Tuesday, August 28, 2012

~duit raya~

haih... thn ni dpt wet ry alhmdlh, ok lah... dpt menampung perbelanjaan aku ckit2..
erm, dah bhg2kn semua sekali ad baki lagi rm200...
aku plan, rm200 tu perbelanjaan aku kt nilai nnt...
aslnya, mmg nk beli camera digital... hehehe....
tp bila pk lek, ad hal len lagi yg perlu aku dahulukan...
td dah baiki nst lama... :) leh pakai lagi rupanya....
even aku pgg 3nst... hahaha.... tp xpe lah, guna je lah...
ibu pun dh xpakai...
alhmdlh, kali ni, aku leh lah bajet sikit2 wet ry tu utk akn dtg.. :)
utk sng2 nye aku nnt gak an... :)

Monday, August 27, 2012

camera digital.....





hai.... kat atas ni adlh beberapa design camera digital yang aku minat....
tapi x kesampaian lagi nk belinya tu...
huhu... igtkn nk beli dgn wet raya thun ni, tapi bila pk2 lek, cm xleh jerk...
bkn x cukup, cukup, n boleh jerk nk belinya tu....
tapi ad hal lain yang wt kn aku terbantut nk beli...
yg kt ats ni antara design n wane yg aku suka lah....
tapi xtahu lah lau ada yg lagi ok dari yg ni cz td tgk kt internet sal the latest design of camera digital pun, byk yg ok2 yg simple...
tp ad gak yg complicated....
knp x pilih dslr???
hehe... aku nk ad camera digital ni bukannya nk jadi photographer tapi cuma nk ambik gambar sbgi kenang kenangan jerk....
nk ad nst canggih2, tkt t rosaknya byk lak...
xdpt rs nst mhl2, dpt 1camera digital yg thn lasak pun ok dah...
lw nst lak, aku xleh beli yg mhl2, yg harganya lebih dari rm300...
lw ad, aku tkt cpt rosak cz aku ni lw baran suka baling nst... heheheh...
tu mmg penyakit sejak2 ad nst ni lah kan...
ari tu, nokia aku tu, baru lps repair cz aku hempas sampai lcd nye rosak....
ermmm... wet gak tu kuo... so better, aku guna nst yg mudah jerk lah, yg xbyk functionnya...
tp lau camera digital ni, dpt 1 yg thn lsk, yg aku puas hati, xkisah bpe harganya, dh cukup dah... heeeee.... sbb ap aw, sbb aku ni suka amik gmbr sendiri... keh9...
amik gmbr org, snap2 sana, snap2 sini... kui9
lw nk tahu, aku ni punya lah suka amik gmbr, sampaikan setiap nst orrg tu ad gmbr aku, even 1... hehe...
mbe aku siap fail kan lagi gmbr aku yg ad kt fon dia... hehehe...
ad lg mbe aku lak, kt camera dia...
tp yg xthnnya, kt nst mbe kpd mbe aku tu pun ad pic aku... hahaha...
haaaaa..... nk katanya punya kuat bergambar.....
kwn aku zati, dah tahu dah, lw aku bosan, bagi camera aku diam lah n hilang cz g sana sini amik gambar jerk....
kdg aku suka snap gmbr org tgh wt keje...
candit r an kiranya.. cz gmbr2 candit tu yg xsengaja amik tu yg cntk sbnrnya...
lw sengaja papar muka, tyg muka, poss sana sini utk amik gmbr, xcntk...
ce amik gmbr burung terbang, cntk x? dari kita lukis burung terbang then amik gmbr...
ne lg cntk? yg candit ke yg x?
dulu nah nst aku rosak... ibu belikn yg ad camera..
ibu kata, "ibu belikan yg ni sbb ibu tahu adik suka amik gmbr"
tapi malangnya, nst tu xde memori....
tapi xpelah, dah ibu bagi an... terima je lah.. :)
wt masa ni, aku kene tahan dulu semua kehendak aku tu...
ermm,,, aku ni nk kumpul duit bkn nya sng.. yelah, aku pun bkn dari family yg kaya raya...
family yg sdrhana... lw ad ingin ap2, mmg kne postpone dulu r....
cm tu lah gy nya... so, nk di jadikan cerita, kali ni xdpt beli camera digital.... :'(
sob3... cedih.... tp xpe, len masa, mesti dpt an... dptkn the latest design punya.. huhu...

Tuesday, August 21, 2012

~rAyA3!~

haha.. kali ni, raya tahun ni, semua berkumpul di rumah paloh, untuk ry pertama...
raya 2012 ni, aku terasa puas hati sikit cz aku wt keje, n ibu x bising2 sgt..
even ad pun sikit2, aku phm, dia keje2 aku npk lengkap dan sesempurna mungkin...
mulai dari pagi raya, aku rs terhibur dgn keletah anak2 buah..
biarpun yang kecik dan yang besar, masing2 dgn kerenah sendiri2...
memang xleh lupa setiap gelagat diorg tuyh...
satu persatu tersemat di hati..
yang kelakar bila yang kecik umur 2 tahun, berlagak cm org tua2 jerk gayanya...
huhuhu....
pagi raya, semua siap cantik2, pakai baju cantik2, bersongkok, bersamping, bertudung arini lawa2, cun2, bersolek2, merah bibir semuanya... seronok jerk tgk nye...
ad gak yang merengek xdpt jajan, ad yang tgnnya x abis2 dgn gula2, aiskrim...
ad gak yang men game x abis2...
anak buah ramai kt umahm tgn ni gtl asyik nk wt kek jerk..
xtahu lah, semangatnya tu lain mcm aje....
terasa nk wt byk2, kek, biskut.. tapi ibu xbagi... takut aku terlalu pnt...
ni pun dh mula nk demam, tapi tadi dh mkn vitamin, rs ok cikit dah ni....
aku minum air mask jerk dari td...
dari pg raya, aku terasa aku kurang makan nc, minum air masak..
erm, biasa lah raya an, mknnya ye kuih muih, biskut2, air sejuk2, air gas..
mn x nya bdn aku rs semcm...
blk umah, msk2, xselera nk mkn...
ngidang orang mkn, tgk org mkn, aku dh kenyang...
pnt tu, pnt gak lah, org dtg bertali arus an, x henti2...
nasib ada anak2 buah yg rajin2 ni tolong..
hehe.. ad gak yg jenis melekat kt bilik aku jerk cz tgk cte kt ntbk ni...
aku xkisah, tp ad syarat, dia kne jga bilik aku dan pastikan sentiasa kemas, xde sepah2...
kalau ad sepah2, dia kne kemas... aku tahu, masuk bilik, bersih..
hahaha... jht eak... duk sibuk2 mengemas, mulut pun x berhenti gak mengemas..
haha, bukan mengemas ap nya, membebel...
ttbe akak dari luar ckp, "korang, kalau acu ko kemas, jgn sepahkan"
haha... mmg, lau aku yang kemas, aku xsuka npk sepah lek...
bila dh kemas, mcm2 syarat kuo.. jgn itu lah, jgn ini lah...
ry pertama g beraya kt kampung, dlm perjalanan, kete a.ujang rosak lak...
perjalanan pun tertunda beberapa jam cz amik kete a.jep kt umah dia...
pinjam sementara kurang kete,,,
pergerakan perjalann ari tu, sampai mlm baru tiba di rumah...
masing2 semua npk letih.... lepas mandi, segar lek cm xnk tido jerk.. atoiyai...
esok paginya, beraya lagi, tp dkt2 sini je lah...
adlina demam, pnsnye makin naik... 40c'.... a.am terus bw dia g klinik...
ptg tu, akk balik g pekan... a.am pun grk balik gak beraya dgn family mentua lak..
tinggal aku dgn family a.ujang.. mlm tu, family a.long lak sampai umah...
xlama tu, family a.am patah balik, balik lagi ke paloh...
hahahaha.... kelakar an... mmg x disangka2 lah...
tido kt umah, 3 family... penuh gak mlm td...
pg ni, a.ujnag nk berangkat ke perak, agk tengahari gak lah grknya..
aku, pg2 dh wt kek.. hehe.. akak dh ode...
k.as, wt laksa... aku wt lauk.. ibu basuh ayam nya...
lepas zohor, a.am lak balik, terserempak dgn akk n family mentuanya, dtg beraya ke sini..
penuh lagi umah nya.. huhu.. riiiiiuuuhhhh....
mlm, baru td, a.long lak balik senai, esok kak long nk keje... a.am pun keje esok...
so, mlm ni sunyi lah... xde dgr suara bdk....
ermmm.... tapi xpe, esok, a.jep blk.. huhu.. cukup lah si insyirah tu ada, dah kecoh dah umah ni.. kui9... kak fit tgh pregnant, tunggu hari... hopefully, dlm ms terdekat ni, dpt lah aku tgk baby... hehe... lau 8/9 nnt, xdpt tgk cz aku nk blk nilai dah....
hope sgt2 a.am yg anta.. hehe... doa2 lah yerk...
sabtu ni, beraya g umah cikgu... mbe2 kluang ad nk dtg, maybe...kne wt kek ni... :)
ap2 pun, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN~~! :)