebahagiaan dgn die...
aku baru merasakan kemanisan bersama die, p ini pula yg tiba..
xpelah, ni pun ats kesalahan aku yg lepas2..
dan aku mengerti mn silapnya...
xpe lah julie, mungkin ini ad hikmahnya...
ap yg aku rs???
sedih sgt2...
1st, sbb aku xcapai target aku, 2nd, sbb aku lalai, 3rd, sbb aku xkn cntct die lagi..
itu janji aku... aku kne tunaikn jnji ak...
dan die bertegas dgn ap yg aku jnjikn...
huh,, aku xtw ne nk luah semua perasaan aku skrg ni... sedih yg teramat sgt...
i need someone beside me now... but who...???
aku akn tunaikn jnji aku... ye!
perit mn pun, aku kne tunaikn juga...
sakit mn pun hati i, pedih mn pn akurs, aku kkne tunaikan...
aku mesti kuat... yeah! aku... aku... isk333....
i need someone.... i need someone.... i need someone....
just leave me alone right now.... i want alone....

p/s: utk kamu: kamu akn tahu segala perihal ku, dari blog ni dn fb.... aku jnji aku akn
update selalu... fb private....

~new hostel~

wahh!!! penatnyaaaaa..... agkt2 brg... cm mula2 masuk usim dulu... berangkut...
huhuhu... p kali ni aku cuba utk mengurangkan muatan... hehe
tapi hampa kerana ianya tetap gak penuh... huhuhu...
mcm mn perasaan?? ermmmm biasa jerk... xde pe yg special pun.. cuma nyaaaa
hostel baru ni mengingatkan aku msa zmn kt mj dulu.. huhuhu...
sama sgt2.. cumenye, kt mj luas lagilah an. kt sini, sempit sikit...
ad org kata sempit byk.. huhu... ikut org lah ekk..
pada aku biasa jerk.. :))
aku dh biasa dh keadaan cm ni... :) dh biasa susah ms kt m.a.k dulu..
so bila kne lagi cm ni, kire ok lah..
1 bilik 4 org,.. 2org 1 kos... ermm.. ok lah tu..
lpstu, dlm bilik tu cukuplah serba serbinya, dgn katil, meja stdy, almari...
yg aku suke meja stdy n almari.. best3...:)
cz beshaaaaouw.. huhu.. disbbkn brg aku byk, so muatlah almari tu, aku adjust sana sini,
ok lah.. :)) pnt juga mengemas td, lps kms jerk aku terus tidur,,,
nmang pnt sgt2.. letih, td tdo pun rs cm tdo mlm..
l die x kejutkan, mang dlm mimpi lagilah aku.. huhuhu.... dh lh mimpi best..
advnture, p xtw mimpi ap... hehe...
then, bilik air, ermmm.... sama jerk dgn mj nye... cume mj besar r dari ni..
so, td bile aku masuk bilik air, aku terkenang semua kenangan2 ms kt mj.... huhu..
luv u mj... mmuuuaaahhhh!!!! huhuhu..
surrounding..? erm ok lah..
aku nye blok, blok hujung... kirenye lau msuk dari pintu gate tu jauh r...
kne menapak r aku, baru sampai blok aku..
dh tu, bilik aku pun hujung gak.. dari balkoni luar tu, npk highway.. huhu..
dh tu, berdepan dgn hutan lak tu...
takut? ad lah sikit... cz ni an hostel baru an... xtw rentak n gaya nya cm ne...
mkn??? mkn cm bse r, kt kafe...
haaaaa...!! ckp sal kafe ni an, aku teringat satu benda,...
huh, gemuk lah dak laki, cz blok dorg dpn kafe... :) kah99
knp ad dak laki??
mang ad pun, p dorg kt blok E, blok dpn sana tu... betul2 dpn gate, n berdepan dgn kafe...
wahahahaha.... maka gemuk lah mereka2 itu... kah999...
knp? leh ty lagi knp... t dorg salu mkn r kt situ..
p cm cuak lak t bila difikirkan semula, dak laki ad, cm ne aku nk beli mknn bebyk... hehehe...
malu eden nk bw mknn sebebak... kah9999...
bkn ap, kdg aku n kuat mkn.. ikku time...
so bila time aku kelaparan+kebullur, mang byk aku mkn..
cm org x mkn sebulan.. huhuhu....
cm ne lah t aku nk kls, g mkn, g jln2 ke, kne lalu dpn blok dorg..
lau nk lallu jln blkg, uish! naya jerk... dh lh sunyi blkg tu...
then, aku tgh nk bygkn cm ne t lau aku nek basikal..
akk kayuh basikal nk nek bukit...
huh, lau basikal ad gear xpe gak, ringan jerk an...
lau basikal xde gear?? hah, x ke pyh tu aku nk nek.. huih...
curam ke x?? ermm... nk kata curam, x, nk kata x, cm curm... sederhana lah...
lau nek bukit tu jln kaki, xde lah pnt sgt, n lau nk turun bukit tu jln kaki, xde lah menurun sgt...
dpt bygkn x cm ne?? so, leh x lau aku nek basikal....??
hurrmmm.... hrp2 dak2 laki yg ad tu senonoh lah sikit.... xde yg jd penyidai baju....!
jauh x dgn fakulti???
lau jln kaki jauh lah, lau nek basikal, bse jerk kot...
p pd aku dikire jauh jugak lah....
ibu pk kn ak blk jln kaki mlm, kls mlm...
ermm. betul gak ckp ibu, cm ne t?? lau aku ad kwn ok lah...
dibuatnye aku xde kwn? ha, cm ne....
ermm.... bengkak gak mikir...
p syukurlah dh dpt dlm kampus...
xlah risau lagi sal tertinggal bas... nk g kls pun xde hal..
p an, yg untungnye ap tw, hostel baru ni, betul2 dpn HEP... huhuhu...
dkt dgn stadium terbuka... leh men2... huhu...
so far, its ok lah... :))

Wednesday, December 29, 2010

packing2!

wah!! sedap berjln sampai aku terlupa nk kms brg....
huhuhu....
pdhl dari ri tu lagi dh nk kms.. p tgnnye x gerak2 gak... hehe...
la ni, nk kms,,, p nk tgk game bola mlm ni.... ah, bola sampai kul bpe ek...
lau x sempat nk beli brg, sok beli kt mydin nilai je lah...
mydin lagi murh..huhu.. kompom bpk aku sokong aku beli brg esok..
cz, murah n dpt tgk bola... hehehe..
jgn lupe aw tgk bola... :)
huh... nk pk2 lek, nk bw brg bpe byk.. cz ni aku pndh msuk hstl baru..
wahh!!! aku tgk hstlnye, aduh, sempitt!!! bilik air nye, waduh!! gawat sih!
p xpe, mungkin di situlah cbrnnye an...
cbrn duk jauh n cbrn belajar...
mungkin semua ni akn mengajar kite utk hidup beramai-ramai bkn hidup sendiri aje k..:)
wtvr pun, aku xkisah sgt tmpt cm tu...
1 bilik yg kecik, di huni oleh 4org penghuni,,
then, bilik air yg kecik, di gunaka oleh semua pelajar thn 1...
waahhhh!!!! dpt bygkn t cm ne...
dan yg paling merisaukan aku ialah tmpt sidai baju, x byk..
ermmmm, alamatnya, aku hntr dobi lah.... huhuhu....
yg penting, aku dpt bljr dgn selesa, n dpt tmpt tinggl...
lau dua ni xde, cm ne t aku kt nilai??? an3..
yg penting, niat n CHAIYOK2!
KEEP MOVING FORWARD...!!!!

penatnyeeeee~

td kuo jln g kluang...
temankn mbe aku beli barang...
p before that, g karaoke jp, then men bwlng..
p agk bosan sikit cz mbe aku tu x reti men bwlng...
n aku men sorg... cm xbosan lak an.... huh....
dh lps tu, mkn coleslaw n ice cream kt kfc....
then, bru g giant kt bwh KP tu tuk beli2 brg after aku jln kt guardian..
dh jln2 tu, beli brg pe yg perlu, duk kt dpn KP tunggu abg die amik.. pada mulanya lah...
p last2 tu, bpk aku yg amik cz abg die xdpt nk amik sbb xde kete...
aku ilg mood ms kt karoke lagi.... np nth,,
bile kt bwling, bertambah r aku ilg mood.... errmmm....
xtahu lah np.. mungkin bosan koottttt....
ni aku bru jerk balik dari jln2, n terus on blogg... ngee~
saje, nk catat ap yg berlaku td...
td aku g clcm cntr jp, nk try tukar plan...
mula tu, masing2 kata xleh...
p aku tunggu gak sampai yg veteran kt situ dtg, then aku cte mslh no aku
then baru dpt di selesaikan.. :))
ni tunggu je lah, ok ke x nnt.. knp??
xde lah, no clcm aku tu, mulenye aku dftr upax, then die tukar plan kpd xpax scra automatik
tanpa notis after 1 motnh... aku nk tukar lek ke upax xde ms nk ke cntr...
td ad ms, g jp... mule aku trgkn kt org tu, png gak pale die...
maybe die xnh dgr kot.. huhu
p aku ty kt kaunter tu, pun kata gitu gak...
then ty lagi kt cina tu... pun kata xleh gak...
after tu, bile aku dh nk kuow, akw tu kata, "jp dik ea"
aku pun tunggulah...
sekali kuow akk yg duk dlm tuyh...
die ty mslh aku, then aku cte lah...
die masuk dlm lek, pastu die kuow bw borg... die suh aku isi borang tu...
then aku isilah.... die kata, "esok kami hntr borg ni, nnt mungkin lusa adik dpt msg mklm bls.."
tu jerk... aku pun blk r...
agk blurr2 gak aku pd mulenye... igtkn terusd tukar time tu gak... hehe
upenye kne tunggu gak ek... emmm..
xpe lah tunggu lah t jd ke x.. lw x jd gak, aku kne g cntr lglah...
aku xnk g cntr ri tu cz aku dgr mbe aku pun ad mslh yg sama dgn no die tu...
die g cntr dgn aku ms tu, n aku dgr sendiri mang xleh tukar...
abg tu ckp dgn tegasnye xleh tukar....
die kata clcm akn ad bg msg seminggu sblm tu..
p kes aku ni lak, bile aku igt2, xde notis pun.... xde msg beritahu pun...
td, nk jerk beli baru, p xleh cz dulu aku dh ad.... nk nipu???
eish!! jgn ko, xbek gitu....
nipu2 ni bhya tau.... bek jujur.... ek2...
k r, aku pun pnt lagi ni.... nk rht, nk rest2 for this night... knp??
mlm ni kn ad game, kt jakarta.. mlysa vs indnsa.. berentap sekali lagi... huh...
hope2, sama ad mlysa seri atau dpt gol lagi....
aminnnnnnn9999999.........
BERTAHAN PEMAIN2 MALAYSIA!!!!!

Tuesday, December 28, 2010

~my girlfriend is gumiho~

sa-ra-ngeul ajing nan molla-seo

to-neun kakkayi meot-kayo
keun-de wae jakkuman
monnan nae shim-ja-ngeun tu-geun-gorinayo

nan tang-shini jakkuman pal-phyeo-seo
keunyang kalsudo eom-neyo
iru-eojil sudo om-neun i sarange
nae
mami neo-mu apayo

haruga kago pami om-yeon
narontong dangshin saeng-gak-bbu-ni-jyo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-ke hae-ya choh-eul-kkayo

ma-mi sara-ngeul tta-reu-ni
naega mweorhal su innayo
iru-eo-jil sudo om-neun i sarange
nae mami nomu apayo

tuviduviduraffa tuviduviduraffa
tuviduvidu tuviduvidu
tuviduviduraffa
tuviduviduraffa tuviduviduraffa
tuviduvidu tuviduvidu

haruga kago pami om-yeon
narontong dangshin saeng-gak-bbu-ni-jyo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-ke hae-ya hanayo

nae apeu-mi mudyeo-chyeo beo-ril nari
eon-je-cheum naege ogin hal-kkayo
hanshim-seu-reob-ko pabo ka-teun nal
otteoh-khae haran marin-gayo

tal-bichi neo-muna cho-wha-seo
keu-nyang kalsuga eom-neyo
tangshin gyote jabshi no-weo isseul-keyo
chamshiman aju cham-shiman

tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviru
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru
tuviruviruraffa tuviruviruraffa
tuviruviru tuviruviru

_____________

~shinee~lucifer

ONEW] Soomeul gotdo chatji mothae naneun piharyeogo aesseo bwado
Geobujocha hal su eopneun [TAEMIN] nege gadhyeobeorin na
[JONGHYUN] Sarangieotdamyeon jeongmal saranghaetdeon georamyeon naege ireojineun mala
Her whisper is the LUCIFER

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

Geobu hal su eobtneun neoeui maryeokeun LUCIFER
Geobu hal su eobtneun neoeui mabeobeun LUCIFER
Dagaseomyeon neoneun machi cheonsa gadeun eotgullo nareul saneun iyura malhago, malhago

[KEY] Neoreul cheoeum bwasseul Ddae ssalbeun sungan meomchweobaryeotji
Nuga machi nae simjangeul Ggwan jwin chae nohji anhneun geotcheoreom
[TAEMIN] (Ajikkkajitdo) Neoneun geureohke nae mameul dada dada dada gajyeo noko
[JONGHYUN] Niga eobseumyeon nae mami da tabeorige mandeunda

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge
Loverholic, Robotronic, Loverholic, Robotronic.

[JONGHYUN] Neowa gati nanun sarangyaegideul
[ONEW] Narang gateun goseul baraboneun neo
[JONGHYUN] Uri deo isangeun hwanbyeokhaejil su eobtdago neukkyeosseul ddae
[MINHO] Naman chyeodabwa neoneun deo, deo, deo, deo, deo, deo nareul wonhae
[TAEMIN] Naman barabwa modeun ge, ge, ge, ge, ge, ge niga jungsim

[ONEW] Eonjeboteonga jogeumssik jalmotdoen geot gata isang han neo
[KEY]Nal Aldeon saramdeul modu hana dul ssik gyeoteul ddeona
[JONGHYUN] Nan gajin ge neobbonigo

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

[ONEW] Machi yuri seonge gadhyeobeorin bbi e roman doen geot gata
[TAEMIN] Jeoldae manjok eobtneun neoreul wihae chumeul choneun na
[KEY] Hweonhi deulyeodabogo noireul manjyeo babo doen geot gata
[TAEMIN] Nan jeomjeon nege kkeulryeoganeun geotman gateunde
Loverholic, Robotronic, Loverholic, Robotronic

[ONEW]Niga miun geon anya silhdan geotdo anya
Danji geureon nunbichi budamil ppun
[JONGHYUN] Eodi anga ireohke nan neoman barabogo gidaryeon watjanha

[MINHO](Rap) Neoui nunbichi nal sarojabda nali jinalsurok nalkaroweojyeotda
Neoeui jibchake jichyeotda manhi be eotda mame piga nanda
Na sseureojil Jjeum doimyeon dagawaseo cheonsagati "saranghae"ran mal
Nu ga jinjja neoyeotneunji aldagado haetgallige mandeunda

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae
Miraedo mukkin chae keojil su eobtneunde
Ja yurobge biweo nuh go barabwa ojik neoman chae ulge
Neoman gadeuk chae ulge

[JONGHYUN] Machi yuri seonge gadhyeobeorin bbi e roman doen geot gata
[MINHO] Nareul naebdweo jayuroweo jil ddae neoreul jinjja saranghal su itgo
[JONGHYUN] Hweonhi deulyeodabogo noireul manjyeo babo doen geot gata
[KEY] Nareul naebdweo jilrigedo amalgo neoreul jinjja barabol su itge

[ALL] Nareul mukkgo gadundamyeon sarangdo mukkin chae mirae do mukkin chae keojil su eobtneunde
Loverhollic, Robotronic, Loverhollic, Robotronic
Geobuhal su eobtneun neoeui maryeokeun LUCIFER


korea~

tau ane aku suke korea ni????
mbe2 aku r.. n die pun suke korea.... hurmmm...
p rs nye xsgt kot.... xtahu lah...
huh.. aku tgk dak2 kt kampus aku ramai sgt yg minat korea..
upenye, owg korea tu cntk2, ensm2.. cte nye, best2... logik2...
logik? ad lah sikit....
huhu... p best2 cte nye... jadi aku pun tersankut lah dgn cte2 ni...

cte ni best aw... latest nye.... kuo tahun ni lah... antara ranking paling tinggi...
huhu.... best, mang best... ad lagi, ranking yg teratas.. cte ni..



ha cte ni best... best sgt2... :)) x cy tgk r... ni antra sedutan2 die...


cte my girlfriend is gumiho.... best aw.... :) ni yg paling tinggi ranking die k korea....
mang best sgt pun.. :))

selamat menonton.. :)



tegassssnyeeeeee~ tatuttttt.....

ha... ckp sal tegas ni, aku ad mcm2 nk cte...
huih...
aku igtkn aku kt nilai, aku dh terlepas sikit dari a.am...
rupenyeeee.. tidakk!!! waaaaa!!!!
tahu np??? cz ad die lah.... x bergerak aku....
duk umaaahhhh jerkk... huih.... lau x ikut ckp, kne mrh...
tatuttttt~
ermm., p nanye aku xkisah pun die cm ne... terima seadanyaaa... :)
lagipun, ustazah aku dulu ad kata, aku ni xleh di didik lembut, kne tegas sikit kdg2...
ye, mmg betul pun.. cz aku ni bijak cm kancil... org tu, lembut abs lah kne dgn aku...
hehehe... p xde lah jht sgt ea....
melampau r tu an... huhuhu...
ad satu ms tu, aku nk g laut, ty die bg x?
cz keputusan die ni sma jerk dgn keputusan a.am...
erm. tahu x ap aku dpt?
leter...huh... jenuh dgr.. p aku tahu np die cm tu... cz die risaukan aku...
sbb xde yg jaga.. ehe...
dh tu, aku nye degil, x puas hati gak, ty dgn a.am...
kn betul aku ckp, sama jerk...
a.am dh lah x bg, kne gak leter panjangnyeeeeeeeee.... 1 jam dgr oiiiii....
pns telinga ni haa...
p xkisah pun.. cz abg aku syg aku... lg 1 tu denda aku cz aku xdgr kata ms kt umh cuti lps...
hua222..... PADAN MUKE!!!!!
ngadu dgn die pun, kne pdn muke....
p an, dulu die lg tegas... sampai aku ubah style aku.... sampai aku jumpe identiti aku...
p, skrg dh x....
aduhmak... jgnlah amik hati sgt lau aku xlyn die cz die mrh aku..
tu kan utk kebaikan aku gak... die gak yg nk cm tu.... plzzzzz...
kmbli cm dulu... mang perit... p ad baiknye kamu cm tu yunkk..
aku xkisah die mrh aku ats kesilapan aku....
aku xkisah pun... aku phm style die...
wow! citarasa tinggi maaaa!!
nk package yg tinggi2!
cume 1 jerk yg aku takut,,,, aku takut die xdpt terima aku seadanya,,,
tu yg kdg wt aku keliru...
tu yg kdg aku wt hal, pdhl enda kecik...
sbb ad yg menghantui lam diri ni...
p aku suke cra die...
tegas, take care sgt, even lau sakit sikit pun suh g jumpe dktr, penyayang, xmudah mrh, fhm hati kite, xmudah putus asa, pegang pd janji n yg paling penting, penyabar...
tu yg aku suke sgt...
even die x sama dgn yg lps tu, p tu dh cukup utk aku...
aku x kisah die cmne sekalipun, aslkn die leh didik aku dgn cara tersendiri...
leh sedarkan aku yg aku ni silap....
dgn berani tegur kesalahan aku... x takut aku mrh lek atau ak ngajuk...
nanye aku mls ngajuk2 ni.... p nth lah ek...
sejak2 dpt diri perempuan ni, salu sgt ngajukkk....
aik? cm half jerkkk....
eh! bkn lah! alku xcm tulah!!!!
sepak kang!!!... tulen tau....
xde 'aw2' tu k.... pure ni.... ratu jawa lagi.... huhu... bangga beb..
bangga dgn kejawaanku...
hahahahahahahahaha.....
akn ku tunggu kamu utk kotakn jnjimu...
pertalian ats dsr suka lillah n jnji krn tuhan.... :)

result!!

ckp sal result, ermmmm.... lom kuow agy lerrr....
uish! kdg tension gak aku tgk usim ni...
kdg tu, semua sistem bermslh serentak time org ramai nk guna..
uish! dhsyt tol...!
tatut3! huhu...
ermm.. p ad yg aku risaukn.. bkn risau p nth...
JANJI....
ye janji... ad perjanjian disebalik result tu... 3.0.. the limit..
uh.. rs2 aku ktne????? sendiri nilai ha...
aku cume risau lau xcapai target jerk...
aku kdg mudah rs low... ngeh3...
ouh! dpt keeerrrr????
np die wt gitu???
xpe lah, kn bgs gitu, lw x, aku ni x beringat...an3...
result2... ko ni bile nk kuow....
nerves aku ilg dh lak.... huh

dh nk blk dh punn... :P

huih! lusa blk dh...
blk ane???
blk kampus r, blk ane lagi an...
hurmmm..... udh le gitu, pndh hostel pulaaaaaaakkkkk...
ahhh,... mcm2 lah usim ni....
nk tgk result pun tergendala...
byk sgt sistem, pastu staff pemalas nk update n upgrade...
bile tiba ms genting2 cm ni, mcm2 mslh....
huih... "tu lah teknologi sgt..." bak kata mbe aku lah...
aku x kata.. kah9999,,,,,
p ckp sal result ni, aku teringat 1 thing...
janji aku kt die....
kdg2, tu yg menghantui diri aku...
hurmm.. xkisah pun.. aku tahu, die nk yg terbaik dari aku...
semua org gitu.. p cara nya jerk berbeza...
hurrmmmm....
usim2...
lau bkn krn kamu, aku xlek..
p dulu aku gak yg nk ke sana...
hahaha...
lupa daratan kjp... kah999
p bile dh tahu keadaan sebenar, ermm.... xpe lah...
an3... aku xkisah pun, aslkn aku dpt bljr lagi, n aku ad tmpt tggl dan yg penting...
dapat makan!! hahahaha....
anyway.... come back home julie!!! upsss! slh...
to campuss! our beloved campus....
tanpa campus, nk ke mn lagi an...
masih tahun 1, masih tercari-cari...
"kak, ane, umh kak??"
"kak, ane nk dftr kursus kak?"
kui3.. gitu lah.. p best gak aw.. cz, ramai dka2 tahun1 kata aku senior tahun4...
wahh!! TUA nya akuuuu!!!!
TIDAKKK!!!!
aku x tua lah... aku sama dgn korg lah... eish... rabun ke pe...
yg bestnye, akk tahun 4 pun pk aku senior gak, dan yg pelik nye, dorg siap pghl aku akk lagi...
wakakakaka....
lwk2!
rindu kt housemate lak.. waduh!!!! sbr ya dong.... :)

~my Pets~

wahh!! dulu umh aku dh byk kucing... pastu xde cz masing2 meninggal.. huhu..
la ni, tmbh lagi... amik lagi kucing cz kt umh tu ad musuh die... wahahaha...
so bile ad kucing ni, kurang r cikti tu turun....
bkn ap, kdg2 tu, sampai kacau periuk org.. tu yg xsuke tu..
huhu...
yg 1 tu, amik kt kluang... nmnya, SIMPUL..
sbb ap??? sbb ekornya bersimpul-simpul..
ha, mesti x cy an... lau x cy, dtg r umh.. tgk sendiri... huhu...
yg tu amik kt kluang... elok jerk, baru2 dtg dh pandai baung air kt bilik air...
sekali ajar jerk.. :)) lepas2 tu terus kt bilik air... :)) kn elok tu..
payah nk dpt cm tu an..
kucing yg dulu tu pun ssh nk mkn ajar...
padahal dh ajar byk kali p xmsuk ajar..
sbb kuarang ajar.... haha..
dh tu, ms g muar ri tu pun, ad amik kucing gak..
ms kt TANJUNG EMAS, MUAR..
tgh2 mkn tu npk kucing kecil... ANAK KUCING...
di sepak-sepak org... ibu amik, bw balik bela kt umah..
pulak tu, senyap lak die lam kete.. x bising...
mule tu mang lah bising... nek sakit telinga dgr ni..
p dsbbkn die tu kecik sgt then leh thn lagi suaranya yg nyempreng tu,
so ok lah.. :))
yg tu bg nm EMAS PUNGUT...
kikikikikiki33....
nth ap2 nth ek bg nm.. bkn ap, sng nk igt...
dn lagi bio sng die igt asl usul die...
wakakakakakaka.....
la ni, aku kt umh, salu di ikut kucing...
jd pmnt kucing dh tau...
aduih..... p best... yelah aku an xde kwn, n ank last lak tu...
so, hiburannya ye kucing kt umh ni... :D ok lah dari xde an.. :)

~alaaaaaaa~

rs sedih bila dpt tahu die jauh kt sana..
p x sedih sgt cz Allah kn ad, leh jg die.. :)
p yg sedih teramat sgt cz, niat nk bg kek kat die sblm die g sana, p die xnk..
aku dh pack kn elok2 n cntk2 dh p die xnk.. die suh bg kwn die yg setempat dgn aku...
hurmm last2, kwn die lah yg dpt kek tu.... nk bg die p kwn die lak yg dpt... :(cedih tol..
kwn die lak salu nk lagi kek tu... aku x bg pun cz yg tu aku bg pun sbb die suh..
la ni, sdh tu ad lagi.. :( p xpe lah... t lps 4tahun, puas r die mkn kek aku.. an3.. :)
tu je lah pengubat hati aku....

nst hilang??!!!!

"mcm mn le ilg?"...."nth lah, td lps col bas dtg, then terus simpn kt poket suao, turun dari bas tgk, nst dh xde.."
hurrmmm... cm ne nst leh ilg???
cuai ke x prihatin???
kes ap cm ni? hurrmmm...
cian die, dh lah jauh, nst lak ilg... dh suh beli baru xnk.... kn dh die ilgkn diri...
ermm... beli baru je lah.. sim??? tukar sim baru, n mnx clcm adkn lek kdt tu...
cz dulu ad kes cm ni gak, kdt dpt lek....
syg2... cm ne leh ilg yunk.... hurmm...
lw nk, leh jerk bg nst ni,, ad lbh... yelah ms tu, die dh tolong kite..
ni time kite lak tolong die... lw die nk, leh jerk bg ni ha.... kite ok jerk.. an3...
cz, nk tolong xyh berkire sgt.... :)
be happy k, i'm alwyas beside you dear... :))
usaha cari dulu k, t lau dh jumpe, ye syukur...
doa2 lah yg jumpe tu x amik wt harta persendirian lak an..
p, ad ke owg nk wt 'nst' tu wt harta sendiri? x kot.. paling2 pun, di jual nye...
p jgn risau lah, selagi col, nst tu x dimatikan, mean xde yg amik... except, btri kong..
tu xleh nk kata ap lah an...
CARI3!!

bolaaa!!!!

huh!!
malaysia, 3-0.. sape x banga beb.. huhu... syabas malaysia..
p lau tgk metro ri ni, mcm2 ckp sal laser....
eih! geram tol tgk markus tu... beter die tu pendek r dari tingi lampai cm tu wt cte bohong...!
ne ad laser..! PENIPU!
dh bengang r tu... geram tol tgk nye...
hari ni nye metro, artis dangdut indonesia nk laser pemain malaysia lak...
ap lah, sampai cm tu sekali.... rilex r beb... korg dh mng berkali2, malaysia pun nk merasa gak kemenangan.... SELFISH!
igt die sorg ke yg hebat... setiap org ad kehebatan die tersendiri....
ap2 pun, kite tgk lah sama2 sok, game kt jakarta, kul8 mlm.....
mlysa vs indnsa, sekali lagi...
huh....
PANAS!!!!!
ne x panasnye.. indnsa x sedar diri..!
warga die senang kt sana pun cz g mlysa... artis2 die fms, dpt sambtn hangat kt mlysa...
x pk ke.... lagi mau BERLAGAK!!
xde mlysa, sape KAMU!! dorg kne bencana mlysa gak yg tolong...
tu pun mau lg ganyang mlysa ke, ats dsr bibik2 kt sini kne dera....
itu semua bibik2 a, buat cerita sendiri tau, makin menyusahkn org mlysa adlah...
sumpah seranah mlysa, p dtg gak ke mlysa SECARA HARAM!!
bola nye psl pun mau KECOH sedunia!
haiyaaaaaaaa.... ini mcm punya olang pun ad kaaaaa....

~gee~ try nyanyi lagu ni...! :))

[Tiffany] Aha!
[Tiffany] Listen boy
[Tiffany] My first love story
[Jessica] My angel
[Jessica] And my girls
[Jessica] My sunshine
[Jessica] Uh! Uh! Let's go!

[Seohyun] Neomu neomu meotjyeo nuni nuni busyeo
[Seohyun] Sumeul mot swigesseo tteollineun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby

[Tiffany] Oh, neomu bukkeureowo chyeodabolsu eopseo
[Tiffany] Saranghae ppajyeosseo sujubeun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Bab Bab Bab Bab Bab Bab

([Sunny] Eotteoke hajyo) [Yoona] Eotteo etteokhajyo
([Sunny] Tteollineun maeum) [Yoona] Tteollineun mameunyo
([Sunny] Dugeun dugeun dugeun dugeun) [Yoona] Dugeun dugeungeoryeo bamen jamdo mot irujyo

[Jessica] Naneun naneun babongabwayo
[Jessica] Geudae geudaebakke moreuneun babo geuraeyo geudael boneun nan

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[Sunny] Oh, neomu neomu yeppeo mami neomu yeppeo
[Sunny] Cheotnune banhaesseo kkok jjibeun girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby

[Sooyoung] Neomuna tteugeowo manjil suga eobseo
[Sooyoung] Saranghae tabeoryeo hukkeunhan girl
[All] Gee Gee Gee Gee Baby Baby Baby
[All] Gee Gee Gee Gee Ba Ba Ba Ba Ba Ba

([Seohyun] Eojjeomyeon joha) [Hyoyeon] Eojjeomyeon johayo
([Seohyun] Sujubeun naneun) [Hyoyeon] Sujubeun naneunyo
([Seohyun] Molla molla molla molla) Molla mollahamyeon maeil geudaeman geurijyo

[Taeyeon] Chinhan chingudeureun malhajyo
[Taeyeon] Jeongmal neoneun jeongmal motmallyeo
[Taeyeon] Babo hajiman geudael boneun nan

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[Yuri] Maldo motaenneun geol
[Yuri] Neomu bukkeureowo haneun nal
[Taeyeon] Yonggiga eomneungeolkka
[Taeyeon] Eotteokhaeya joheungeolkka
[Taeyeon (Jessica)] Dugeundugeun mam jorimyeo barabogo inneun na

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjaritjjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah

[All] Neomu banjjak banjjak nunibusyeo No No No No No
[All] Neomu kkamjjak kkamjjak nollan naneun Oh Oh Oh Oh Oh
[All] Neomu jjarit jjarit momi tteollyeo Gee Gee Gee Gee Gee
[All] Jeojeun nunbit Oh Yeah joheun hyanggi Oh Yeah Yeah Yeah


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/g/girls_generation/#share

Monday, December 27, 2010

~jalan g muar, tanjung emas~

hi bloggie... lama x cte2 dgn ko ek... aku busy r dgn exam..
alhmdllh ms exam ri tu, aku ok jerk..
walaupun, ad lah cm kacau bilau sikit...
p oklah..... :)
pejam celik pejam celik, dh nk masuk sem 2 dh... :)
sblm g kampus, my parents bw aku jln2,..
tahu g ane?
g muar, tanjung emas... :))
best gak jln2.. even abah bw kete ama menggerunkan aku p
alhmdllh slmt smpi..:)
gerak dari umh, kul 11 lbh, cm tu, n sampai sana kul 1...
lmbt?? tahu knp, cz sesat.. haha...
abah dh lama x g situ, n jln pun byk ubah,.. tu yg sampai sesat tu..
aku xde pic nk kongsi...
pd mulenye, aku nk ajak me aku faizah, p die lak xleh kuow cz nk tolong mak wt tempahan
makann mkn tghri..
aku ajak die pun dh lmbt, cz aku terlupa mlm tu... :))
sampai sana, aku n ma parents g mkn dulu kt warung.. MEDAN SELERA TANJUNG..
sedap gak mkn situ... mula2 aku tgk, kt situ ramai sgt2..
aku ckp dgn mak aku, "ibu, ramainya... ad tempat ke??"
kata ibu, "tgk dulu, kalau xde g tempat lain.."
ok lah kitorg pun tgk lah... x lama tu, org kt kedai tu pun ckp, "cik, masuk cik, jgn risau x penuh, ad lagi kosong ni utk cik.."
aku ap lagi, terus masuk r... die ty," ha, dduk cik, dduk... bpe?"
time tu, angin aku baik, n angin nk knekn org, huhu.. aku pun, ckp lah... "9 org"
tercengang org tu.. "ha? 9? ne lagi? nnt leh tmbh..."
nk tmbh meja ap, meja kt situ semua dh penuh, n aku dduk pun, betul2 tepi tangga...
ap die nk bagi customer die jatuh tangga ke ap...
p tu r, muka die dh lain jerk an,, muke bengang jerk an... hahaha... tgk cm bingung pn ad gak..
kui3.. jht ek aku..
pastu, dh mkn semua, mak aku nk tisu aw, pggl org tu x dgr2..
main lama makin kuat, sikit pun x dgr... x lama tu, ad org pggl die agak , slow jerk, suh kire..
sekali jerk prg tu pggl, terus dtg...
ya tuhan... MATA DUITAN!!!! hahaha....
mak ak usiap perli2 lagi, leh xdgr.. pelik sungguh... huhu
nth ap2 nth org muar ni...
lps mkn, g masjid utk solat.. em, g masjid utk solat lah ek, utk ap lagi an....
sblm tu, ms kt kdi mkn tu, jumpe kucing kecik, org semua sepak2 an die... cian die..
mak ak amik, n kata nk bela... kucing tu di beri nama pungut emas... hahaha... ok x?
masa kt msjd tu, aku yg pegang pungut..
ganti2... lps aku pegang bpk aku lak, aku masuk msjd, solat...
x lama tu, ibu lak.... ms nk grk g tanjung lek, aku terserempak dgn 2org dak ni...
paan afif n akmal saidan... paan afif lw npk aku mang x toleh.. n aku knl muke die...
cz muke die agk pelik sikit.. hehe... die mangdang jerk, n aku pun cam xcy jumpe kt situ..
dah tu aku tgk org kt sblh nye tu, eih..?? cm knl jerkk...
ermmm... oh, abg agkt aku, akmal upenyeee... wawawawa.. abg agkt?? merapu je lah... hui3
x tw np, epi sgt terserempak dgn dorg, yelah, dorg bkn dak sekolah aku pun...
p np aku epi lak ek??? hurmmm.. ap2 je lah... aku gtw my parents, n abh hon kn kete,
then dorg sapa tgn jerk, cz jauh.... kalau aku jumpe DIE kt situ, die wt ke cm akmal wt??? agkt tanda sapa bile bpk aku hon... cz bkn semua kwn lelaki aku bpk aku hon...
aku dh tentunya epi sgt2... dari jauh, terserempak die, dgn pertemuan yg x dijangka... em :) nth mcm mn, aku leh terbyg die lak yg aku jumpe tu... bile akmal msg ty wtpe g situ, aku xdpt bls, cz kdt abs... k, sambung cte td...
so lps solat, baru lah dduk2 kt tanjung tu.. best gak ek.. dh lama x tgk laut....
aku ni, punye lah gian nk mandi laut... aku ckp dgn ibu, "ibu, dh lama x mandi laut lah bu, nk main air kt tepi tu jerk, leh?"
ibu kata, " kt situ xpe, jgn lama2..."
aku pun pergilah kt tepi air tu, sblh jeti, duk kocak2 air...
wahh!! sejuknyeee... ermmm.. kn best law dpt mandi laut, sejuk jerk....
tu pun, xsampai 5 minit ibu dh pggl...
huh... lps tu, g karnival kt sblh tu... syok!
sygnyee.. aku x cucuk duit kt bank, lw x, dh byk dh aku beli.. lagi2.... KASUT!
perh! kasut die, cntk2, murh lak tu... last2, aku xleh thn tgk kasut tu, cntk sgt2...
tali putih, n kt tgh tali tu, ad reben yg dibentuk memanjang dn dihias dgn plastik pearl...
wahh! cantk, kt tepi pearl tu ad batu2 kilat.. wahh! shinee!... uppsss...! shiny... hehe.. slh lak...
kastu tu tinggi, then ad tali belakang.. wahh!! cntk sgt2!...
aku pakai, lagilah cntk, bertambah dgn aku yg cntk ni.... hahahahaha....9999
gurau jerk... kui3... xde cntk ane pun..
p pakai tu mang selesa... sgt2.... ceehhhh!! huhuhu....
berangan sorg... kui3... baru pakai kasut rm15, dh berangan cm kai kasut ratu... huh... aplah aku ni... hahaha...
lastly, aku kt situ x lama pun.. kul4 dh grk blk.. n emas pungut tu ibu pegang sampai umh.. mula biing gak mulut kucing tu, nk jerk aku tutp mulut die...
p lama2, die tidur.. huhu.... selamat.. :))
sampai umh kul 6 lbh... :) abh bw laju sgt2... lau ikutkn, semua kete abh nk potong..
aku tgk kn, kdg x selamat, aku kata, "abh jgn potong.. "sekali tgk.. kau..! lori besar kt dpn tu..
nsb abh x potong..
cz bile kdg abh nk potong jerk, hati aku rs lain, rs x selamat.... tu yg aku ckp...
nsb bpk aku x potong, lau bpk aku potong gak???????? tau kn aku kt ne skrg ni....
bhya lah skrg ni.. takut aku lw nek kete...
bpk aku bw kete perasaan die smlm.. aku dpt rs dari blkg...
bw kete cm org x sbr, seram aku....
jadi kpd kamu2 yg bw kete tu, lw kamu rs x selamat utk memotong, atau penumpang kamu rs x selamat utk memotong, jgn memotong..bhya sgt2.. k... hati2 di jln ry...
alhmdllh, aku selamat.. :) ehe..