Thursday, September 30, 2010

permata ingin kembali????

bila dh lama x berhubung, mula muncul bermcm2 prasangka..
sampaikan aku membuat keputusan sendiri tanpa bertanya perihal dia..
adkah aku kejam kerana tidak setia menanti yang mengharap?
atau aku terlalu cepat berputus asa atas ap yang berlaku??
semua tu masih mengganggu fikiran aku..
sedangkan aku sudah ad yang menanti..
tapi itu semua perkara yang x pasti..
sampai bile ilusi ini akan menghantui diri aku?
sampai bila aku tetap akn menyalahkan diriku kerana tiada timbang rasa?
adkh aku kejam menghancurkan harapan orang yang telah menantiku dan
pada akhirnya dia sendiri membuat aku begini?
membuatkan aku sanggup bertindak sendiri dan mula muncul
prasangka yang tidak sepatutnya ada dalam diri aku?
adkh aku kejam??
atau aku sendiri yang keliru dengan hidupku...
apa yang harus aku lakukan????
yang ad di depan mata atau yang masih tetap x pasti??
permata yang ingin kembali aku tolak dan aku menerima intan dan zamrud yang hadir..
ku akur....

Sunday, September 12, 2010

insiden raya pertama

ms tu, nk blk ry..
aku nek kete dgn akk aku n fmly die...
dlm perjlnn tu, aku tido dgn pangku ank sedara aku, syauqi..
ank bongsu akk aku..
ttbe, aku tersedar dari tdo, n aku terasa something..
aku tgk, abg ipar aku tgh brek kete emergency...
kete tgh laju, ttbe brek emergency, n terus meluncur, langgar kete depan..
huh...
akk aku dh jerit dh kt lam kete tu...
aku dgn yg len kt blkg, semua terkedepan..
betul2 mengejutkn...
krenye, abg ipar aku sondol kete dpn..
p ms tu, brek jauh lg, p xsempat..
ne x nye. kete dpn tu brek emergency gak mengejut...
rupenye, ad kete lagi 1 kt dpn lg nye tu yg wt naya...
dpn kete abg ipar, kete exora itam.. dpn nye, kete putih..
dpn kete putih tu, kete hijau..
die nk masuk simpang dgn x bg signal nya
n bg signal ble dh nk masuk..
org blkg ye brek mengejut cz xnk lggr die..
pastu kete tu terus masuk simpang dgn derk nye jerk...
aduh...
ms tu, mang lah.. akk dh ketuk kepala je lah...
berderau gak drh..
tu kali kedua aku eksiden..
huh....
sbr je lah.. benda nk jadi an...
sape tahu..
so, kpd pemandu2 di luar sana...
berhati-hatilah ketika memandu, berhemah di jalan raya...
igt, bkn anda seorang sahaja pengguna jalan raya...
igt lh orang yg tersayang..
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA..

Thursday, September 9, 2010

surprise!!!!

perkara yg x di sangka2 berlaku...
wahh!!!
betapa gembiranya semua yg ad..
nk tahu ap yg jadi??? follow this story.. huhuhu
bile azan berkemundang, menandakan, waktu berbuka sudah tibe dan
ramadhan telah pun meninggalkn kite semua...
memang aku merasa sedih..
tapi, dlm kesedihan ini, sekali lagi, die dtg merawat sedih ini...
huhuhu... feeling2.. keh3..
pastu, sdg enak masing2 menjamu selera,
tiba2, terdengar, suara tangisan bayi di hadapan umh..
kami semua termenung dan tercengang bila dgr suara tu
akiu dh pk len..
ibu, akk dan yg lain2 pk ad org buang bayi kt dpn umh...
bile abg dan akk ipar menjengah, rupe2nya....
bby naqib blk..!!!!! huhuhuhu....
abg n akk ipar yg beru lps bersalin tu, blk umh paloh...
wahh!! terharu sungguh
ne x nye, die baru jerk lps bersalin tapi mampu tuk ke paloh dari johor...
sampai umh, maghrib.. uh!
mmg mengejutkn...
rupenye yg ngs tu, bby naqib...
x tahu nk kata ap..
bersyukur sgt2 pd tuhan...
ibu gembira x terkata..
semua epi sesgt..
tp, aku kene pujuk ank sdara aku eisya, cz die terkajut, tgk semua serbu die..
aku mang rpt dgn die, so, aku yg pujuk die n lyn die sampai die ok...
dn akhirnye, semua berasa epi sesgt dan bersyukur sgt...
kami beraya dgn ahli baru... bby naqib!! :)

Tuesday, September 7, 2010

dia datang~

bile aku terluka, die dtg menjenguk aku,
bile aku bersedih, die dtg, epikn aku,
bile aku tertawa, die dtg tertawa sama..
bile aku berduka, die dtg dan kata die ad utk aku...
siapa die???
adkh die dtg utk ubati luka ini atau, makin nk tmbh luka di hati?
aku keliru dgn kdtgnnya slps die menyatakn hsrat hati yg murni
dn hjtnya pd ku....
kepercayaan ku, masih belum ad utk nya, sehinggalah die dtg pd ku
utk mengambilku berada dalam bahtera yg di bina
dan ianya bukan ilusi...
hurmmmm.... utk itu, penantian sgt lama dan ianya jauh lagi...
walau apa pun, die sgt baik pd aku
boleh menjadi pembimbing yg baik bg aku...
die selalu menegur aku kalau aku ad wat silap walau kecil..
die dh mcm abg aku yg selalu bg peringatan kalau aku wt slh..
hurmmm... kalau lah die ikhlas, die akn tunaik ap yg di katakn... :)
wait n see jelah.... :)

assigment~

huh.....
blk ry dgn assgmnt melambak ats kepala..
waaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! ry ku x tenang kali ni....
mama!!!
sedih tol lah...
nblk2 jerk, dh kne wt keje byk gile an...
penat aku selama 2 minggu ri tu aku sibuk dgn assgment, x ilg lagi..
huh..!!!! sakit semua bdn aku... waaaaaaaa!!!!!!!!!!
skrg, dada aku sakit x ikut wktu, men sedap die jerk nk membengkak...
kdg tu rs cm ad jarum cucuk2 kt dada sampai x leh nfs...
ermmm,,,, xde sape yg tahu hal ni...
lau tahu pun, kompom x cy cz tgk aku rilex jerk..
n sakit aku tu, lau dtg mendadak, ilg pun mendadak....
nah gak aku kne sampai rs nk pitam pun ad ms kt kampus....
sabar je lah.... ujian... :)

lelaki kejam!!!!!

aku x tahu nk kata apa...
aku rs aku lah pmpn plg bodoh knl die...
knp lah aku leh jumpa laki cm tu????
brn r!!!! igt aku ni apa agknya...
patung??? boneka???? utk dipermainkn??
lps dh pakai, buang gitu jerk,...
weyh, kalau x reti menghargai org, xyh beri kasih sayang palsu!!
bile igt lek, mang brn... wlw pun perkara ni, dh hanyut berlalu
tp di ingtn aku mash ad, cz aku nk benda jd peringatan bg diri aku
agar x mudah percaya pd LELAKI BUAYA DARAT!!!!!
aku syg die sgt2, tp ap die wt pd aku????
dlm diam, die membelakang kn aku....
mula aku npk, p rupenya lbh dhsyt dari yg aku npk....
kalau ikutkn hati yg berdendam pd lelaki, yg masih berbaki,
nk jerk aku hancurkn hidup die, p aku pk lek, buang ms jerk aku wt semua tu...
bek aku ignore jerk die... biar tuhan yg beri pembalasan pd die...
ya Allah, aku menyayanginya lbh dari diriku...
mfkn ku, kasih ku pdnya melebihi dari kasih ku pd Mu...
mungkn ini terjadi kerna Kau mahu aku kembali pd Mu...
ya Allah,
hati aku sakit sgt, luka ku masih berdarah...
ubati luka ini dgn air jernih dari syurgaMu ya tuhan..
ku butuhkn kasih syg Mu saat ini...

kuliah~

bolggie...
aku dh masuk alam kampus skrg... huhuhu
epi pun ad... jumpe dgn teman baru..
mcm2 lagi lah..
hari yg aku tunggu2.. x sbr nk g kuliah...
mang blurrr, cz x tahu ap t nk bljr p xpe, pengenalan alam kuliah tampa sebarang buku.... :)
lama2 t baru byk buku kn3..
ermmmm...
ap2 pun kali ni, mang best g kuliah..
cuma yg sedih nya, aku byk kls mlm lah..
kompom aku blk lmbt hari2,,,
huh.... terima jelah..
:)

Monday, September 6, 2010

USIM!!!!!

hah... akhir nya, masuk gak aku ke usim ni,...
eermmm mang xplan pun masuk sini... p rezeki dtg jgn di tolak.. ek3..
1st, cm bse r ad orientasi.. pd aku, orientasi yg sungguh x ketat yg nah aku g... keh3
cz, byk gile wktu lam dewan, ceramah sana ceramah sini... huh...
jenuh pun ad.. p nk wt cm ne.. p an yg lwk nye kn nk tau ap..
lps aktiviti kt luo, kne masuk dewan dgr ceramah..
hahahaha... ap lagi, kalau dh pnt kt luo, masuk dewan, phm2 lah jd apa...
mang ms tu x npk, ciri2 mahasiswa.. hahaha...
yg terdongak nye, tertunduk nye, terlentok nye, ternganga pun ad,... kah999
last2, ad yg siap baring lagi kt blkg... kdg2, kesian gak tgk yg bg informasi tu..
ckp sorg2... mslhnye tu bkn calang2 org yg kt depan tu...
lecturer2 yg bertauliah... huh,.. siap ad yg kne puji lagi... huhuhu....
mang kelakar bile igt lek... after orientasi, ad elsp dgn alsp..
tu kls bahasa, selama 5 hari..
ms tu lah mang busy sesgt.. kitorg dh dpt jadual stdy..
aku tgk jadual aku,peh! byk renggang..
jadi aku igt aku akn byk ms nk rest or do something n ulgkaji..
rupe2 nya x.. ehmmm sama jerk...
busy gak... hahahaha...
ms elsp dgn alsp tu best lah.. cz kitorg belajar kemahiran bahasa dgn cra mudah n seronok...
part timer yg dtg pun boleh thn gak...
tu yg aku suke... best3.. huhuhuhuhuu...
dn lagi xde kls mlm wktu 2.. tu yg x rs lagi blk lewt mlm...
p ms orientasi, selama 3 hari, kitorg blk umh kul1 pg... plg lewat kul 2 pg....
mang menggile..... p aku tahu, tu semua latihan utk bertahan dgn suasana universiti...
overall, aku ok wktu tu... cume adlah missing2 someone,parents dh tentu, p yg len...:)