Monday, December 27, 2010

~jalan g muar, tanjung emas~

hi bloggie... lama x cte2 dgn ko ek... aku busy r dgn exam..
alhmdllh ms exam ri tu, aku ok jerk..
walaupun, ad lah cm kacau bilau sikit...
p oklah..... :)
pejam celik pejam celik, dh nk masuk sem 2 dh... :)
sblm g kampus, my parents bw aku jln2,..
tahu g ane?
g muar, tanjung emas... :))
best gak jln2.. even abah bw kete ama menggerunkan aku p
alhmdllh slmt smpi..:)
gerak dari umh, kul 11 lbh, cm tu, n sampai sana kul 1...
lmbt?? tahu knp, cz sesat.. haha...
abah dh lama x g situ, n jln pun byk ubah,.. tu yg sampai sesat tu..
aku xde pic nk kongsi...
pd mulenye, aku nk ajak me aku faizah, p die lak xleh kuow cz nk tolong mak wt tempahan
makann mkn tghri..
aku ajak die pun dh lmbt, cz aku terlupa mlm tu... :))
sampai sana, aku n ma parents g mkn dulu kt warung.. MEDAN SELERA TANJUNG..
sedap gak mkn situ... mula2 aku tgk, kt situ ramai sgt2..
aku ckp dgn mak aku, "ibu, ramainya... ad tempat ke??"
kata ibu, "tgk dulu, kalau xde g tempat lain.."
ok lah kitorg pun tgk lah... x lama tu, org kt kedai tu pun ckp, "cik, masuk cik, jgn risau x penuh, ad lagi kosong ni utk cik.."
aku ap lagi, terus masuk r... die ty," ha, dduk cik, dduk... bpe?"
time tu, angin aku baik, n angin nk knekn org, huhu.. aku pun, ckp lah... "9 org"
tercengang org tu.. "ha? 9? ne lagi? nnt leh tmbh..."
nk tmbh meja ap, meja kt situ semua dh penuh, n aku dduk pun, betul2 tepi tangga...
ap die nk bagi customer die jatuh tangga ke ap...
p tu r, muka die dh lain jerk an,, muke bengang jerk an... hahaha... tgk cm bingung pn ad gak..
kui3.. jht ek aku..
pastu, dh mkn semua, mak aku nk tisu aw, pggl org tu x dgr2..
main lama makin kuat, sikit pun x dgr... x lama tu, ad org pggl die agak , slow jerk, suh kire..
sekali jerk prg tu pggl, terus dtg...
ya tuhan... MATA DUITAN!!!! hahaha....
mak ak usiap perli2 lagi, leh xdgr.. pelik sungguh... huhu
nth ap2 nth org muar ni...
lps mkn, g masjid utk solat.. em, g masjid utk solat lah ek, utk ap lagi an....
sblm tu, ms kt kdi mkn tu, jumpe kucing kecik, org semua sepak2 an die... cian die..
mak ak amik, n kata nk bela... kucing tu di beri nama pungut emas... hahaha... ok x?
masa kt msjd tu, aku yg pegang pungut..
ganti2... lps aku pegang bpk aku lak, aku masuk msjd, solat...
x lama tu, ibu lak.... ms nk grk g tanjung lek, aku terserempak dgn 2org dak ni...
paan afif n akmal saidan... paan afif lw npk aku mang x toleh.. n aku knl muke die...
cz muke die agk pelik sikit.. hehe... die mangdang jerk, n aku pun cam xcy jumpe kt situ..
dah tu aku tgk org kt sblh nye tu, eih..?? cm knl jerkk...
ermmm... oh, abg agkt aku, akmal upenyeee... wawawawa.. abg agkt?? merapu je lah... hui3
x tw np, epi sgt terserempak dgn dorg, yelah, dorg bkn dak sekolah aku pun...
p np aku epi lak ek??? hurmmm.. ap2 je lah... aku gtw my parents, n abh hon kn kete,
then dorg sapa tgn jerk, cz jauh.... kalau aku jumpe DIE kt situ, die wt ke cm akmal wt??? agkt tanda sapa bile bpk aku hon... cz bkn semua kwn lelaki aku bpk aku hon...
aku dh tentunya epi sgt2... dari jauh, terserempak die, dgn pertemuan yg x dijangka... em :) nth mcm mn, aku leh terbyg die lak yg aku jumpe tu... bile akmal msg ty wtpe g situ, aku xdpt bls, cz kdt abs... k, sambung cte td...
so lps solat, baru lah dduk2 kt tanjung tu.. best gak ek.. dh lama x tgk laut....
aku ni, punye lah gian nk mandi laut... aku ckp dgn ibu, "ibu, dh lama x mandi laut lah bu, nk main air kt tepi tu jerk, leh?"
ibu kata, " kt situ xpe, jgn lama2..."
aku pun pergilah kt tepi air tu, sblh jeti, duk kocak2 air...
wahh!! sejuknyeee... ermmm.. kn best law dpt mandi laut, sejuk jerk....
tu pun, xsampai 5 minit ibu dh pggl...
huh... lps tu, g karnival kt sblh tu... syok!
sygnyee.. aku x cucuk duit kt bank, lw x, dh byk dh aku beli.. lagi2.... KASUT!
perh! kasut die, cntk2, murh lak tu... last2, aku xleh thn tgk kasut tu, cntk sgt2...
tali putih, n kt tgh tali tu, ad reben yg dibentuk memanjang dn dihias dgn plastik pearl...
wahh! cantk, kt tepi pearl tu ad batu2 kilat.. wahh! shinee!... uppsss...! shiny... hehe.. slh lak...
kastu tu tinggi, then ad tali belakang.. wahh!! cntk sgt2!...
aku pakai, lagilah cntk, bertambah dgn aku yg cntk ni.... hahahahaha....9999
gurau jerk... kui3... xde cntk ane pun..
p pakai tu mang selesa... sgt2.... ceehhhh!! huhuhu....
berangan sorg... kui3... baru pakai kasut rm15, dh berangan cm kai kasut ratu... huh... aplah aku ni... hahaha...
lastly, aku kt situ x lama pun.. kul4 dh grk blk.. n emas pungut tu ibu pegang sampai umh.. mula biing gak mulut kucing tu, nk jerk aku tutp mulut die...
p lama2, die tidur.. huhu.... selamat.. :))
sampai umh kul 6 lbh... :) abh bw laju sgt2... lau ikutkn, semua kete abh nk potong..
aku tgk kn, kdg x selamat, aku kata, "abh jgn potong.. "sekali tgk.. kau..! lori besar kt dpn tu..
nsb abh x potong..
cz bile kdg abh nk potong jerk, hati aku rs lain, rs x selamat.... tu yg aku ckp...
nsb bpk aku x potong, lau bpk aku potong gak???????? tau kn aku kt ne skrg ni....
bhya lah skrg ni.. takut aku lw nek kete...
bpk aku bw kete perasaan die smlm.. aku dpt rs dari blkg...
bw kete cm org x sbr, seram aku....
jadi kpd kamu2 yg bw kete tu, lw kamu rs x selamat utk memotong, atau penumpang kamu rs x selamat utk memotong, jgn memotong..bhya sgt2.. k... hati2 di jln ry...
alhmdllh, aku selamat.. :) ehe..

No comments:

Post a Comment